Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Startujemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#181 andym

andym

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 944 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 27 kwi 2016 - 09:28

Tak. www.gieldawd.pl



#182 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30363 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 27 kwi 2016 - 09:30

No to teraz login i hasło testowe (może zaistnieć konieczność powtórzenia i dopiero po wejściu możesz się logować na swoje konto.



#183 andym

andym

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 944 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 27 kwi 2016 - 09:49

Ok. Dziękuję.


Przy nowej ofercie " szło" za mną zdjęcie z poprzednich. Tak ma być ?



#184 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 27 kwi 2016 - 09:53

  1. Nie wiem czy to błąd czy zamierzone działanie, ale jak się jest w Moje konto > Ogłoszenia i kliknie się przy ogłoszeniu [Podgląd] to otwiera się nowa karta/zakładka w ten sposób mamy już 2 zakładki na których jesteśmy zalogowani. Jak chcemy zmienić coś w opisie ogłoszenia to znów klikamy w górnej części "Moje konto" i "Ogłoszenia" po kilku działaniach na 3 ogłoszeniach doszedłem do otwartych 5-ciu zakładek -może to wprowadzać problemy. Może lepiej [Podgląd] otwierać w bieżącym oknie tak jak [Edycję]?
  2. Nadal po wejściu w [Edycję] w polu opisu są dodawane 3 "spacje" na końcu tekstu opisu (w ogłoszeniu spacji na końcu tekstu nie ma)
     
  3. Przy próbie usunięcia zdjęć w ogłoszeniu "Jaja strusia" nie udało się skasować 2-ch zdjęć (rysunkowy struś i jajko z winem) klikanie na Usuń nie daje żadnego efektu.
    Dodanie nowych zdjęć przebiegło poprawnie.
    Załączony plik  Schowek01.jpg   21,7 KB   1 Ilość pobrań
    Przy próbie zapisu pojawił się błąd jak na screenie
    Załączony plik  Schowek02.jpg   44,97 KB   1 Ilość pobrań

 



#185 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30363 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 27 kwi 2016 - 09:56

Wczoraj, robili porządek z wklejaniem i publikacją zdjęć. Nowe rozwiązania są najpierw testowane na ich serwisie i dopiero potem przenoszone na nasz. 

Prześlę dalej Twoje sugestie.



#186 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 27 kwi 2016 - 09:59

Podczas edycji ogłoszenia "Czosnek" po wymianie zdjęcia (tu się stare zdjęcie usunęło bez problemu) przy zapisie to samo:

 

 

Database_Exception [ 1062 ]: Duplicate entry '97-1' for key 'offer_id_position' [ INSERT INTO `offers_images` (`offer_id`, `image`, `position`) VALUES (97, '130fbfb1.jpg', 1) ]

MODPATH/database/classes/Kohana/Database/MySQL.php [ 194 ]

189             {
190                 // This benchmark is worthless
191                 Profiler::delete($benchmark);
192             }
193
194             throw new Database_Exception(':error [ :query ]',
195                 array(':error' => mysql_error($this->_connection), ':query' => $sql),
196                 mysql_errno($this->_connection));
197         }
198
199         if (isset($benchmark))
  1. MODPATH/database/classes/Kohana/Database/Query.php [ 251 ] » Kohana_Database_MySQL->query(arguments)

  2. APPPATH/classes/Model/Offer.php [ 246 ] » Kohana_Database_Query->execute()

  3. APPPATH/classes/Controller/Konto.php [ 267 ] » Model_Offer->insert_image(arguments)

  4. SYSPATH/classes/Kohana/Controller.php [ 84 ] » Controller_Konto->action_edytujogloszenie()

  5. {PHP internal call} » Kohana_Controller->execute()

  6. SYSPATH/classes/Kohana/Request/Client/Internal.php [ 97 ] » ReflectionMethod->invoke(arguments)

  7. SYSPATH/classes/Kohana/Request/Client.php [ 114 ] » Kohana_Request_Client_Internal->execute_request(arguments)

  8. SYSPATH/classes/Kohana/Request.php [ 997 ] » Kohana_Request_Client->execute(arguments)

  9. DOCROOT/index.php [ 124 ] » Kohana_Request->execute()

Environment

Użytkownik Viszna edytował ten post 27 kwi 2016 - 10:12


#187 Gość_Dymowski_*

Gość_Dymowski_*
  • Goście

Napisano 27 kwi 2016 - 10:03

Nic nowego się nie otwiera , wyjść z karty Moje konto mogą tylko przez wybór którejś z opcji na górnym pasku strony głównej i wtedy muszę wybrać ponownie produkt , którym jestem zainteresowany i wtedy jestem zalogowany albo cofać się do karty wyrobu i wtedy nie widać logowania. Mnie to nie przeszkadza , opisałem tylko różnicę w działaniu. Dzisiaj  mój IE działa poprawnie.



#188 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 27 kwi 2016 - 10:04

Przy edycji ogłoszenia w którym NIE BYŁO ZDJĘCIA (zostało usunięte przez Admina) dodałem fotki i zapis przeszedł poprawnie -ogłoszenie "Kiełbasa biała"



#189 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30363 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 27 kwi 2016 - 10:33

Nie wiem, czy to się będzie wszystkim podobało, każdy ma prawo się tutaj wypowiedzieć, ale Wy testujecie, więc Wasze wnioski są brane pod uwagę:

- zapadła decyzja, że podgląd będzie otwierał się w tej samej karcie,

- "trzy spacje" są na liście do zrobienia, ale bez priorytetu,

- weryfikowane jest kasowanie zdjęć "jaja strusia".



#190 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 27 kwi 2016 - 10:54

Moje kont > Ogłoszenia klikamy [Podgląd] po otwarciu ogłoszenia nie działa przycisk:Załączony plik  Schowek01.jpg   2,11 KB   0 Ilość pobrań

 

 

P.S.

Nie mogę usunąć załącznika na forum wedlinydomowe.pl , mam komunikat: "Akcja zakończona niepowodzeniem"

 

Załączone pliki


Użytkownik Viszna edytował ten post 27 kwi 2016 - 11:01


#191 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30363 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 27 kwi 2016 - 10:56

Być może właśnie teraz coś robią w odpowiedzi na Twoje poprzednie uwagi dotyczące zdjęć itp. 



#192 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 27 kwi 2016 - 11:25

Być może właśnie teraz coś robią w odpowiedzi na Twoje poprzednie uwagi dotyczące zdjęć itp.

Maxell , ale pisząc: "Nie mogę usunąć załącznika na forum wedlinydomowe.pl , mam komunikat: "Akcja zakończona niepowodzeniem""  chodzi mi o forum wedlinydomowe.pl a nie o gieldawd

dlatego jest błędna miniaturka w poprzednim moim poście :(


Użytkownik Viszna edytował ten post 27 kwi 2016 - 11:25


#193 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30363 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 27 kwi 2016 - 11:28

Napisz, którego załącznika. Być może sesja edycji wygasła i nie możesz wejść w opcje rozszerzone posta, gdyz tylko tam gdzie dodawałeś, możesz go usunąć. 



#194 tier

tier

    Weteran

  • Zbanowani
  • 2199 postów

Napisano 27 kwi 2016 - 11:39

Jeżeli chodzi o forum potwierdzam, ten sam problem nie można usuwać załączników (jpg)



#195 vtec

vtec

    Weteran

  • Administratorzy
  • 2445 postów
  • MiejscowośćOrzesze

Napisano 27 kwi 2016 - 11:42

Panowie, nie mieszajcie tematów giełdy i forum.

W "Pomocy" (link: https://wedlinydomow...lp&do=01&HID=15 ) na forum jest wyraźnie napisane:

 

Uwaga!
Użytkownicy nie mają możliwości usuwania załączników, które dodali do swoich postów, więc z rozwagą korzystaj z tej funkcji.


#196 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30363 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 27 kwi 2016 - 19:44

Powoli przygotowujemy się do otwarcia. W związku z tym m.in. zachodzi konieczność uporządkowania niektórych rzeczy. Planujemy do niedzieli usunąć:

1. Aktualną bazę ogłoszeń.

2. Aktualną bazę opinii.

3. Baza aktualnych użytkowników. Tutaj jest dylemat: czy pozostawić bazę założonych kont, czy też ją usunąć. Skłaniamy się w kierunku likwidacji, aby można było zacząć wszystko od nowa.



#197 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 28 kwi 2016 - 06:00

Baza aktualnych użytkowników. Tutaj jest dylemat: czy pozostawić bazę

A ile tych kont jest założonych? Jeżeli to jest przedział 50-100 to wg mnie można usunąć i tych kilkadziesiąt osób (to są przecież testerzy i się z tym liczyliśmy) założy sobie od nowa -tym bardziej, że i tak są tam NIEKIEDY fikcyjne daneZałączony plik  Schowek01.jpg   1,93 KB   3 Ilość pobrań

Zauważyłem jeszcze, że z treści ogłoszenia nie wycina znaczników <html> (ogłoszenie: qqq Mięso, Gęś, dodano: 27.04.2016)

 

<p>Dodaj ogłoszenie do kategorii Kupię lub Sprzedam i podaj możliwie pełny opis swojej oferty. Dla ofert Sprzedażowych nie zapomnij o podaniu lokalizacji oraz dokładnej ceny wystawianej oferty. Pamiętaj, że dla określonych kategorii wymagamy podania daty oraz numeru badania weterynaryjnego, co jest warunkiem koniecznym umożliwiającym weryfikację dodawanych przez Ciebie produktów. Do swoich ofert możesz również dodać zdjęcia - jeżeli nie posiadasz zdjęć, nie przejmuj się - dla każdej podkategorii pojawi się domyślne zdjęcie produktu.<br /> Dodaj ogłoszenie do kategorii Kupię lub Sprzedam i podaj możliwie pełny opis swojej oferty. Dla ofert Sprzedażowych nie zapomnij o podaniu lokalizacji oraz dokładnej ceny wystawianej oferty. Pamiętaj, że dla określonych kategorii wymagamy podania daty oraz numeru badania weterynaryjnego, co jest warunkiem koniecznym umożliwiającym weryfikację dodawanych przez Ciebie produktów. Do swoich ofert możesz również dodać zdjęcia - jeżeli nie posiadasz zdjęć, nie prze</p>


Jeszcze "ciekawostka" Jeżeli wszedłem w moim panelu na jakieś ogłoszenie (np. "czosnek") następnie chcę dodać Nowe ogłoszenie  to mam już pierwsze dodane zdjęcie z ogłoszenia o "czosnku", wychodzę do strony głównej klikam "Dodaj ogłoszenie" i znów mam w pustym formularzu dodane zdjęcie czosnku. Jeżeli ostatnio edytowanym (lub tylko przeglądanym poprzez 'Edytuj") będzie ogłoszenie o "białej" to jak chce dodać nowe ogłoszenie to zdjęciem będzie "biała" czyli fotka z ogłoszenia o "białej"

Załączony plik  Schowek02.jpg   49,92 KB   2 Ilość pobrań

 

Dopiero zmiana przeglądarki z Chrome na IE (na którym się pierwszy raz loguję!! do giełdy) umożliwiła dodanie ogłoszenia.

Bo próba usunięcia zdjęć kończy się komunikatem "Nie udało się usunąć zdjęcia. Skontaktuj się z administratorem serwisu"

 

Na IE nie działa "przeciąganie zdjęć" (IE w wersji 11)

Załączony plik  Schowek01.jpg   36,52 KB   2 Ilość pobrań

 

Po dodaniu 1-go ogłoszenia i wejściu w edycję "białej" przy próbie dodania nowego ogłoszenia dokładnie to samo co na Chromie -czyli z automatu wrzucone zdjęcie "białej" bez możliwości usunięcia.

 

Do ogłoszenia o "kutrze" dołączyłem 8 zdjęć, dodało się TYLKO: 1

Po edycji ogłoszenia ponownie dorzuciłem 7 zdjęć -teraz w ogłoszeniu są 2 zdjęcia !!

Załączony plik  Schowek03.jpg   41,59 KB   2 Ilość pobrań

 

Uwaga do znaczników html

W dodawanym przeze mnie ogłoszeniu ładnie usunęło znaczniki html zarówno "br" jak i "p"


Użytkownik Viszna edytował ten post 28 kwi 2016 - 06:30


#198 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 28 kwi 2016 - 06:35

Jeszcze raz próba dodania ogłoszenia, tym razem wszystko przebiegło poprawnie, zdjęcia z pustego formularza udało się bez problemu usunąć -najprawdopodobniej przyczyną są moje stare ogłoszenia: "biała", "jaja strusia" i "czosnek" -coś z nimi jest nie tak.

Obecnie przed dodaniem nowego ogłoszenia wszedłem w Edycja ogłoszenia KUTER, następnie dodaj nowe ogłoszenie , usunąłem 2 zdjęcia, które się z automatu dodały do nowego formularza, dodałem 8 zdjęć, opis i wszystko jest OK.

 

PROŚBA DO MODERATORA o USUNIĘCIE WSZYSTKICH MOICH OGŁOSZEŃ, aby mi nie "bruździły"



#199 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30363 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 kwi 2016 - 08:41

Otrzymałem kolejną porcję uwag od programistów:

1) Banner "Jak to działa" został już podpięty na stronie.
2) Zgodnie z Pana uwagą w sekcji KUPIĘ nie jest wymagany już żaden certyfikat i numery badania weterynaryjnego.

3) Zgodnie z jakąś uwagą od jednego z forumowiczów - po wejściu w edycję już nie dodają się na końcu 3 spacje. Oczywiście dla ogłoszeń dla których ten błąd został, należałoby je przeedytować i zapisać bez tych spacji ale jest to naprawione i dla każdego nowego ogłoszenia już występowało nie będzie.
4) Problem z usuwaniem zdjęć strusia - ktoś to zgłosił. Problem rozwiązany (znaleźliśmy przyczynę). Ale tak jak dla pkt (3) nie zadziała to dla ogłoszeń już wiszących - trzeba je przeedytować. Dla nowych już nie będzie problemu z tym.
5) Zgodnie z ustaleniem wczoraj - podgląd ogłoszeń otwieramy w tej samej karcie przeglądarki więc odpada posiadanie otwarcia kilku kart jednocześnie. TYLKO linki zewnętrzne (forum, wedlinydomowe oraz linki z reklam) będą otwierane w nowej karcie (taki jest przyjęty standard w internecie żeby użytkownik uciekający na zewnątrz nie zgubił właściwego serwisu).
6) https://www.gieldawd.pl/sprzedam/mieso- od teraz zalogowany użytkownik w przypadku banneru już nie będzie nachodził się z bannerem. Będzie ładnie przesunięty niżej.

 

Moja uwaga.

Zupełnie przez przypadek znalazłem wczoraj błąd, który nie świadczyłby o nas najlepiej. Błąd opisany jest w pkt. 2. Otóż założyliśmy obowiązek wpisywania daty i numeru badania weterynaryjnego dla mięs określonych gatunków zwierząt. Okazało się, że takim obowiązkiem barczony został także kupujący te mięsa, co jest (właściwie już było) totalną bzdurą. Aktualnie taki obowiązek spoczywa już tylko na sprzedającym.



#200 Viszna

Viszna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 659 postów
  • MiejscowośćRóżyny

Napisano 29 kwi 2016 - 06:41

Przy wyborze zawężenia ogłoszeń w odległości od miejsca zamieszkania tekst "brzydko" wychodzi poza pole wyboru.

Załączony plik  Schowek01.jpg   17,98 KB   4 Ilość pobrań

Najłatwiej to chyba poprawić skracając tekst

z: "w odległości 10 km od miejsca zamieszkania"

na: "do 10 km od miejsca zamieszkania"

spowoduje to skrócenie tekstu o 10 znaków i (chyba) zmieszczenie całego napisu w polu






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych