Grzes7908 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Też tak myślę.Przeczytać, pomyśleć, dopytać, ewentualnie zwrócić się na priv i napęd zrobiony.[Dodano: 15 kwi 2022 - 01:32]Też tak myślę.Przeczytać, pomyśleć, dopytać, ewentualnie zwrócić się na priv i napęd zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Za dużo wymagasz Krótko czasu , z drugiej strony jak by wyrzucić nieznaczące posty to by było 1/3 Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek. S Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Witam kolegów mam nadzewarki 7 kg i zamierzam zrobić napęd elektryczny przejrzałem pierwszy do ostatniej strony wszystkie strony i wiem co muszę mieć.-Silnik od wspomagania odNissana note-Zasilacz-PWM - tylko podpowiedzcie Jaki wybrać 60A czy 100 A? Edytowane 1 Stycznia 2023 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Jacku, może Ci się przyda https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18316-nadziewarka-wr%C3%B3bla/?hl=nap%C4%99d Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek. S Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Dzięki napewno się przyda jak pozbieram części to będę montował to podeślę zdjęciaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek. S Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Wróbel 75Kolego z tego co widziałem użyłeś Zasilacz serwerowy jakiej mocy masz go? Jak sprawuje się podczas pracy?Dziękuję za podpowiedź i za foty jeszcze razPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Kurcze, rzeczywiście więcej info jest tutaj : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15916-miesza%C5%82ka-wr%C3%B3bla/?hl=miesza%C5%82ka+wr%C3%B3blaRobiłem mieszałkę na tych samych podzespołach.To ten zasilacz :https://allegro.pl/oferta/nowy-zasilacz-3y-ym-2451c-450w-12v-37a-11601739754 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek. S Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Wróbel 75Chciałem podziękować kolego za pomoc w podłączeniu zasilacza i udostępnienie schematu swojego podłączenia dużo pomogłeś.Dziękuję A mam jeszcze jedno pytanie czy robić dodatkowe chłodzenie jakiś mały wiatraczek do PWM. Bo niektórzy robią nie wiem czy to ma sens grzeje czy nie podczas pracy?A to mój napęd chodzi tak na sucho ale chodzi[Dodano: 20 sty 2023 - 20:27]Nie mogę wrzucić filmiku z pracy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Nie mogę wrzucić filmiku z pracy Trzeba wrzucić na YT a później link na forum. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Chciałem podziękować kolego za pomoc w podłączeniu zasilacza i udostępnienie schematu swojego podłączenia dużo pomogłeś. Drobiazg A mam jeszcze jedno pytanie czy robić dodatkowe chłodzenie jakiś mały wiatraczek do PWM. Ja mam taki: https://allegro.pl/oferta/modul-sterownika-pwm-do-silnikow-dc-10v-55v-60a-9553294922i prócz tego oryginalnego nic nie dokładałem. Na pewno warto mieć w zapasie z 2 przełączniki (wymieniam średnio co pół roku). Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kura666 Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 3 Lutego 2023 (edytowane) SHS Posiadam nadziewarke Hendi 5kg Profi Line.Wtlaczanie farszu do kabanosow wymaga dodatkowej osoby do trzymania ustrojstwa. Pomysl to kupno napedu Hendi, ale to ponad 1100pln. Czytajac ten watek widze spore mozliwosci zrobienia samemu duuuzo taniej. Problemem jest wlasnie "samemu". Czy ktos robi kompletne napedy do tych nadziewarek i chcialby zrobic jeden dla mnie? Pozdrawiam. Edytowane 3 Lutego 2023 przez kura666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kura666 Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 10 Lutego 2023 SHS Temat nieaktualny. Zamiast modzic z silnikiem zaprojektowalem i wydrukowalem sobie przekladnie planetarna i do napedu wystarczy wkretarka . Koszt 6 pln. Dziala! Pozdrawiam.Kura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 10 Lutego 2023 Dziala! A możesz pokazać fotki z montowanego ustrojstwa na nadziewarce ? Bo nie bardzo rozumiem działania tego elementu z mechanizmem nadziewarki Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 10 Lutego 2023 To nic innego jak przekładnia planetarna lub obiegowa, w necie dużo na ten temat, zresztą w każdym pojeździe masz ten mechanizm.[Dodano: 10 lut 2023 - 10:19]Ale chętnie również bym to zobaczył w realu przy maszynce. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 10 Lutego 2023 Tu brakuje jeszcze paru części. W dodatku to nie jest zdjęcie z realu, tylko grafika z z CAD-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 10 Lutego 2023 Tu brakuje jeszcze paru części No zdecydowanie wielu , bo to w samo sobie nawet z wkrętarką nijak nie napędzi i wysteruje nadziewarką. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kura666 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 12 Lutego 2023 Tu brakuje jeszcze paru części. W dodatku to nie jest zdjęcie z realu, tylko grafika z z CAD-a.Nic nie brakuje To pierwsza wersja.A tu jak dziala: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 12 Lutego 2023 Super musisz jeszcze to wszystko wstawić w obudowę razem z silniczkiem i poddać testom... o ile oczywiście filmik jest twojego wykonania, a nie znaleziony w necie.Ja mam tylko obawy że po kilkukrotnym użyciu ta przekładnia podda się Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kura666 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 12 Lutego 2023 Super musisz jeszcze to wszystko wstawić w obudowę razem z silniczkiem i poddać testom... o ile oczywiście filmik jest twojego wykonania, a nie znaleziony w necie.Ja mam tylko obawy że po kilkukrotnym użyciu ta przekładnia podda się Jacy podejrzliwi To moj filmik. To pierwsza testowa wersja. Skonstruowalem tak, aby nie byla potrzebna zadna obudowa do tej przekladni. Jest to wydruk "All in place" z biezniami typu "herringbone". Nie ma szans sie rozjechac, zebatek nie da sie rozlozyc.Uchwyt do wyciskarki precyzyjnie pomierzony, aby mocno siedziala zamontowana wlasnie bez zadnej dodatkowej obudowy. Ten prototyp ma tylko 10mm grubosci - na sucho dziala, ale watpie, aby wytrzymal nadziewanie kabanosow. Przelozenie jest 1:3.33 i wydaje mi sie, ze jest duzo za male. Docelowo zmniejsze satelity (te male 15-zebowe kolka) zostawiajac sloneczko (ta srodkowa zebatka) takie samo, czyli 50 zebow. Wydrukuje grubsze 20-30mm i powinno wytrzymac. Do dzialania potrzebuje tylko podestu do wkretarki i powinno sie udac. Na dniach sie za to wezme. Oczywiscie dla chetnych udostepnie STL-a do samodzielnego wydrukowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejza Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 12 Lutego 2023 fajne ustrojstwo. czekam na informacje o pierwszym nadziewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 13 Lutego 2023 Jacy podejrzliwi Nie podejrzliwi , ale doświadczeni . No tak, jak pisalem z tym brakiem to dopiero połowa drogi . Zamocowanie , zamocowanie napędu , sterowanie .... ale brawo Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 13 Lutego 2023 Skonstruowalem tak, aby nie byla potrzebna zadna obudowa do tej przekladni. Jest to wydruk "All in place" z biezniami typu "herringbone". Nie ma szans sie rozjechac, zebatek nie da sie rozlozyc. Tak z ciekawości zapytam: z jakiego tworzywa jest to drukowane?Centralny wieloklin poddany będzie ogromnym przeciążeniom.Czy przy projektowaniu wykonania tą technologią bierze się pod uwagę obciążenie elementów? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 13 Lutego 2023 Centralny wieloklin poddany będzie ogromnym przeciążeniom. Np kabanosy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kura666 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) Drukuje z PET-G.Zwiekszylem ilosci obrysow przy wieloklinie... jak to nie wytrzyma przeciazen to bede drukowal z ASA na przyklad. Po modyfikacjach ratio jest 1:6, grubosc przekladni 30mm (bylo 10). Wydruk puszczony, bedzie trwal prawie 2 doby. W tym tyg wytestuje przy kabanosach. Zdam sprawozdanine. Edytowane 13 Lutego 2023 przez kura666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) Zdam sprawozdanine.Bardzo mnie ciekawi rezultat, czczególnie w funkcji czasu pracy.Z tyłu głowy mam temperaturę mięknięcia PET-G.Z całego serca życzę sukcesu P.S.A dlaczego wyeliminowałeś ABS?Na temat ASA niewiele udało mi się wyczytać: jego główną zaletą jest odporność na UV. Edytowane 13 Lutego 2023 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.