DZIADEK Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Maja 2016 Kiełbasy bezosłonkowe- nowa technologia . Jak to się robi .http://agersol.pl/pl/plagergel/ Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Maja 2016 Szalenie ciekawe czy ta technologia stosowana jest przy produkcji niektórych kabanosów (takie cieniutkie o średnicy kilka mm)?Jedząc takiego zastanawiałem się właśnie pod kątem 'bezosłonkowości'.. po namoczeniu da się znaleźć na nich coś w rodzaju bezbarwnego kokonu, bez smaku, bez zapachu, szybko znikający na języku.. Rozwiązanie ciekawe, ale akurat w przypadku kabanosów chybione wg mnie - brak tego magicznego trzasku przy elastycznej otulinie.. Kolejne pytanie mi się nasuwa.. czy możliwym (i opłacalnym) byłoby wykorzystać tą technologię w domowej produkcji? Czy ten etap jest jeszcze bardzo odległy... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Maja 2016 Jest stosowana przy popularnych ostatnio cienkich prostych kabanosach.Nazw firm nie będę wymieniał, ale poznać ją można właśnie po braku specyficznego trzasku jelita.Na razie można produkować kiełbasy do średnicy około 30 mm, ale kto wie co będzie dalej. W warunkach domowych na razie raczej nie osiągalna osłonka, ale czy warto się w to bawić? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Maja 2016 Szalenie ciekawe czy ta technologia stosowana jest przy produkcji niektórych kabanosów (takie cieniutkie o średnicy kilka mm)?Jedząc takiego zastanawiałem się właśnie pod kątem 'bezosłonkowości'.. po namoczeniu da się znaleźć na nich coś w rodzaju bezbarwnego kokonu, bez smaku, bez zapachu, szybko znikający na języku.. Rozwiązanie ciekawe, ale akurat w przypadku kabanosów chybione wg mnie - brak tego magicznego trzasku przy elastycznej otulinie.. Kolejne pytanie mi się nasuwa.. czy możliwym (i opłacalnym) byłoby wykorzystać tą technologię w domowej produkcji? Czy ten etap jest jeszcze bardzo odległy... Pozdrawiam Herr - gdyby było tak jak moglo by być - to już napisaliśmy sobie odpowiedź...kiedyś dawno temu ..... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.