anowi1313 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Witam, skad to sie wzielo. W skrocie: robaki w wolowinie. Skad sie tam wziely?Skazone mieso, niezachowanie higieny podczas przygotowywania do wedzenia, czy cos bylo w przyprawach. Czekam na wasze sugestie...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jakaś promocja była? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Czekam na wasze sugestie... A jakie przyprawy sprzedajesz ? Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi1313 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Nie szukajacie nie wiadomo jakiej sensacji. Chodzi o to , ze na zdjeciu jest jakis mazak:) O jacie , w opisie omowiony jest temat problemu. Czy to kolejne forum, gdzie czlowiek nie dowie sie niczego normalnego:) Z gory dzieki za konstruktywne uwagi dotyczace tematu postu:) Edytowane 15 Czerwca 2016 przez anowi1313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Nie szukajacie nie wiadomo jakiej sensacji. Nikt nie szuka . Już wiele mieliśmy takich wybiegów od różnych "domokrążców", którzy zaraz po zarejestrowaniu się, ni z gruszki, ni z pietruszki wyskakują z dziwnymi pytaniami "kierunkowymi". A Twoje zapytanie jest właśnie z tych dziwnych. Robak nie wygląda na mięsnego to raz a dwa sam założyłeś temat mięsa dojrzewającego a przygotowujesz do wędzenia.No i gdzie jest (modne obecnie ) zdjęcie mięsa z robakami ? Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi1313 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Ok to moze jeszcze jedno zdjecie, ale tam robak jest malo widoczny:)Juz nie pamietam ile wedlina sobie wisi w naszej kuchni przy oknie ale wczoraj odkrylam ta paskude;( A wlasciwie dwie. Wedzimy nie dlugo , wiec pewnie zostal popelniony jakis blad. Ja nie chce miec robactwa w kuchni:) Jestem za zdrowym zywieniem ale bez dodatkow:) Ktos mial doswiadczenie z takim problemem? Edytowane 15 Czerwca 2016 przez anowi1313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Czerwca 2016 ale tam robak jest malo widoczny:) Owada widzę, ale co to jest to pod robakiem? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Ok to moze jeszcze jedno zdjecie, ale tam robak jest malo widoczny:)Juz nie pamietam ile wedlina sobie wisi w naszej kuchni przy oknie ale wczoraj odkrylam ta paskude; Teraz jest zły okres na takie wędliny a robactwo sie przyplątało pewnie z podwórka jak miałaś otwarte okno. W odróżnieniu do wędlin dojrzewających dla robactwa jest dobry okres Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi1313 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Czerwca 2016 No rozumiem, ale ona byla zawinieta w ponczoche. Myslalalm, ze to cos w przyprawach bylo albo w miesie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Teraz jest zły okres na takie wędliny E tam.Trzeba im tylko stworzyć odpowiednie warunki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Czerwca 2016 cos w przyprawach bylo albo w miesie....Dlatego pytałem czy mięso w promocji. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Żeby cokolwiek powiedzieć należy na początek dowiedzieć się co to za robak . Czy lubi mięso czy przyprawy .......... Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Teraz jest zły okres na takie wędliny E tam.Trzeba im tylko stworzyć odpowiednie warunki. Zaokienny zapomniałem dodać Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Czerwca 2016 @anowi1313Sam doprowadziłeś do tego, że masz owady na wędlinie. Pończocha nie jest zabezpieczeniem przed .złożeniem jajek owadów.Gdybyś miał siatkę od owadów w oknie wówczas byłoby inaczej. Mięso jest surowcem, który wymaga pewnych warunków i umiejętności osoby przetwarzającej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Czerwca 2016 anowi1313 straszny widok,jak można było tak długo pozwolić wędlinie dojrzewać,to co widzę nie nadaje się już do spożycia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Czerwca 2016 No to reasumując.. 1. Złe warunki przechowywania wyrobu - za ciepło2. niewłaściwe zabezpieczenie przechowywania wyrobów - wisiało na karniszu z tego co pamiętam bez dodatkowego zabezpieczenia3. niewłaściwa pora dla wykonywania takich wyrobów... jest za ciepło i za sucho...i dużo robactwa zewnętrznego4. robak nie wygląda na takiego "mięsożercę" jak by się wydawało... klasyczne mięsne robaki to wyglądają tak.... 5. najprawdopodobniej jest to jakiś żuczek z zewnątrz, którego zwabiły zapachy przypraw.... Rada dla Ciebie: wędliny długo dojrzewające rób w okresach bardziej chłodnych... postaraj się o lepsze miejsce do dojrzewania wyroby - lub ewentualnie lepiej zabezpieczone (moskitiera) - często kontroluj co się dzieje z wyrobem i zwracaj uwagę na pierwsze objawy niepożądane ( zapach, kleistość, pleśnie ). Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi1313 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Dziekuje za cenne wskazowki pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Gdzieś ta nasza Pani od robaków "uciekła" Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalarepa150 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 6 Lipca 2016 Jak nie siadają muchy to właściwie to jest chyba najważniejsze, żeby nie znosiły jaj i żeby nie było larw, a dlaczego nie trzymacie tego w bardziej sterylnym miejscu ?? Wędzicie to w domu ?? Cytuj http://pomocdlacery.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Kalarepa150 prowokacja? czy nic nie orientujesz się w wędlinach suszonych? Jak prowokujesz to daj spokój, jak się nie orientujesz to na forum poczytaj o wędliny dojrzewajacych. Edytowane 7 Lipca 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 11 Lipca 2016 No i "zjedli"kalarepę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.