KURP Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Września 2016 polecam takie wiaderka, mają dobrze przylegającą pokrywkę i nic się nie wylewa.http://www.bioking.com.pl/128-thickbox_default/wiadro-fermentacyjne-poj-20-litrow.jpg Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Września 2016 Odnośnie wiader fermentacyjnych... to trik taki jest, że przed zamknięciem w rancik/rowek domykający trzeba wlać troszkę wody.Odwrócić pokrywkę i wsypać wodę..Tym koreczkiem kilka kropel umknie podczas transportu lecz to nikła utruda...Właśnie czekam aż mi skrzep obsiądzie Grujerowaty w zamyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farkosia11@onet.pl Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Września 2016 Też mam wiaderka 20 l,kiedyś służyły do przewożenia kapusty.Są dopuszczone do stosowania dla produktów spożywczych. Czyżby serowarzy powrócili z wakacji ?.Wreszcie zacznie się coś dziać na forum.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Września 2016 Też mam wiaderka 20 l,kiedyś służyły do przewożenia kapusty.Są dopuszczone do stosowania dla produktów spożywczych. Czyżby serowarzy powrócili z wakacji ?.Wreszcie zacznie się coś dziać na forum.Pozdrawiamno bo temperatury są już odpowiednie aby syry robić Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farkosia11@onet.pl Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 19 Września 2016 Właśnie wczoraj zrobiłam z 15 l ser prosty ,dogrzewany do 38 st.Mam wrażenie,że mleko jest teraz jakby gęściejsze.W mojej miejscowości krowy są teraz karmione kukurydzą pociętą na sieczkę oraz świeżą trawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 19 Września 2016 Farkosia przesunięcie zrób to temat o wiagrach....do transportu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Września 2016 Takich pojemników nie da się dokładnie umyć eeetam się nie da...gorąca woda z płynem, dezynfekant a, dokładne płukanie i może stać i czekać na kolejny transport Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 27 Stycznia 2017 U mnie zawsze dwa hoboki, jeden zabierm drugi drugiego dnia zabieram. Po 30l. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.