aertis Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Września 2016 Dzień dobry, z góry przepraszam jeśli zaśmiecam forum, ale dopiero zaczynam i chyba niedostatecznie się przygotowałam... znalazłam ciekawy przepis i zrobiłam jak było wskazane czyli zagotowałam marynatę (peklowanie na mokro) z wszystkimi przyprawami, również peklosolą... w dodatku jej spróbowałam (znaczy marynaty z tą peklosolą), nie do końca zdając sobie sprawę czy to bezpośrednie spożycie peklosoli czy nie... stąd moje pytanie - czy wymienić marynatę na zrobioną od nowa i czy mięso się nie zepsuje, ciut w niej już leży i czy nic mi nie będzie po tej peklosoli? Wiem, wiem... nie powinnam się chyba za to brać ... liczę jednak na wyrozumiałość ze strony bardziej doświadczonych osób... pozdrawiam i z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Września 2016 peklosoli sie nie gotuje ! jak nie wypilas jakich znacznych ilosci to pewnie przezyjesz Ja bym wylala i zrobila zalewe od poczatku jak powinna byc robiona ..jesli musisz dawac przyprawy zagotuj ,wystudz i dopiero daj peklosol. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Września 2016 Jeśli zgodnie z przepisem to nic mu nie będzie, peklosól ma własności konserwujące.Pilnuj jednak mięsa i zalewy bo w tak upalne dni może się popsuć.Jeśli będziesz się trzymać przepisu to wszystko powinno się udać. Cytuj Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aertis Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Września 2016 Znacznych to nie, myśl , że była tego może łyżka, samej peklosoli też w przepisie nie było wiele... dziękuję za odpowiedź... a z ciekawości dlaczego nie gotuje się peklosoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.