Skocz do zawartości

Czy coś z tego będzie?


aertis

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, z góry przepraszam jeśli zaśmiecam forum, ale dopiero zaczynam i chyba niedostatecznie się przygotowałam... znalazłam ciekawy przepis i zrobiłam jak było wskazane czyli zagotowałam marynatę (peklowanie na mokro) z wszystkimi przyprawami, również peklosolą... w dodatku jej spróbowałam (znaczy marynaty z tą peklosolą), nie do końca zdając sobie sprawę czy to bezpośrednie spożycie peklosoli czy nie... stąd moje pytanie - czy wymienić marynatę na zrobioną od nowa i czy mięso się nie zepsuje, ciut w niej już leży i czy nic mi nie będzie po tej peklosoli?

Wiem, wiem... nie powinnam się chyba za to brać ... liczę jednak na wyrozumiałość ze strony bardziej doświadczonych osób... pozdrawiam i z góry dziękuję...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

peklosoli sie nie gotuje ! jak nie wypilas jakich znacznych ilosci to pewnie przezyjesz :)

Ja bym wylala i zrobila zalewe od poczatku jak powinna byc robiona ..jesli musisz dawac przyprawy zagotuj ,wystudz i dopiero daj peklosol.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.