Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Ostre papryczki na różne sposoby.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5136 postów

Napisano 12 paź 2016 - 21:29

Surowe pakowałeś do słoików ? I jaka zalewę zastosowałeś i dalszą obróbkę ??



#42 tier

tier

    Weteran

  • Zbanowani
  • 2199 postów

Napisano 12 paź 2016 - 21:33

Olga, świeże ;) zalewa tym razem:

 

- 1,5l wody

- 200ml ocet

- 100g sól

 

 Zalewa ok 60C, zalane słoiki i gotowane 25min. 

 

:cool:



#43 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5136 postów

Napisano 12 paź 2016 - 21:42

Dzięki - ja swoje ostre mam jeszcze w tunelu . Nie ma ich bardzo dużo ale będę musiała coś z nich zrobić. Chyba odmiany Cheyenne Long, Jalapeno Orange, "czereśniową" i  Peperonico  (pod taką nazwą dostałam ale nigdzie nie znalazłam - wyglada jak czereśniowa, mocy jeszcze nie porównywałam )



#44 t_zg

t_zg

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 73 postów
  • MiejscowośćPolska

Napisano 15 paź 2016 - 13:17

Tier dzieki za rady odnosnie sosow. Dzisiaj robilem ten co mial bialy nalot ale wyszedl OK. Nie smierdzi ani nic. Zrobilem mix carolina reaper, red habanero, czosnek i sporo pomidorow...szczerze to i tak dla ludzi nieodpornych niezjadliwe. Nawet ja sie gotowalem pare dobrych minut
047c735f44158b6e31e0a0b6c251bc11.jpg
9691b75503f4b093a62d0f0af23c5f59.jpg

Wczorsj pomielilem i kisze kolejne 3 porcje
5953b7fd9b738d7a4bd9e2b855f9c365.jpg

Mysle ze zolte pojda na sos z mango, chocolate z pieczona papryka a pomaranczowe nie mam pojecia. Myslalrm nad pomarancza wlasnie i zrobieniem na slodko. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

#45 tier

tier

    Weteran

  • Zbanowani
  • 2199 postów

Napisano 15 paź 2016 - 20:35

T_zg, ładny widok  :cool: U mnie dziś ostatni zbiór latoś, słoików brak...   :cool:  co tu czynić?

 

DSCN0028.JPG

DSCN9961.JPG

 

 

Z poprzedniego zbioru słoiczek odkręcony... 

 

DSCN9962.JPG

 

 

https://www.youtube....8fAZq7odU#t=164

 

Moc jest z nami... :laugh:  :laugh:  :laugh:  :tongue:  :devil:  

 

 

 



#46 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4981 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 15 paź 2016 - 21:41

Tier, ja sie nauczylam w blender wsadzic papryczki, lekko jes zmielic, tak aby kawalki byly i w pojemnik do zamrazarki. Ile potrzebuje do potrawy wezme, ( szybko sie odmraza wyjeta ilosc) , bo w zimie powoli dojrzewaja mi na karzaku.



#47 mani3k

mani3k

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 283 postów
  • MiejscowośćZłotoryja

Napisano 06 lis 2016 - 21:16

Tier mam pytanie. Czy z habanero zakupionego pozyskane nasiona można wykorzystać? 

Jeśli tak to jak je przygotować?



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#48 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1511 postów

Napisano 06 lis 2016 - 23:28

DSCN9962.JPG

 

Czy mógłbyś podać przepis na te papryczki ze zdjęcia? Te z cebulką.


Użytkownik Todek edytował ten post 06 lis 2016 - 23:29





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych