Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

TATAR - co zrobić aby nie ciemniał


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#41 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3291 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 18 wrz 2016 - 16:01

Usmażyłem, bo po całej nocy na stole w doborowym towarzystwie miałem obawy co do tożsamości owych pozostałości. :cry:

..temperatura rozwiewa takie obawy.... :devil:



#42 szaja

szaja

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 434 postów
  • MiejscowośćE-g

Napisano 18 wrz 2016 - 16:18

Ale rano już kolor nie był dla Ciebie taki istotny?  :D



#43 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3291 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 18 wrz 2016 - 19:02

Ale rano już kolor nie był dla Ciebie taki istotny?  :D

....myślisz, że rano po imprezie rozróżniałem kolory?.....powyciągałem pety ...i dalej wiesz :devil:

A o kolor biegało przed audytorium przede wszystkim..... :cool:



#44 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27409 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 19 wrz 2016 - 17:13

Nadmienię, że dotychczas stosowałem przeciwko ciemnieniu mięsa domieszkę kupnego gotowego "tatara", i mięso nie ciemniało.

Odpowiedziałeś sobie w następnym zdaniu.

To tak jak z peklowaniem mięsa - górna warstewka w kontakcie z powietrzem i tak ściemnieje.

Spróbuj świeże mięso, po zmieleniu umieścić w woreczku i zamknąć próżniowo, a następnie do lodówki. Najlepsza wersja - zmielić mięso tuż przed podaniem.



#45 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3291 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 24 paź 2016 - 21:40

....za późno dowiedziałem się prawdy oczywistej.....przed tą prawdą zrobiłem chyba z toneczkę przysmaku......no cóż....



#46 gariwaldi

gariwaldi

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 58 postów
  • MiejscowośćOrzesze - Górny Śląsk

Napisano 17 gru 2017 - 11:03

Czy można zrobić tatar z mrożonej wołowiny. Mam zamrożony udziec wołowy



#47 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27409 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 17 gru 2017 - 11:09

Jasne, że można, jeśli tylko wołowina przed zamrożeniem była świeża. Warunek - taki tatar przeznaczony być musi do szybkiego spożycia.

Mięso rozmrażaj powoli, najlepiej w dolnej części lodówki.



#48 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3291 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 17 gru 2017 - 12:22

...i przy rozmrażaniu puści ci dużo wody.....jak zmlieisz (bądź zeskrobiesz) , to dodaj oleju rzepakowego w ilości + połowy odpouzczonej wody....



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#49 gariwaldi

gariwaldi

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 58 postów
  • MiejscowośćOrzesze - Górny Śląsk

Napisano 17 gru 2017 - 15:23

Wielkie dzięki Panowie






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych