Woytas Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Super te "kabany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 8 Grudnia 2019 A tak to wyszło na koniec,połowa do chrzestnej Julci,a reszta dla tygrysków degustacja była z pomidorkiem... mięciutki no i ta skórka z kminkiem pyszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Marku, same dobroci . Pozdrawiam Twoje dziewczyny Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 8 Grudnia 2019 W tygodniu padło na wędzone pstrągi tęczowe Pare fotek z wędzenia kabanosów Julci A dzisiaj w trakcie pisania posta pieczemy party boczek z kminkiem Same pyszności Marku Na ten boczek dostałam ochoty i będę robić, tylko potrzebuję kilka wskazówek.Będzie w Twoim wątku przepis na niego? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Boczek_z_kminkiem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Halinka w razie czego dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Dziękuję Aniu Halinka w razie czego dzwoń Oczywiście Marku Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Lubię boczek, w takiej wersji jeszcze nie próbowałem, pewnie spróbuję taki zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Lubię boczek, w takiej wersji jeszcze nie próbowałem, pewnie spróbuję taki zrobić Rób, rób bo warto. Już niejednokrotnie miałam okazję zajadać się tym boczkiem na zlocie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) WitamWłaśnie jestem po zawiązaniu sadełka po obiadku (godz. 16.30) jak mawiał mój tata i jak nigdy napiłem się piwka Dziś został upieczony kurczak faszerowany za którym historia się toczy bo to już 4 pokolenie go robii zawsze wszystkim bardzo smakuje.O kurczaku tym słyszałem wiele od kol.Waro58 że dobry i smaczny i zawsze chodził mi po głowie tak jak druciki do zszywania drobiu które załatwił kolega S. (nie jestem upoważniony) Przepis pochodzi od Wara58 którego babcia piekła takiego kurczaczka dla księży na różne przyjęcia,otóż tu zapaliła mi się lampka że to musi być naprawdę dobre (no bo księża raczej smacznie jadają).Postanowiłem go zrobić dziś na obiadek dla żony,będzie na dwa dni Przepis:kurczaka takiego 1,5kg nacieramy przyprawą jaką lubimy z olejem dzień wcześniej,ja użyłem prymata złocisty kurczak-bardzo dobra przyprawa w ilości 1,5 paczki (ja miałem ptaka 1,7kg)wątróbka 100g-mielimy na 4mmbułka tarta-sucharek 100gmasło 100gpęczek natki pietruszki duży-mielimy na 4mm1 jajkosól i pieprz do smaku,wszystko mieszamyja dodałem jeszcze ok. 50ml mleka do wyregulowania gęstości (lub dać mniej sucharka) tak aby farsz nie był zbity a był puszysty-taki wolny (mięsny dla mnie jest za bardzo zbity a zęby nie te ) Oczywiście po namowach Waldka farszu zrobiłem dwa razy więcej z myślą zrobienia pasztetku dla Julci Ptaszka piekłem 1,40 godz.temp.200'C ciro therm 30 min./180"C góra-dół 60 min./220'C góra-dół10 min. Przepis jest tak banalny,wręcz prosty tylko nie mówcie gościom że tak mało mięsa w nim Ten cały farsz pietruszka-masełko nadaje smak całemu ptaszkowi to nie są żarty A tak to wyglądało w trakcie... Byłem widziałem i zakupiłem piękne wołowe z którego pocięte zostały plastry duże jak lacie na rolady wołowe na święta ,które moja żona ślązaczka robi przebombowo,sosik,kluseczki z dziurką tzw.gumiklyjzy,dzieci to by sam sos z kluseczkami jadły taki dobry Roladki zostały wyjątkowo zamrożone nic im nie będzie do świąt,relacja dalsza nastąpi.... A tu wersja dla Julci same mięsko Edytowane 20 Grudnia 2019 przez Marek z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Widzę Marku, że miałeś pracowity dzień. Wszystko wygląda bardzo smacznie, a ten patent łączenia '' ptaka'' po faszerowaniu jest bardzo ciekawy.Roladki, pasztet.... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Halusia jak się robi etapami i jakimś systemem to nawet nie czujesz że się napracujesz.....najbardziej pracochłonne to zmywanie,na zmywarce się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 21 Grudnia 2019 najbardziej pracochłonne to zmywanie,na zmywarce się nie znam Przy natłoku pracy Marku, ja zmywam ręcznie bo zmywarka nie daję rady Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Marku, o te Twoje wykony to artyzm się może poocierać ... Zdrówka, Uśmiechu i samych Serde(l)czności Wam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) WitamW święta gościła gęś faszerowana szarą renetą z majerankiem oraz rolady wołowe z kluseczkami i modrą kapustą Co do gęsi była bardzo pielęgnowana podczas wykonywania tj.depilowana z końcówek piór chyba z dwie godz.we dwójkęmoczona w solance z przyprawamiw środku natarta przyprawąfaszerowana jabłkiem z majerankiemw trakcie pieczenia obracana po 1,5godz.cyckami do górypod koniec dla chrupiącej skórki pędzlowana wodą solankowąwyszła wizualnie powiedziałbym ładnie W piekarniku dostała w du..e 4 godz.30 min.pieczenia i co powiedziałbym jeszcze do miękkości oczekiwanej brakowało wiele,mięsa generalnie niewiele a miała 3kg ++ i na dodatek żylaste jak ze starej chabety co ciężko pracowała. Miała jeden bardzo smaczny element którego jest bardzo mało to szyja Tak tak ta szyja co w trakcie pieczenia stanęła jak .....oczywiście bez skóry Była to pierwsza i chyba ostatnia gęś jaką robiłem,porównania do kaczki nie ma po prostu dla nas to bajer monachium i du...nie urywa,albo mieliśmy jakiegoś zdycha wybieganego Za to roladki wołowe w drugi dzień świąt moja żona robi najlepsze,lepsze niż teściowa bajka 1A+ klassa Edytowane 28 Grudnia 2019 przez Marek z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 7 Stycznia 2020 WitamDwa dni temu zrobiliśmy boczek pieczony z kminkiem wg KrzyśkaBoczek ja sole delikatnie z ręki ,nacieram dodatkowo czosnkiem (dużo) i na drugi dzień ostrym nożem nacinam kratkę posypuje jeszcze delikatnie solą oraz kminkiemi do piekarnika, delikatnie podlewam wodą,pieczenie w 180'C pod koniec ok 240.Boczek bardzo często gości u nas na zimno do kanapek.Po boczku żona na szybko wykonała deep-sos z papryki,przepis na fb nie moja brocha IMAG0587.jpgIMAG0588.jpgIMAG0589.jpgTeż zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 7 Stycznia 2020 U nas w Sylwestra tak szybko zszedł , że nie zdążyłem nawet go przyozdobić .Marek - dziękujemy za wskazówki i czekamy na następne propozycje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 7 Stycznia 2020 I ja już 2 razy Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ciesze się że zasmakował Wam boczek W sylwestra boczek ok.3kg też robiłem razem z karkówką 6kg,boczek miał być na zimno na śniadanie....poszło wszystko dwie porcje karkówki z boczkiem i cebulą zostało z obiadu ,a jedzenia było prawie 100kg ze świnią pieczoną i pyszną jagnięciną z kapustą o Boże jak na weselu z tym że nas było 26 osób . Jutro robię 2kg boczku.....dwa zające i z 35 (15kg) puszek petardy Marka czyli luncheon-meat,ruszam z rańca jak kobiety wyniosą się z domu....nie będą przeszkadzać w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Boczek jest suuuuper Jeszcze ciepły Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Boczuś tak dobry,że nawet do sesji zdjęciowej nie dotrwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caro70 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Witam małe pytanko czy Boczek ma byc ze skórą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Tak bo skóra to całe dobro.. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Smakowitości. Wszystko wygląda tak apetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.