Maciekzbrzegu Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 28 Listopada 2021 Na bogato Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 28 Listopada 2021 Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 29 Listopada 2021 czy też szynka konserwowa Polish Ham dietetyczna, Podoba mi się. Mógłbyś tak podać recepturę? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Galareta Sylwestrowa 2022 Szczęśliwego nowego roku 2022 zdrowia, pieniędzy oraz wszelkiej pomyślności życzę wszystkimMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 WitamZrobiłem sobie salceson w puszce z golonka tylnego/przedniego, nóżka wp.,serce,dwa ozorki oraz łopatki.Mieso pokrojone grubo, skórki zmielone na fi 6mm farsz mięso/wywar 50/50 z przypraw to dużo czosnek,pieprz młotkowany grubo,i trochę kminku w całości,solone peklosola aby w trakcie parzenia się ładnie wybarwiło mięso, cóż wyszło tego nie wiele bo 12 puszek.Inspiracja powstała na bazie salcesonu z Baltony który kiedyś był w puszkach podawany w ośrodku wczasowym P.K.S.-u w Stegnie Gdańskiej:-)Ktoś pytał w Zakopanem o salceson,bo mu smakował więc podaję przepis i fotki Na śniadanko nie wytrzymałem i zjadłem puszkę bez chleba z sokiem pomidorowym chilli po prostu bajonet:-)Dziś pojadę po karkówkę i podgardle to zrobię parówkową rondelkowa bez wędzeniaTak aby mieć coś smacznego do przygrzania do wody.Pozdrawiam słonecznie,upały są ale w mieszkanku fajnie chłodno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 WitamZrobiłem sobie salceson w puszce z golonka tylnego/przedniego, nóżka wp.,serce,dwa ozorki oraz łopatki. Dołożyłbym jeszcze ucho a łopatkę zastąpił policzkami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 WitamZrobiłem sobie salceson w puszce z golonka tylnego/przedniego, nóżka wp.,serce,dwa ozorki oraz łopatki. Dołożyłbym jeszcze ucho a łopatkę zastąpił policzkami Pozdrawiam Billu ucha brak, nie lubię plastyków i niespodzianek salcefix powstał na spontanie to co oczy widziały za ladą sklepu na policzki mnie nie stać za bidny jestem,a nie chciałbym podbijać ceny co już tak puszki podbiły 3-majcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Super taki zapuszkowany "Cwaniaczek", ale "Salceson bez ucha, to jak baba bez brzucha" , więc w tym przypadku trzymam z Bilem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 A mi tam nic nie brakuje, extraklasa ciesze sie Marku, pierwszy wpis w tym roku i oby sie mnozyly! Wpadne specjalnie zobaczyc parowkowa. Trzymaj sie zdrowo Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Wygląda zacnie :clap: Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 W piątek powstały paróweczki rondelkowe.Paróweczki miały być nie wędzone i takie powstały.Proces homogenizowania farszu nie odbył się tak jak zamierzałem,gdyż podczas kutrowania spaliła się wiertarka, a byłem już blisko oczekiwanej konsystencji :-(.Niestety diabeł cały czas płatał figle,to termometr spirytusowy szklany się rozbił i na koniec jeszcze wylałem garnek z litrem wody na gaz :-)trzeba było szybko się uwijać ze sprzątaniem Świniary w kuchni:-)Przepis co podaje może budzić kontrowersjerobiłem dla siebie, paróweczki miały być czosnkowe,pieprzne i pikantne z delikatnym farszem jak ptasie mleczko (byłem już blisko problem z homogenizacją farszu).W smaku wyszły wspaniałe babcia jakby żyła to by bez zębów zjadła po prostu dla mnie bajonet:-)Brakło osłonek więc z farszu pozostałego zrobiłem tzw.kotlety były na dwa dni do młodych ziemniaczków:-) Prośba o poradę jaką najlepiej kupić wiertarkę aby była mocna i wytrzymałado pracy ciężkiej....celma zielona padłanie dała rady,mieszalnik?tylko jak futerko zamontować do mocowania kutra....fi 10mm Paróweczki rondelkowe.... kiełbaski:-( przepis: # karkówka wieprzowa 5kg # podgardle wieprzowe bez skóry i gruczołów 2kg # peklosól 120g 17g/kg # przyprawa maggi 4 łyżki stołowe # czosnek świeży duża główka zblendowany z dodatkiem wody 90g-ząbków # papryka chilli 6g # pieprz czarny mielony 28g 4g/kg # woda zmrożona 3 litry około (40% do mięsa) dodawana w czasie kutrowania Parzenie kiełbasek w temperaturze 68'C/15 min.po czym studzenie w zimnej wodzie.Paróweczki zostały popakowane po 10 szt.i zamrożone na inne dni ,aby zawsze było coś w rezerwie dla Marka:-). A tak to wyglądało w trakciePozdrawiam słonecznie Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Marku do prac ciężkich używamy tylko wiertarki hilti albo niebieskiego boscha z serii profi. Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Jakie osłonki zastosowaleś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 woda zmrożona 3 litry około (40% do mięsa) dodawana w czasie kutrowania Jakim cudem udało Ci się wkręcić aż tyle wody do karkówki+podgardle?Wg mnie - bez dodatków funkcjonalnych - nie można uzyskać emulsji trwałej. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Waldek jest tyle tych Hilti wiertarek że nie wiadomo co wybrać dla siebie...[Dodano: 07 sie 2022 - 13:08]Osłonki użyłem kalogenowe około fi 19mm.Jadalne,lecz ja je ściągam nie jem. Eanna 40% to nie jest dużo... dużo to jest 65% i wtedy już trzeba kręcić z dodatkami funkcjonalnymi plus białko zwierzęce karageny itp.ale o tym nie będziemy tu pisać.Ważne jest skutrowanie parzenie i studzenie tego trzeba się 3-mać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Na jakim sitku mieliłeś mięso? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Todek sitko fi 5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Wiertarka Hiltii to wydatek kilku tysięcy złotych , proponuje kupić mocną wiertarkę DeWalta lub całkiem tanie Dedry czy MacAlister z Castoramy ,te tanie maja 2 - letnia gwarancje naprawiają bez szemrania lub wymienią na nową . Co do "futerka " używasz fachowej nazwy rzemieślniczej , przy zakupie narzędzia poproś sprzedawcę by ci dobrał odpowiedni uchwyt jaki potrzebujesz ,też są w sprzedaży . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 tylko jak futerko zamontować do mocowania kutra....fi 10mm Nie bardzo rozumiem? Jakieś skróty myślowe. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Główka do wiertarki Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Główka do wiertarki Dziękuję. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Marku,używasz jakiejś bajeranckiej, nietypowej nadziewarki.Możesz coś na jej temat powiedzieć? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 (edytowane) Widać ,że jest to forum wędliniarskie nikt nie użył prawidłowej nazwy -uchwyt wiertarski - , ale główka oraz futerko jest zrozumiałe dla wszystkich .Kolego MArku , jak już zakupisz wiertarkę , to musisz sprawdzić czy uchwyt masz na SDS , czy zwykły dlatego proponowałem konsultacje u sprzedawcy .[Dodano: 08 sie 2022 - 00:38]Marku,używasz jakiejś bajeranckiej, nietypowej nadziewarki.Możesz coś na jej temat powiedzieć? Podobnej konstrukcji nadziewarki widziałem jeszcze niedawno w sprzedazy w hurtowni spożywczej w Opolu , niestety dość drogie . Edytowane 7 Sierpnia 2022 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Made in USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.