esjot Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Wczoraj, 01.10.2016 r., grzałem bekę. Robiłem:1. Kiełbasę z sarny i wieprzowiny z dodatkiem dzika. Peklowane 5 dni:2. Polędwice z sarny. 3. Szynkę z dzika (z nastrzykiem). 4. Polędwice wieprzowe (z nastrzykiem). Pozdrawiam.esjot (Jurek) Edytowane 2 Października 2016 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Października 2016 Polędwice z sarny. ślinka cieknie i tak trzymaj Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Października 2016 Wyroby wyglądają zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Października 2016 No, no, no. Bardzo ładnie to wygląda. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owidius Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Października 2016 Ślinka cieknie? to mało powiedziane. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Października 2016 Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Października 2016 No to teraz kroj i częstuj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) ............., a po co te "siatkowe mundurki " na tych poledwiczkach ? Edytowane 2 Października 2016 przez Olek.P Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) No to teraz kroj i częstuj. Żeby się dało, to bardzo chętnie. ............., a po co te "siatkowe mundurki " na tych poledwiczkach ? Polędwica z sarny to bardzo delikatne mięso, szczególnie zaś, gdy jest pozbawione mizdry. Siatka stanowi asekurację dla haka. Edytowane 2 Października 2016 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Października 2016 Z rozmachem, z rozmysłem, z rozsądkiem.... Godna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Października 2016 Kiełbasa po dwóch tygodniach wiszenia na drążku. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Października 2016 Dla mnie troche za duzo tlustego miesa,albo zmielone na za duzym sitku.Mysle ze to drugie. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Października 2016 Olek bo dziczyzna to chude miesko wiec troche tluszczu nalezy dodac. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Możecie mi wierzyć, że była chudziutka. Przekrój świeżo po robocie macie wyżej. Edytowane 17 Października 2016 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyr Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Czy to aby na pewno polędwice z sarny? Mnie to wygląda na comber. Polędwica z sarny waży ok. 15 dkg.Te polędwice wieprzowe też mi nie wyglądają na polędwice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mnie to wygląda na comber To comber - polędwiczka sarny jest malutka i jako polędwiczki jej nie widziałem . W wieprzowych polędwica to tzw, schab ale pozbawiony kości . Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satyr Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tak myślałem. Dziękuję za potwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Te polędwice wieprzowe też mi nie wyglądają na polędwice? Mylisz z polędwiczką. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Wyroby na Boże Narodzenie 2016.Przez nieuwagę wrzuciłem kiełbasę z dziczyzny (ostatnia fotka) robioną na ferie zimowe 2017. Niestety nie mogę jej usunąć (a szkoda). :-) Edytowane 3 Czerwca 2017 przez esjot Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Ostatnie moje wędzenie - 27.05.2017 r. Kiełbasa z dzika i z sarny z niewielkim dodatkiem wieprzowiny. Tu odpoczywa w beczce. Polędwica wieprzowa łososiowa. Polędwiczka wieprzowa a`la łosoś :-) Pozdrawiam esjot. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Kiełbasa z dzika i z sarny z niewielkim dodatkiem wieprzowiny jak robie z dziczyzny - też mi wychodzi taka wiśniowo- brązowa Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Bardzo ładne wyroby - o smak kiełbaski nie pytam bo po co? Przecież widać Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Bardzo ładne wyroby - o smak kiełbaski nie pytam bo po co?Dziękuję. Cytuj esjot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 3 Czerwca 2017 esjot,nic dodac,nic ujac, ladne wyroby. Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Kolego esjot cudowne wyroby!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.