Skocz do zawartości

Jurek wędzi ...


esjot

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj, 01.10.2016 r., grzałem bekę.  :)

Robiłem:

1. Kiełbasę z sarny i wieprzowiny z dodatkiem dzika.

post-56297-0-92878400-1475432475_thumb.jpgpost-56297-0-05661500-1475432477_thumb.jpgpost-56297-0-25613600-1475432478_thumb.jpgpost-56297-0-22361200-1475432479_thumb.jpg

 

Peklowane 5 dni:

2. Polędwice z sarny.

post-56297-0-59249900-1475432532_thumb.jpgpost-56297-0-67944600-1475432533_thumb.jpg

 

3. Szynkę z dzika (z nastrzykiem).

post-56297-0-19284800-1475432566_thumb.jpgpost-56297-0-78733500-1475432564_thumb.jpg

 

4. Polędwice wieprzowe (z nastrzykiem).

post-56297-0-49770400-1475432660_thumb.jpg

 

Pozdrawiam.

esjot (Jurek)

Edytowane przez esjot
esjot
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Polędwice z sarny.
ślinka cieknie :) i tak trzymaj :)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to teraz kroj i częstuj. :D

Żeby się dało, to bardzo chętnie.  :)

 

............., a po co te "siatkowe  mundurki " na tych poledwiczkach ? ;)

Polędwica z sarny to bardzo delikatne mięso, szczególnie zaś, gdy jest pozbawione mizdry. Siatka stanowi asekurację dla haka.  :)

Edytowane przez esjot
esjot
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

 

 

Mnie to wygląda na comber
To comber - polędwiczka sarny jest malutka i jako polędwiczki jej nie widziałem . W wieprzowych polędwica to tzw, schab ale pozbawiony kości . ;)  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

 

 

Kiełbasa z dzika i z sarny z niewielkim dodatkiem wieprzowiny
jak robie z dziczyzny - też mi wychodzi taka wiśniowo- brązowa :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.