Skocz do zawartości

Jak parzyć?


wojciechBob

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Schab bez kości = polędwica wieprzowa - parzymy do niższej temp. niż pozostałe mięśnie. Najlepiej do 60 st.C w środku wyrobu. Wtedy wędlinka jest soczysta i bardzo delikatna. Każdy dodatkowy stopień zwiększa suchość i twardość polędwicy
Generalnie i zgodnie ze sztuką rację masz, tylko to zaś jest sprawa nazwijmy to gustu smaku itp. dla jednych oki a dla innych zbyt surowa taki sobie ciągutek, więc każdy musi niestety albo stety :facepalm: ​dopasować do siebie i swoich bliskich. Pozdrawiam a Tobie@AndrzejGdz, samych udanych wyrobów życzę :D 

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Tak w ogole mam zagwostke z karkowką czy tez parzyć do 70 C ?

 

Karkówkę w osłonce białkowej od 68ºC - 70ºC a bez do 72ºC i uprzedzając następne pytanie  :D  boczek do 74ºC .Tak to wygląda u mnie.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie boczek tez 74 st C a wolowina do 60 st...a ile ma miec golonka?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

.a ile ma miec golonka?

 

Ja bym jej dał  74º-76ºC.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.