ziezielony Posted November 7, 2017 Report Share #26 Posted November 7, 2017 po ok. pół roku leżenia w lodówce Osid, tego rodzaju specjały spokojnie można konsumić Ja swoje trawię nawet po 18/24 m-cach... Jak masz wyrzucić to dawaj na pw, kurier po mojej stronie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczysko Posted January 16, 2022 Report Share #27 Posted January 16, 2022 Zadam kolejne głupie pytanie, wiem ze każdy robi inaczej.Ja dopiero zaczynam. Pekluje wg miro, Wedze ok 3.5h na zrebkach olcha buk w temp ok 50 i jeszcze godzinę czereśnia w tej samej temperaturze. Wkładam do gotującej się wody trzymam ok 10-15min i schodzę z temperatura do 80. Parze do uzyskania temperatury 68 w środku szynki. Przekladam do wiaderka z lodowata woda na chwile i wieszam do ostygnięcia. Teraz na dworze bo zimno jak będę robił latem nie wiem pewnie w piwnicy. I teraz pytanie czy taka wędlina może być w lodowce 2 tygodnie?Mam teraz taka 8 dniowa smak jest dobry ale tekstura się zmienia. Dzisiaj doczytałem ze nie powinienem trzymać w siatkach. A tak buła trzymana do dzisiaj ponieważ miała być zamrożona ale zamrażarka coś nie teges i musiałem ja ogarnąć….. dziękuje za podpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.