Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kalabryjskie Salami

Salame Calabrese

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#121 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12897 postów

Napisano 01 maj 2021 - 19:25

Nie da się porównać kiełbasy wędzonej do kiełbasy dojrzewajacej z pleśnią.Warunki masz wręcz wyśmienite do dojrzewania i nie bardzo wiem dlaczego uzależniasz wyrób dojrzewajacy z pleśnią od udanego wyrobu wędzonego.Wędzony może Ci się udać a dojrzewajacy już nie.

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#122 Smokerborniak

Smokerborniak
  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • MiejscowośćLubuskie

Napisano 01 maj 2021 - 19:44

Czyli nawet tak delikatne traktowanie zimnym dymem eliminuje procedure dojrzewania?

Jeszcze takie pytanie czymś sciany w piwnicy dezynfekować? Tynk na bank jest wapienny pod nim jest częściowo lity kamień a nad nim cegła. Grzybów i pleśni tam nie brak  :laugh:


[Dodano: 01 maj 2021 - 19:44]

i nie bardzo wiem dlaczego uzależniasz wyrób dojrzewajacy z pleśnią od udanego wyrobu wędzonego.

 Arkadiuszu, słowo klucz to udany, niby wiedza jakaś tam jest ,sprzęt też, problem taki że to pierwsza próba ,a pleśń to grunt całkiem odleglejszy niż wędzony, o ile na dymie się znam jako tako, to pleśń taka szlachtą brzmi hehe. w sumie zamiast planowanych 5kg moge zrobić 10 to nie problem, pół zaszczepie pół bede delikatnie dymił i zobaczymy jaki tego skutek będzię.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)