electra Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Listopada 2016 Rolmopsy wedlug Maxella w oczekiwaniu na 2 zalewe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Listopada 2016 No ładniutkie. Jak z pod matrycy. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zasloikowane w 2 zalewie ..jeszcze nie mozna smakowac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Listopada 2016 Urocze! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Listopada 2016 śledziki zawsze są na czasie...rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2016 Rolmopsy wedlug Maxella w oczekiwaniu na 2 zalewe Super Donatko.... nigdy nie próbowałam rolmopsów Maxell'a a okazja była nie raz ... wszyscy chwalą Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Listopada 2016 nigdy nie próbowałam rolmopsów Maxell'a a okazja była nie raz Na Grzybozlocie miałaś okazję próbować. Czemu tego nie zrobiłaś... ? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Listopada 2016 W Zakopcu tez byly.Naprawde ware grzechu! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Listopada 2016 electra ale Ci zazdroszcze tych sledzikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Listopada 2016 Na Grzybozlocie miałaś okazję próbować. Czemu tego nie zrobiłaś... ? Nie tylko na Grzybozlocie...miałam więcej okazji.... przecież nie mam do nikogo pretensji że nie jadłam tylko do siebie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Listopada 2016 No ja za pare dni ja tez bede sie delektowac @eli55,ja robilam z takich mniejszych sledzi ..chyba nazywa sie baltycki ,normalnych niesolonych ze skora nigdy nie widzialam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Listopada 2016 Jeśli po próbach smak będzie do modyfikacji, będziemy działać. Podam Ci wtedy parametry do zmniejszenia soli lub octu, gdyż proporcje tych składników muszą być zachowane.Na razie życzę smacznego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Listopada 2016 Maxell tak jak mi mowiles wczesniej ,czas w 1 zalewie zmniejszylam do 2 dni reszta tak jak w koncowej wersji ..po 2 dniach filety byly jedrne i zupelnie biale. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Listopada 2016 po 2 dniach filety byly jedrne i zupelnie biale. Właśnie takie mają być. Gdyby było mniej soli, to na pewno mięso by się rozsypywało. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Yeaaaap wzrokowo palce lizać Smakowo pewnikiem także. Mam ten plus że na świeżutkie śledzie jadę dwa razy do roku rzut beretem od domu powędkować na choinki a resztę roku kupuję u rybaków w Jelitkowie lub w Sopocie Niestety ryby bałtyckiej jest coraz mniej oraz coraz żałośniejsze sztuki, spowodowane jest to wybiciem małej floty rybackiej przez zarządzenia zasranej unii euro a wpuszczeniem potężnych statków przetwórni które wyławiają wszystko jak leci na mączkę rybną. Doszło do tego że dorsz bałtycki zaczyna wyglądać jak wyleniały szczur ponieważ główny jego pokarm szprota jest w strasznym tempie odławiana aby nakarmić krowy i świnki. Człowiek sam spowoduje swój zgon niszcząc w imię kasy naturę.Ja osobiście nie widziałem w naturze aby świnka lub krowa poszła sobie nad wodę i jadła ryby. Jednak kasa często robi z człowieka istotę bezrozumną. Nie ma u mnie tygodnia w roku bez ryby, wczoraj były okonie A za niedługo stynka wejdzie do portu ogórkowa ryba. Edytowane 20 Listopada 2016 przez darbarian Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Listopada 2016 Ja zebym miala czas i ochote to w maju u nas jest tych malych sledzi zatrzesienie ...pamietam jak jednego roku pojechalismy i cale wiadro tego bylo nalapane ..najgorsze ze lapac to bylo fajnie ,ale czyscic to juz mniej..cale szczescie ze mam znajomych co maja koty bo one byly zadowolone Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 22 Listopada 2016 Pasztet smarowny Pasztet zrobiony na wzor "Extra smarowny pasztet słoikowy BonAir'a."30 % karkowka gotowana30 % watrobka drobiowa podsmazana40 % slonina gotowanacalasc 1 kg 50g suchej kaszy manny 0.7 l buljonu z gotowania karkowki18 g soli 2 g czarny pieprz mielony 0.5g galki mielonej0.5g imbiru mielonegocalosc zblenderowana do uzyskania w miare jednolitej konsystencji- Do polowy masy dodatkowo dalam (borowiki gotowane mielone ok 25 g i taka sama ilosc zmielonej podsmazonej watrobki) dodalam na koniec i wymieszalam. Calosc pasteryzowana 1 dzien 50 min 2 dzien 30min duze sloiki 1 dzien 30 min 2 dzien 20 min male sloiki w malych sloikach jest pasztet z borowikami i dodatkowa watrobka.Tak sie prezentuja ..jeszcze lekko cieple Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) NIe mam mozliwosci na wedzenie ..za to zrobilam cos w piecu Rostbiff w marynacie z ziolamiuzylam tej czesci 1 .5 kg rostbiff1 lyzeczka soli ½ lyzeczki pieprzu czarnego dosc grubo zmielonego Marynata : 100 ml soji150ml octu balsamicznego 3 lyzki plynnego miodu3-4 zabki posiekanego czosnku1 lyzeczka pieprzu zmielonego1 lyzeczka ziol / i tu kto co lubi tymianek oregano bazylja -ziola prowansalskie dalam ja.Przyzadzenie mieso doprawic sola i pieprzem wbic w najgrupsze miejsce termometr,ulozyc w zaroodpornym naczyniu.Piec nastawiamy na 125 st C,pieczemy do uzyskania 59 st c w srodku ok 1.5-2 hMarynata mieszamy wszystkie skladniki marynatyUpieczone mieso jeszcze cieple, wkladamy do foljowej torby najlepiej 2 zeby nam nic nie przecieklo i zalewamy marynata, gdy przestygnie wkladamy do lodowki na 2 dni /co jakis czas przekrecamy torby zeby marynata wszedzie dotarla. Gotowe mieso kroimy w cienkie plasterki dekorujemy koktajlowymi kaparami i np prazona cebulka. Mozna podawac z salatka ziemniaczana, warzywami grylowanym.Czy samodzielnie na tzw."szwedzki stol". MIeso jest bardziej rozowe w srodku niz na zdjeciu ,fotka robiona na szybko komorka i jeszcze w zlym swietle Edytowane 20 Lutego 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zainspirowalam sie wyrobami sloikowymi Zboja i postanowilam tez cos zrobic w sloiku ... Boczek prawie smarowny ze sloika Boczek peklowany 18 g/ kg przez 48 hprzyprawy wykorzystalam resztki gotowej mieszanki do tyrolskiej ..bardzo lubie ten smak boczek rozdrobniony na siatce jaka mam najwieksza 10 skorki gotowane mielone 3 razy na sitku takim do maku NR nie wiem najmniejsze jakie mam i taki efekt Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Lutego 2018 Efekt całkiem niezły. Bardzo lubię boczek pod każdą postacią więc chyba zrobię taką mielonkę. Pasteryzowałaś czy tyndalizowałaś ?. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Lutego 2018 Tyndalizowalam, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Lutego 2018 No i fajnie Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 27 Października 2018 Piatkowy fastfood...pikantne skrzydelka a'la KFC zainspirowalam sie tymi od Gonzazrobilam tylko gesciejsze ciasto nalesnikowe do panierki dalam podwojnie pieprzu cajen ( ale nastepny raz dam jeszcze wiecej )Wyszly super dobre, chrupka panierka ..mozna powiedziec ze sa az za idealne jak na domowe czesc na fotce jest ciemniejsza bo dalam wiecej papryki ostrej i pieprzu . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 27 Października 2018 Fajne i smakowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 27 Października 2018 Fantastycznie, teraz muszę odkopać przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.