Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Electra i mini garmażerka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#21 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 24 lut 2018 - 12:45

Tyndalizowalam, :)



#22 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3188 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 24 lut 2018 - 12:46

No i fajnie :D



#23 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 27 paź 2018 - 08:44

Piatkowy fastfood...pikantne skrzydelka a'la KFC 

zainspirowalam sie tymi od Gonza

zrobilam tylko gesciejsze ciasto nalesnikowe  do panierki dalam podwojnie pieprzu cajen ( ale nastepny raz dam jeszcze wiecej )

Wyszly super dobre, chrupka panierka ..mozna powiedziec ze sa az za idealne jak na domowe  :tongue:

czesc na fotce jest ciemniejsza bo dalam wiecej papryki ostrej i pieprzu .

Załączony plik  20181026_180124 (1024x768).jpg   54,62 KB   16 Ilość pobrań



#24 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 927 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 27 paź 2018 - 17:18

Fajne i smakowite. 



#25 Efffa

Efffa

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 199 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 27 paź 2018 - 23:25

Fantastycznie, teraz muszę odkopać przepis :D 



#26 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 28 paź 2018 - 10:08

@Efffa, prosze  :)  

https://wedlinydomow...pisów/?p=433073



#27 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 paź 2018 - 12:01

Serek topiony 

 @Efffa,podala przepis jak zrobic i zrobilam moja ulubiona wersje serka 

Serek topiony z krewetkami 

 

250g twarogu tlustego
2.5 g soda 
2,5 g sol
40 g maslo
posiekane krewetki*
koperek suszony szczypta
* ilosc na fotce widac
 
Ser rozkruszylam w misce widelcem i posypalam soda i sola.
Miske ustawilam nad garnkiem z wrzaca woda ( miska nie zanurzona w wodzie )
serek caly czas mieszalam az calkowicie sie rozpuscil i powstala jednolita masa.
Zdjelam z garnka i wymieszalam z maslem, dodalam posiekane krewetki i koperek .
przelozylam do pojemniczka nakrylam folja spozywcza i wstawilam do lodowki 
Taki smakowo serek jest chyba najpopularniejszym topionym serkiem w Szwecji.
 
Załączony plik  ser topiony 1.jpg   49,14 KB   12 Ilość pobrańZałączony plik  ser topiony 2.jpg   56,65 KB   12 Ilość pobrańZałączony plik  ser topiony 3.jpg   46,54 KB   12 Ilość pobrańZałączony plik  ser topiony 4.jpg   39,05 KB   11 Ilość pobrańZałączony plik  ser topiony 5.jpg   31,32 KB   11 Ilość pobrańZałączony plik  ser topiony 6.jpg   40,64 KB   11 Ilość pobrań i po dodaniu masla
Załączony plik  ser topiony 7.jpg   45,81 KB   11 Ilość pobrańZałączony plik  ser topiony 8.jpg   30,41 KB   10 Ilość pobrań

Użytkownik electra edytował ten post 30 paź 2018 - 12:02


#28 Efffa

Efffa

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 199 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 30 paź 2018 - 14:13

@Efffa
podała, podała ... ale nie zapominajmy, że od Aliny dostała :D

 



#29 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 paź 2018 - 14:37

podała, podała ... ale nie zapominajmy, że od Aliny dostała  

i takim sposobem dotarl i za morze :D  



#30 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 571 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 30 paź 2018 - 15:29

dodalam posiekane krewetki i koperek

 

Elektro

w jakiej postaci dodałaś krewetki?

gotowane, smażone, surowe? świeże czy mrożone? 



#31 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 paź 2018 - 18:26

@Alinka, dalam mrozone w skoropach, one sa gotowe do jedzenia po obraniu wiec pewnie sa gotowane juz , mozna dac takie z zalewy solankowej .



#32 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6601 postów

Napisano 30 paź 2018 - 18:39

one sa gotowe do jedzenia po obraniu wiec pewnie sa gotowane juz
Każda tzw czerwona jest parowana lub zanurzana we wrzątku i jest gotowa do konsumpcji - gotujemy tylko szare - UWAGA  świeże 1  - 2min - później są już gumowate i iii :facepalm: 

#33 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 paź 2018 - 18:44

@Muski, jest dokladnie tak jak mowisz ,  :)



#34 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 paź 2018 - 19:34

No to moze ja tez weme przepis, i za drugie morze i oceany dojdzie  :D Ja tam dam szynke.



#35 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 paź 2018 - 19:38

Anno , dobry jest tez z bekonem smazonym :)



#36 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 paź 2018 - 13:18

Dzis smakowalam serek, smak super , krewetkowy z leciutkim posmakiem koperku , jednak masa stala sie zbyt scisla, moze powodem jest maslo , nastepnym razem dam tylko polowe albo ciut mniej 



#37 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 571 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 31 paź 2018 - 14:54

Dzis smakowalam serek, smak super , krewetkowy z leciutkim posmakiem koperku , jednak masa stala sie zbyt scisla, moze powodem jest maslo , nastepnym razem dam tylko polowe albo ciut mniej 

 

Elektro

podgrzej go i dodaj mleka, miksuj

Zrobi się bardziej smarowny



#38 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 paź 2018 - 15:04

Juz praktycznie nie ma co podgrzewac bo zjedzony :)  , ja robilam tylko z 250g sera, ale na przyszlosc, dzieki  :)



#39 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4945 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 31 paź 2018 - 15:42

Czyli jak to robić od początku, tak aby serek był smarowny a nie był twardy :D ?



#40 Alinka

Alinka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 571 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 31 paź 2018 - 17:46

Czyli jak to robić od początku, tak aby serek był smarowny a nie był twardy :D ?

 

Moim zdaniem zależy to od rodzaju użytego twarogu.

Robiłam wielokrotnie i zawsze smarowność była inna






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych