Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Electra i mini garmażerka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

#61 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4770 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 30 lis 2018 - 13:59

Nooo ładniutkie one, aż ślinka cieknie, to takie pyzy z mięsem po szwedzku :D . Fajnie że ziemniaczki Ci podpasowały :D .



#62 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5142 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 lis 2018 - 14:10

no taki mix , bo mialam mieso z rosolu , mialam robic krokiety , ale i kopytka tez  wiec zrobilam kopytka nadziane:-)

ale boczus byl moj peklowany i wedzony osobiscie  :)

Ziemniaki byly w worku  2kg, bo takie na wage sa kiepskie 



#63 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 775 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 30 lis 2018 - 15:49

Piękne, uwielbiam takie żarełko.

#64 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5142 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 lis 2018 - 16:00

@Woytas, Ja tez , mam chyba to po babci ..tylko ze Jej nie szlo w boczki :tongue:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#65 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5142 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 30 sty 2019 - 16:28

( Sjömansbiff) Marynarski gulasz - klasyka kuchni skandynawskiej  :)
Skladniki na 6 osób:
 
1,2 kg wolowiny (rostbiff ,ligawa)
1 kg ziemniaków takich co sie nie rozsypuja 
3 cebule
0.33l ciemnego piwa
1 lyzka koncentratu pomidorowego 
3 listki laurowe 
1 gozdzik
natka pietruszki
50 g masla
sól, pieprz
 
Mieso i cebule ktoimy w cienkie plasterki, mieso rozbijamy nieco tluczkiem solimy i pieprzymy,obsmazamy z obydwu stron na masle, na tej samej patelni smazymy na zloto cebule.
Ziemniaki kroimy w grubsze plastry,  
 W garnku ukladamy warstwami ziemniaki, mieso i cebule. Kazda warstwe ziemniaków posolic .
Na patelnie ,po smazeniu miesa  dodajemy koncentrat pomidorowy, podsmazamy lekko i zalewamy ok 200 ml buljonu i calosc wlewamy do garnka, dolewamy piwo, dodajemy listek, gozdzik, przykrywamy pokrywka.
Dusimy conajmniej 1,5 h, gotowa potrawe posypujemy natka pietruszki .
Podajemy z ogorkiem konserwowym badz tzw salatka szwedzka -
 
Załączony plik  20190130_161032 (1024x768).jpg   78,48 KB   3 Ilość pobrań

Użytkownik electra edytował ten post 30 sty 2019 - 16:30





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych