Nooo ładniutkie one, aż ślinka cieknie, to takie pyzy z mięsem po szwedzku . Fajnie że ziemniaczki Ci podpasowały
.
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Electra i mini garmażerka
Rozpoczęty przez
electra
, 19 lis 2016 12:57
64 odpowiedzi w tym temacie
#61
Napisano 30 lis 2018 - 13:59
#62
Napisano 30 lis 2018 - 14:10
no taki mix , bo mialam mieso z rosolu , mialam robic krokiety , ale i kopytka tez wiec zrobilam kopytka nadziane:-)
ale boczus byl moj peklowany i wedzony osobiscie
Ziemniaki byly w worku 2kg, bo takie na wage sa kiepskie
#63
Napisano 30 lis 2018 - 15:49
Piękne, uwielbiam takie żarełko.
#64
Napisano 30 lis 2018 - 16:00
@Woytas, Ja tez , mam chyba to po babci ..tylko ze Jej nie szlo w boczki
Sponsor
#65
Napisano 30 sty 2019 - 16:28
( Sjömansbiff) Marynarski gulasz - klasyka kuchni skandynawskiej 

Skladniki na 6 osób:
1,2 kg wolowiny (rostbiff ,ligawa)
1 kg ziemniaków takich co sie nie rozsypuja
3 cebule
0.33l ciemnego piwa
1 lyzka koncentratu pomidorowego
3 listki laurowe
1 gozdzik
natka pietruszki
50 g masla
sól, pieprz
Mieso i cebule ktoimy w cienkie plasterki, mieso rozbijamy nieco tluczkiem solimy i pieprzymy,obsmazamy z obydwu stron na masle, na tej samej patelni smazymy na zloto cebule.
Ziemniaki kroimy w grubsze plastry,
W garnku ukladamy warstwami ziemniaki, mieso i cebule. Kazda warstwe ziemniaków posolic .
Na patelnie ,po smazeniu miesa dodajemy koncentrat pomidorowy, podsmazamy lekko i zalewamy ok 200 ml buljonu i calosc wlewamy do garnka, dolewamy piwo, dodajemy listek, gozdzik, przykrywamy pokrywka.
Dusimy conajmniej 1,5 h, gotowa potrawe posypujemy natka pietruszki .
Podajemy z ogorkiem konserwowym badz tzw salatka szwedzka -
Użytkownik electra edytował ten post 30 sty 2019 - 16:30
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych