electra Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zero waste...czyli co zrobic z calkiem fajnymi buraczkami z zakwasu buraczanego,1 czesc buraczkow z zakwasu rozdrobnilam na male kawalki1 czesc ogorek starty na grubych oczkach na tarce1 czesc kalarepy starta na grubych oczkach na tarce 2 lyzki koperku2 lyzki szczypiorku½ czerwonej cebuli wszystko dokladnie wymieszalam dodalam pieprz sol cukier do smaku i kilka lyzek greckiego yogurtu schowalam do lodowki celem przegryzienia .Podalam z pokruszona feta i czarnymi oliwkami jako chlodnik . nastepnego dnia czesc zjedzona do miesa z gryla . Moge polecic jak nie bedziecie mieli jak zagospodarowac te warzywa , i cos innego niz nasz tradycyjny chlodnikFotka malo apetyczna bo to koncowka co zjadlam dzis Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Profana nazywać kiszonki waste. Powszechnie wiadomo że wzmacniają trzewia, leczą syndrom dnia następnego tzw. SND wzmacniają męskość i włosy i jeszcze wiele innych. Apetyczne klimaty. Tak trzymać Edytowane 23 Czerwca 2021 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 23 Czerwca 2021 @Maciekzbrzegu, No ale ja nigdy nie wiem co z tymi burakami robic ,,,zakwas pije tylko ja bo nikt w domu nie lubi (barszczu na zakwasie tez nie lubia )Ale wiesz cos ...pomyslalam sobie tak ..lubimy zupe ogorkowa, to moze zrobie burakowa a'la ogorkowa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Jak podpieczesz na szybko na.suchej patelni to bedzie OkJa mieszam starte na ząbek z chrzanem i kawałkiem jabłka jako surówkę Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 23 Czerwca 2021 @TOSHIBA, ta surowka moze byc cos,Moj TZ wogole malo kiszonkowy ...jeszcze surowke z kapusty kiszonej zje ..bo ja to kiszona kapuste moge jeszc sama Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 23 Czerwca 2021 lubimy zupe ogorkowa, to moze zrobie burakowa a'la ogorkowa Jak podpieczesz na szybko na.suchej patelni to bedzie Ok Będzie "burakówka" OK Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 11 Października 2022 Nadchodzi pora zimowa to trzeba pozbyc sie troche tego co zalega w zamrazalkach i tak wlasnie powstal ten pasztet Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 11 Października 2022 Smaczniste. U mnie Zuza juz nawet chce kupny tylko zeby byl polski , bo nasz sie wlasnie skonczyl. Chyba trzeba bedzie sie obejrzec za mieskiem na pasztet, moze - toiwke. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 12 Października 2022 Annam ja tez bardzo lubie pasztet kazdy nawet kupny jak nie mam innego,ser zolty i pasztet nigdy mi sie nie znudzi . Pasztet wyszedl bardzo smaczny ,kremowy troche bardziej smarowny niz ten co normalnie robimy na swieta z planowanych skladnikow . Dzis 1/3tej blachy znikla w kanapkach mojego TZ.(oczywiscie paszetu wyszlo wiecej ),czesc zamrozilam a resztke wsadzilam do sloika i zapasteryzowalam . Do pasztetu jest juz zrobiony chrzan z dziko rosnacego chrzanu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 12 Października 2022 JA wole taki smarowany. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 12 Października 2022 JA wole taki smarowany. Ten mozna nawet troche rozsmarowac ,wlasnie zjadlam sniadanie ,do pasztetu lubie tez musztarde o lekko miodowym smaku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.