marula3 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam !Posiadam maszynkę do mięsa ( Zelmer nr 8 ), na tej maszynce kroje mięso na kiełbasy, używam między innymi szarpaka z trzema oczkami i typowy nóż do krojenia z czterema ramionami. Chciałbym uzyskać większe kawałki mięs po zmieleniu, a na sprzęcie który posiadam jest to niemożliwe.Chcę przerobić nóż do cięcia na dwa ostrza, czy ktoś już próbował to zrobić i jakie są efekty.Pozdrawiam, marula3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Chcę przerobić nóż do cięcia na dwa ostrza, czy ktoś już próbował to zrobić i jakie są efekty. Odetnij dwa ostrza naprzeciw siebie i będą większe kawałki. Uzyskasz tzw. nóż dwuskrzydłowy Edytowane 26 Listopada 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Listopada 2016 Odetnij dwa ostrza noża i dzięki temu mięso zostanie dalej "wepchnięte " w szarpak i kawałek będzie większy.Tylko po takim zabiegu musisz podawać mniejsze porcje mięsa, żeby nóż nie pękł przy cięciu. A dla poprawy humoru, polecam ostry nóż i własnoręczne pokrojenie mięsa ...... bardzo odpręża taka robótka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marula3 Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Listopada 2016 arkadiusz, miroDziękuję za wiadomość, wykorzystam Wasze rady,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Listopada 2016 Używam taki już kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.