Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Nóż do maszynki na dwa ostrza


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 marula3

marula3

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 137 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 26 lis 2016 - 12:38

Witam !

Posiadam maszynkę do mięsa ( Zelmer nr 8 ), na tej maszynce kroje mięso na kiełbasy, używam między innymi szarpaka z trzema oczkami i typowy nóż do krojenia z czterema ramionami. Chciałbym uzyskać większe kawałki mięs po zmieleniu, a na sprzęcie który posiadam jest to niemożliwe.

Chcę przerobić nóż do cięcia na dwa ostrza, czy ktoś już próbował to zrobić i jakie są efekty.

Pozdrawiam, marula3



#2 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10785 postów

Napisano 26 lis 2016 - 13:02

Chcę przerobić nóż do cięcia na dwa ostrza, czy ktoś już próbował to zrobić i jakie są efekty.

 

Odetnij dwa ostrza naprzeciw siebie i będą większe kawałki. Uzyskasz tzw. nóż dwuskrzydłowy


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 26 lis 2016 - 13:02


#3 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13849 postów

Napisano 26 lis 2016 - 13:03

Odetnij dwa ostrza noża i dzięki temu mięso zostanie dalej "wepchnięte " w szarpak i kawałek będzie większy.

Tylko po takim zabiegu musisz podawać mniejsze porcje mięsa, żeby nóż nie pękł przy cięciu.

 

A dla poprawy humoru, polecam ostry nóż i własnoręczne pokrojenie mięsa ...... bardzo odpręża taka robótka.  :)



#4 marula3

marula3

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 137 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 26 lis 2016 - 15:06

arkadiusz, miro

Dziękuję za wiadomość, wykorzystam Wasze rady,

Pozdrawiam



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#5 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1206 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 lis 2016 - 21:31

Używam taki już kilka lat.

Załączony plik  WP_20160226_09_34_26_Pro.jpg   42,09 KB   11 Ilość pobrań






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych