Jump to content

Uwędzona szynka ... do zamrażarki?


jacekw57

Recommended Posts

Tak wyszło, że mam o jedną kulkę szynki za dużo do tzw bezpośredniego spożycia. Oczywiście już wyjętą z wędzarni. Proszę o podpowiedź, czy mam ją parzyć i zdeponować w zamrażarce czy też zamrozić , a kiedy przyjdzie na nią czas wtedy wyjąć zamrożoną i dopiero parzyć przed konsumpcją?

Link to comment
Share on other sites

Można i tak i tak,ale jeśli uwędzoną zamrozisz to po wyjęciu jej z zamrażalnika powinieneś przenies ja do lodówki w celu powolnego odmrażania [ja tak postępuje ze wszystkimi produktami wyjętymi z zamrażarki].Po doprowadzeniu jej do temp." pokojowych"normalnie ją parzysz do osiągnięcia zalecanej temp[68-stpni w środku]

beata
Link to comment
Share on other sites

Masz, tylko o tym nie wiesz.

Dłuższy worek, odkurzacz, ssiesz, związujesz przy szynce sznurkiem i masz domową próżnie.  :cool:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.