jacekw57 Posted December 15, 2016 Report Share #1 Posted December 15, 2016 Tak wyszło, że mam o jedną kulkę szynki za dużo do tzw bezpośredniego spożycia. Oczywiście już wyjętą z wędzarni. Proszę o podpowiedź, czy mam ją parzyć i zdeponować w zamrażarce czy też zamrozić , a kiedy przyjdzie na nią czas wtedy wyjąć zamrożoną i dopiero parzyć przed konsumpcją? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted December 15, 2016 Report Share #2 Posted December 15, 2016 kiedy przyjdzie na nią czas wtedy wyjąć zamrożoną i dopiero parzyć przed konsumpcją? Tak lepiej Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatag Posted December 15, 2016 Report Share #3 Posted December 15, 2016 Można i tak i tak,ale jeśli uwędzoną zamrozisz to po wyjęciu jej z zamrażalnika powinieneś przenies ja do lodówki w celu powolnego odmrażania [ja tak postępuje ze wszystkimi produktami wyjętymi z zamrażarki].Po doprowadzeniu jej do temp." pokojowych"normalnie ją parzysz do osiągnięcia zalecanej temp[68-stpni w środku] Quote beata Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw57 Posted December 15, 2016 Author Report Share #4 Posted December 15, 2016 wielkie dzięki za te sugestie. Tak właśnie zrobię . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted December 15, 2016 Report Share #5 Posted December 15, 2016 A gdybyś tak jeszcze ją zapakował próżniowo... Quote Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw57 Posted December 16, 2016 Author Report Share #6 Posted December 16, 2016 Niestety, nie mam możliwości "próżniowych". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 16, 2016 Report Share #7 Posted December 16, 2016 Masz, tylko o tym nie wiesz.Dłuższy worek, odkurzacz, ssiesz, związujesz przy szynce sznurkiem i masz domową próżnie. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted December 16, 2016 Report Share #8 Posted December 16, 2016 Szynka i odkurzacz nie jest dobrym pomysłem,gdyż stanowi zagrożenie bakteriologiczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 16, 2016 Report Share #9 Posted December 16, 2016 Popieram nestora. Wystarczy opakowanie w folię i zamrażarka. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts