Skocz do zawartości

Uwędzona szynka ... do zamrażarki?


jacekw57

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wyszło, że mam o jedną kulkę szynki za dużo do tzw bezpośredniego spożycia. Oczywiście już wyjętą z wędzarni. Proszę o podpowiedź, czy mam ją parzyć i zdeponować w zamrażarce czy też zamrozić , a kiedy przyjdzie na nią czas wtedy wyjąć zamrożoną i dopiero parzyć przed konsumpcją?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Można i tak i tak,ale jeśli uwędzoną zamrozisz to po wyjęciu jej z zamrażalnika powinieneś przenies ja do lodówki w celu powolnego odmrażania [ja tak postępuje ze wszystkimi produktami wyjętymi z zamrażarki].Po doprowadzeniu jej do temp." pokojowych"normalnie ją parzysz do osiągnięcia zalecanej temp[68-stpni w środku]

beata
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Masz, tylko o tym nie wiesz.

Dłuższy worek, odkurzacz, ssiesz, związujesz przy szynce sznurkiem i masz domową próżnie.  :cool:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.