jacekw57 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Tak wyszło, że mam o jedną kulkę szynki za dużo do tzw bezpośredniego spożycia. Oczywiście już wyjętą z wędzarni. Proszę o podpowiedź, czy mam ją parzyć i zdeponować w zamrażarce czy też zamrozić , a kiedy przyjdzie na nią czas wtedy wyjąć zamrożoną i dopiero parzyć przed konsumpcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Grudnia 2016 kiedy przyjdzie na nią czas wtedy wyjąć zamrożoną i dopiero parzyć przed konsumpcją? Tak lepiej Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Można i tak i tak,ale jeśli uwędzoną zamrozisz to po wyjęciu jej z zamrażalnika powinieneś przenies ja do lodówki w celu powolnego odmrażania [ja tak postępuje ze wszystkimi produktami wyjętymi z zamrażarki].Po doprowadzeniu jej do temp." pokojowych"normalnie ją parzysz do osiągnięcia zalecanej temp[68-stpni w środku] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw57 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Grudnia 2016 wielkie dzięki za te sugestie. Tak właśnie zrobię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Grudnia 2016 A gdybyś tak jeszcze ją zapakował próżniowo... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw57 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Niestety, nie mam możliwości "próżniowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Masz, tylko o tym nie wiesz.Dłuższy worek, odkurzacz, ssiesz, związujesz przy szynce sznurkiem i masz domową próżnie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Szynka i odkurzacz nie jest dobrym pomysłem,gdyż stanowi zagrożenie bakteriologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Popieram nestora. Wystarczy opakowanie w folię i zamrażarka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.