Zrobiłem ok 30 słoi konserw tzw. obiadków .
Klopsiki - kiełbaski - w sosie pomidorowym .
Klopsiki- kiełbaski - w sosie koperkowym
Klopsiki -kiełbaski w sosie własnym
Kotlety mielone w sosie wlasnym
Do sterylizacji konserw użyłem szybkowara tureckiego 17 l.
Szybkowar ten nie zdaje egzaminu przy konserwach mielonych o konsystencji stałej . Natomiast przy konserwach napełnianych na gorąco w zalewach i sosach można jego wykorzystać, Wskazane jest napełnianie wsadem o temperaturze jak najwyższej 80-90 st C. Wysoka temperatura pozwala na skrócenie procesu sterylizacji. Zastosowałem inne formowanie klopsików by usprawnić i przyśpieszyć pracę.
DSCN9986a.jpg 86,86 KB
36 Ilość pobrań
DSCN9987a.jpg 56,67 KB
31 Ilość pobrań
Załączone pliki
Użytkownik DZIADEK edytował ten post 16 gru 2016 - 19:49