Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Paella española

paella kuchnia hiszpańska

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 17 gru 2016 - 09:58

Mam do pokazania mój pierwszy film z przepisem na dobry hiszpański obiad, jeżeli będzie coś niejasnego proszę pisać  ;)

 

https://youtu.be/0ELV9lvTH08



#2 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 17 gru 2016 - 10:45

Super filmik!  :clap:



#3 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • **VIP**
  • 957 postów

Napisano 17 gru 2016 - 19:18

Ładny film i paela wygląda wspaniale!  Dawno jak robiliśmy w domu, po oglądaniu filmu nabrałem inspiracji do zrobienia w bliższym czasie.  Mam tylko pytania co do przypraw.  Jedynie widzę tylko jakiś "barwnik spożywczy".  np. gdzie papryka, liść laurowy, pietruszka i najważniejsze, szafran?

Ja także dodaje cebule, chorizo, krewetki i małże, ale wiem ze to tylko kwestia tego co komu smakuje.  Niestety zona królika do ust nie bierze.  Jedliśmy paelę w Hiszpanii, ale najlepszą znaleźliśmy w taniej restauracji w Panamie, stworzona na rozmaitych owocach morskich.



#4 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2210 postów

Napisano 17 gru 2016 - 22:02

:) Ładne jedzenie, przekaz debiloodporny, prawie ómiem :thumbsup: :laugh:

Nie świąteczny, co prawda, ale Dzięki :thumbsup:



#5 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1781 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 18 gru 2016 - 00:29

Czemu nieświąteczny ?-może nie tradycyjnie świąteczny ,ale wcale niezły pomysł  np. na drugi dzień świąt ...

My juz od tygodnia myślimy coby tu zrobić na obiadek na święta [przynajmniej na drugi dzień] ,ale jak się prawie wszystko  ma na co dzień  to cięzko coś wymyślić ,zeby było i smaczne i trochę inne niż serwuje się na co dzień... :rolleyes:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#6 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 18 gru 2016 - 07:55

Mam tylko pytania co do przypraw.

...właśnie na tym polega ze przypraw nie ma tylko sol, aromat wychodzi z produktów (jak nasze wędliny) a co do składników to tradycyjnie jest mniejszy skład, z czasem wymyślano rożne składniki - stad nazwy "paella valenciana", "paella mixta", paella marisco", "Fideua" - ta ostatnia zamiast ryżu daje się specjalny makaron

(szafran to droga sprawa dlatego barwnik)


Użytkownik DonLeo007 edytował ten post 18 gru 2016 - 08:02





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych