Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Łopatka wędzona


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 18 gru 2016 - 11:38

Po 5 dniach sezonowania osuszyłem (na wietrze - 8º) wędzarnia była wydymiona i tak przy 40º wędziłem

 

Załączone pliki



#2 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10881 postów

Napisano 18 gru 2016 - 11:39

Po 5 dniach sezonowania

 

Co masz na myśli pisząc "sezonowanie ".?



#3 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5099 postów

Napisano 18 gru 2016 - 11:43

Po 5 dniach sezonowania osuszyłem (na wietrze - 8º)

Etap osuszania przeprowadzamy w wygrzanej wędzarni do momentu gdy wędzonka bedzie miała sucha powierzchnię i nie bedzie się "pocić" . To co Ty zrobiłeś to było ociekanie a nie osuszanie.



#4 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10881 postów

Napisano 18 gru 2016 - 11:47

To co Ty zrobiłeś to było ociekanie a nie osuszanie.

 

Ociekanie przeprowadza się w temp.4-6º C a nie 8º C.To było dwa w jednym.  :D


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 18 gru 2016 - 11:49


#5 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 18 gru 2016 - 12:03

...na drugi dzien jest lepszy wyglad (apetito);

 


Co masz na myśli pisząc "sezonowanie ".?
 jest to tz. peklowanie

a osuszanie napisałem tak nie dla złamania przepisu tylko wykorzystałem warunki zewnętrzne 

Załączone pliki



#6 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6734 postów

Napisano 18 gru 2016 - 13:30

Moze byc!

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#7 unio

unio

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 38 postów
  • MiejscowośćTczew

Napisano 19 gru 2016 - 14:59

Pokaż fotki po rozkrojeniu i napisz czy się przesoliła


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych