Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pasztetowa ala Leo


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 18 gru 2016 - 17:25

zacznę od końca, jesteśmy amatorami (nie obrażając tych zawodowców) wiec robiłem pasztetowa wg przepisu 16 i jest super tyle ze wygląd nie szykowny;

 


...to poniżej to ser , nie miałem w co zapakować - ser wyszedł topiony z flaka

Załączone pliki



#2 arkawroc

arkawroc

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1664 postów
  • MiejscowośćWroclaw, kiedyś Ostrów wlkp

Napisano 18 gru 2016 - 19:08

To gdzie jest ta pasztetówka - pochwal się :)



#3 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3324 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 18 gru 2016 - 19:35

To gdzie jest ta pasztetówka

 

Nad serem.

 

 

Pasztetową się podwedza zimnym dymem , takim jaki możesz uzyskać w swojej wędzarni . Ty dałeś "czadu" i ona się dopiekła , a nie podwędziła , ser też się "zagotował" . 


Użytkownik Henio edytował ten post 18 gru 2016 - 19:37


#4 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4249 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 18 gru 2016 - 20:34

Kurcze.. Jak bedziemy nadawac nazwy wyrobow branzowych swoimi wlasnymi Nickami, to wyjdzie niezly "bajzel".

Jakis czas temu, gostek na FB podal posta,: "Wymyslilem wlasna Kielbase"..
Podajac zerznieta co do "joty", recepture na Chlopska kol. Szczepana..

👔

#5 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10812 postów

Napisano 18 gru 2016 - 20:36

Pasztetową się podwedza zimnym dymem

 

Ja podwędzam w temp. 25- 30º C 



#6 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3324 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 18 gru 2016 - 20:55

Ja podwędzam w temp. 25- 30º C 

 

 

Arkadiuszu -  Kolega "Doncorleone" mieszka we Francyji i tam jak jest obecnie 15 C  i by uzyskać jak najmniejszą temperaturę , to proponuję by rozpalł ,  następnie poczekał jak nie będzie ognia a jedynie  maleńki  żar , to przy dużym "przeciągu" w wedzarni pozostawił pasztetówki na pół godziny .


Użytkownik Henio edytował ten post 18 gru 2016 - 20:56


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#7 arkawroc

arkawroc

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1664 postów
  • MiejscowośćWroclaw, kiedyś Ostrów wlkp

Napisano 18 gru 2016 - 21:22

Masz rację Heniu, teraz się przyjrzałem , wcześniej nie zauważyłem , przekroju , lezy coś ciemnego pomarszczonego pewnie jakaś krakowska albo coś na ten styl podsuszanej :laugh: :laugh: :laugh:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych