chudziak Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Jak widać z tuszki tego ptaka ważącej (po wypatroszeniu) ok. 1,3 kg można uzyskać aż tyle wyjątkowo delikatnego, ekologicznego i nader smacznego jadła. To nader dorodna sztuka Ci się trafiła Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Stycznia 2021 z "obowiązkowym" białym, wytrawnym winem Czym się kierujesz wybierając to wino ? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Bo nie stać go na pepsi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydymek Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Jak widać z tuszki tego ptaka ważącej (po wypatroszeniu) ok. 1,3 kg można uzyskać aż tyle wyjątkowo delikatnego, ekologicznego i nader smacznego jadła. To nader dorodna sztuka Ci się trafiła No cóż - takie wyhodowaliśmy w naszym obwodzie łowieckim z "obowiązkowym" białym, wytrawnym winemCzym się kierujesz wybierając to wino ? Bo te kotlety z płatów piersiowych, to białe i chudziutkie mięso, więc i białe wino bardziej mi pasuje Reszta tuszki, to już zwykła "dziczyzna" w porównaniu z nim Edytowane 8 Stycznia 2021 przez siwydymek Cytuj Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 4 Lutego 2021 Czyli te piersi przygotowuje sie jak zwykle kotlety ?Moj bazant l niestety nie kruszał bo nie wiedziałem ze powinien ,po ubiciu byl oskubany sprawiony i zamrożony -tak leży kilka miesiecy .Czy teraz po rozmrozeniu ma mgo poddac jakims specjalnym zabiegom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydymek Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Lutego 2021 Czyli te piersi przygotowuje sie jak zwykle kotlety ?Moj bazant l niestety nie kruszał bo nie wiedziałem ze powinien ,po ubiciu byl oskubany sprawiony i zamrożony -tak leży kilka miesiecy .Czy teraz po rozmrozeniu ma mgo poddac jakims specjalnym zabiegom?Jeśli był zamrożony, to też "kruszał". Ja bym jednak aż tylu miesięcy w zamrażarce nie trzymał Tak, te płaty piersiowe należy potraktować jak bite kotlety, ale "bite" delikatnie Cytuj Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Lutego 2021 Czyli te piersi przygotowuje sie jak zwykle kotlety Posmaruj je (po lekkim rozbiciu) nalewką z derenia, potraktuj przyprawami i odstaw do lodówki na kilka h. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.