Skocz do zawartości

Terminarz kursów SDM na pierwsze półrocze 2017 r.


Maxell

Rekomendowane odpowiedzi

Podaję terminarz i rodzaje kursów w naszej SDM (ADM) zaplanowanych na pierwsze półrocze 2017 r.

 

I. W dniach od 17 do 19.02. 2017 r. - Kurs "Dziczyzna"
II. W dniach od 03 do 05.03. 2017 r. - Kurs "SDM II". Kurs ten skierowany jest do absolwentów, którzy byli obecni na kursie podstawowym i posiadają wiedzę do samodzielnego wytwarzania wyrobów mięsnych w warunkach domowych.
Istotą kursów "SDM II" będzie poszerzanie zdobytej wiedzy poprzez wytwarzanie wyrobów mięsnych o określonych cechach.
III. W dniach od 24 do 26.03. 2017 r. - Kurs podstawowy z zakresu technologii i przerobu mięsa.
IV. W dniach od 23 do 25.06. 2017 r. - kurs podstawowy z zakresu technologii i przerobu mięsa

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy kurs "SDM II" to to co kiedyś było kursem wędlin dojrzewających??

 

Czy coś nowego postało ?

Co miął by obejmować ten kurs?  No chyba, że to jest to co kiedyś Bagno proponował. Kurs zaawansowany, ale bez dokładnego określenia co jest tematem zajęć. Po przybyciu na miejsce dowiadujemy się co robimy.

 

Jest to jakiś dodatkowy smaczek i taka niepewność. Ale znając realia z Łazów warto zaryzykować i jechać w ciemno.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jojo, przecież napisałem czego dotyczy ten kurs. Nie ma on nic wspólnego z wędlinami dojrzewającymi. Jest to kurs podstawowy, wyższego stopnia.

Mam nadzieję, że Bagno poda więcej szczegółów.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To jest kurs porównywalny do kursu podstawowego z tą różnicą, iż na kursie podstawowym operujemy głównie półtuszami wieprzowymi, a tutaj tuszami zwierzyny dzikiej.

Na kurs kwalifikuje się każdy, kto ma ochotę czegoś się nauczyć.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

 

W dniach od 03 do 05.03. 2017 r. - Kurs "SDM II".
Drogie SiBy - czy mamy okazje się spotkać ? po kursie z dziczyzny jestem cały naładowany na kolejny kurs szczególnie w tak magicznym miejscy i wśród tak miłych ludzi :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

 

a czy kurs podstawowy jest dla kogoś naprawdę zielonego
nie jest ważne - czy jesteś zupełnie zielony czy masz podstawy - te kursyTo kopalnie wiedzy - nawet wieczorne lużne rozmowy technologiczne dają naprawdę dużo =WARTO A NAWET BARDZO WARTO :D  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.