Muski Posted January 7, 2017 Report Share #1 Posted January 7, 2017 Dzieki uprzejmości Arkadiusza - polecam - Kaszanka smaczna Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/ Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 7, 2017 Report Share #2 Posted January 7, 2017 Po umieszczeniu na forum pełnej serii Porad dla początkujących (będą jeszcze - kiełbasy, wędzonki, salcesony, pasztetowe itp.), założę odrębny temat w którym będzie można zadawać pytania i przedstawiać swe wątpliwości autorom opracowań. Pozwoli to uniknąć bałaganu bezpośrednio w tematach, które w tym momencie zostaną zamknięte. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535046 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 7, 2017 Report Share #3 Posted January 7, 2017 (edited) Po umieszczeniu na forum pełnej serii Porad dla początkujących (będą jeszcze - kiełbasy, wędzonki, salcesony, pasztetowe itp.), Dla mnie super sprawa . Dzięki. Edited January 7, 2017 by wojs40 Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535048 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 7, 2017 Report Share #4 Posted January 7, 2017 Dla mnie super sprawa To dobrze. Liczymy na to, że seria porad zainteresuje głównie początkujących, pozwalając im na zrobienie swoich pierwszych, smacznych wyrobów. To mają być tzw. pewniaki. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535049 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted January 7, 2017 Report Share #5 Posted January 7, 2017 Dzieki za przepis , zrobilam i jest pyszna ,jedno pytanie co mozna zrobic na tej wodzie od parzenia , bo pekly mi 2 petka, a ma taki dobry smak ze szkoda by wyrzucic Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535067 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 7, 2017 Report Share #6 Posted January 7, 2017 Piesek chętnie wciągnie lub ptaszki Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535068 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 7, 2017 Report Share #7 Posted January 7, 2017 Psu nie dawaj czasem ,za duzo przypraw! Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535076 Share on other sites More sharing options...
PePe Posted January 7, 2017 Report Share #8 Posted January 7, 2017 Krupnik dla drużyny wojska Quote Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535079 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted January 7, 2017 Author Report Share #9 Posted January 7, 2017 bo pekly mi 2 petka, a ma taki dobry smak ze szkoda by wyrzucic gdzie drwa rąbią- wióry lecą Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535083 Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted January 7, 2017 Report Share #10 Posted January 7, 2017 pytanie co mozna zrobic na tej wodzie od parzenia , bo pekly mi 2 petka, a ma taki dobry smak ze szkoda by wyrzucic https://pl.wikipedia.org/wiki/Kiszczonka[Dodano: 07 sty 2017 - 15:31]https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12427-kiszczonka-przysmak-z-centralnej-polski/?p=463194 Quote Pozdrawiam Wirus. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535090 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted January 7, 2017 Report Share #11 Posted January 7, 2017 Juz za pozno, wylalm wszystko Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535093 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted January 7, 2017 Report Share #12 Posted January 7, 2017 Juz za pozno, wylalm wszystko Możesz tylko żałować . Pamiętaj na przyszłość żeby zrobić tą zupkę Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535104 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 7, 2017 Report Share #13 Posted January 7, 2017 Eli nie przejmuj sie ja wylalam "zupe " salcesonawa jak mi pecherz sie rozwiazal Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535109 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 7, 2017 Report Share #14 Posted January 7, 2017 (edited) Piękna i przejrzysta fotorelacja.Wielkie podziękowania i brawa Arku za to opracowanie Robiłam w ub. roku kaszankę z mięsem dzika. Najlepsza z wszystkich dotychczasowych. Edited January 7, 2017 by EAnna Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535111 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 7, 2017 Report Share #15 Posted January 7, 2017 TAKI przepis to w koncu moze i ja sie odwaze zrobic Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535114 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 7, 2017 Report Share #16 Posted January 7, 2017 TAKI przepis to w koncu moze i ja sie odwaze zrobic Po to właśnie rozpoczynamy serię poradnikową dla początkujących. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535117 Share on other sites More sharing options...
electra Posted January 7, 2017 Report Share #17 Posted January 7, 2017 Jak dla mnie to super! ,szczegonie te zdjecia sam opis nie zawsze potrafie sobie wyobrazic. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535118 Share on other sites More sharing options...
Henio Posted January 7, 2017 Report Share #18 Posted January 7, 2017 .Wątroba surowa krojona w kostkę 0,5 x 0,5 lub mniejszą, ale to zależy od cierpliwości krojącego.U mnie kroi moja LP to pozwalam sobie na pewne wymagania. Ja nie dopuszczam żony do produkcji bo kaszanka ma być koszerna i dlatego by mnie nie było słychać na całej ulicy podczas krojenia , to parzę wątrobę osobno a wodę usuwam i dopiero kroję . Wodę usuwam , bo jej posmak jakoś mi nie odpowiada. Fotki : Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535123 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 7, 2017 Report Share #19 Posted January 7, 2017 parzę wątrobę osobno W przepisie Arkadiusza dodaje się surową wątrobę. Dlatego krojenie jest takie up...we, ale za to, w gotowym wyrobie jest ona bardzo delikatna, bo jednokrotnie parzona. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535126 Share on other sites More sharing options...
naginajka Posted January 7, 2017 Report Share #20 Posted January 7, 2017 (będą jeszcze - kiełbasy, wędzonki, salcesony, pasztetowe itp.) no i bardzo fajnie już wiem co będzie robione w niedługim czasie Quote Pozdrawiam, Dawid. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535139 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 7, 2017 Report Share #21 Posted January 7, 2017 Dlatego krojenie jest takie up...we, ale za to, w gotowym wyrobie jest ona bardzo delikatna, bo jednokrotnie parzona. Podpowiedzi miały być w innym temacie, ale podpowiem jeszcze tutaj.Krojenie wątróbki rzeczywiście jest upierdliwe i dlatego robi to moja LP i chwała jej za to.Ostatnio nawet kroiła dwa razy bo za pierwszym było za grubo, ale jak brak Wam cierpliwości to możecie tą wątróbkę zmielić na sitku 10-12 mm.Nie będzie to to samo, ale zawsze jakiś tam substytut osiągniecie. Tylko bardzo proszę jeśli będziecie robić z tego przepisu to nie dodawajcie parzonej wątróbki bo ja za to już nie biorę odpowiedzialności. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535144 Share on other sites More sharing options...
mmbp Posted January 7, 2017 Report Share #22 Posted January 7, 2017 Bardzo fajnie przedstawione.Na następny tydzień robię kaszankę. Czekam na salceson. Pozdrawiam. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535145 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 7, 2017 Report Share #23 Posted January 7, 2017 Czekam na salceson. Obiecałem, że będzie tylko trzeba trochę poczekać Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535147 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 7, 2017 Report Share #24 Posted January 7, 2017 Podpowiedzi miały być w innym temacie Jak założę ten nowy temat, przeniosę do niego wszystkie posty. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535155 Share on other sites More sharing options...
bogdan b Posted January 7, 2017 Report Share #25 Posted January 7, 2017 Brawo Arku :clap: , super przejrzysty przepis nie da się tego spi...szyć .Pozdrawiam i czekamy na jeszcze następne takie relacje np: z produkcji salcesonu ( dawniej- cwaniaka ) Quote Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/#findComment-535158 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.