paweljack Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Receptura na 5 kg Wieprzowina I kl. - kostka 3 x 3 cm - 2,5 kg wieprzownia II kl. - 70/30 - sitko 12 - 1,5 kg wieprzowina III kl. - sitko 2 x 2 mm - 0,5 kgcielęcina II kl. - sitko 2 x 2 mm - 0,5 kg plus 40 % zimnej wody Przyprawy: Dodane podczas peklowania: peklosól - 20 g/kg dodane podczas produkcji: sól warzona- 2 g/kgpieprz czarny - 1,5 g/kgcukier - 2 g/kgczosnek - 0,5 g/kgkolendra - 0,5 g/kg Peklowanie 48 godzin Osłonki białkowe fi 65 Batony dlugości 25 cm Osadzanie 2 godziny w temp. pokojowej. Wędzenie: Osuszanie 30 minut w temp. 50 st.Wędznie dymem gorącym w temp. 55-60 stopni 2,5 godziny. Parzenie w temperaturze 72-75 st. C do temp w środku 70 stopni. Na koniec studzenie i degustacja. Smacznego! Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgrabna kiełbasa Pawle ,fajnie wygląda Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgrabna kiełbasa Pawle ,fajnie wygląda Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Receptura na 5 kgChyba zaczynasz wyznaczać nowy kierunek - przepis i fotorelacja - to zapewne dobry trend - jak fotorelacje Arkadiusza Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Przynzjmniej jasny i przejrzysty opis.Dla wielu forumowiczow to duze ulatwienie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Chyba zaczynasz wyznaczać nowy kierunekWaldku, nie wiem czy coś wyznaczam ale prezentuję tak przepisy już od kilku lat. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graska Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Co to jest za sitko 2x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Mielone na sitku fi2mm dwa razy Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Ładnie wyglada kiełbacha .w przyszłym tygodniu spróbuje zrobic taka samą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graska Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dziękuję,nie wpadła bym na to,może dlatego ,że nie czytam dużo fachowych wypowiedzi,lecz tylko po ŁEBKACH,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Lutego 2017 Ciekawe czy jak bym upiekł zamiast sparzył czy będzie za sucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Lutego 2017 Paweł, będziesz robił kanapkową przed Zakopanem? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Lutego 2017 Paweł, będziesz robił kanapkową przed Zakopanem?Nie planowałem ale jest potrzeba, to kto wie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Lutego 2017 Jest potrzeba. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Marca 2017 Jest potrzeba.Przekonałeś mnie Karolu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Marca 2017 No i fajnie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 12 Grudnia 2017 :clap: a gdzie jest przepis na ta kanapkowa ?[Dodano: 12 gru 2017 - 21:53]Juz znalazlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Lipca 2018 Małe uzupełnienie zapasów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 23 Lipca 2018 , aż się ma ochotę na kanapkę Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 23 Lipca 2018 Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Lipca 2018 , Jestem na TAK W moim smaku kanapkowe u nas gora ..cholera w zimie za zimno wedzic , a teraz mamy zakaz , mam nadzieje ze zdazymy jeszcze przed zima cos uwedzic ..bede musiala rozejzec sie za jakas niezla cielecina! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Lipca 2018 a teraz mamy zakazTo panika czy ostrożność w związku z pożarami? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 23 Lipca 2018 Pawel w naszym regionie jest calkowity zakaz grylowania , nawet w miejscach do tego przeznaczonych ...takiej suszy jeszcze nie bylo a do tego temperatury od conajmniej 27+do 35 przez ostatnie 2 tyg , deszcz padal ostatnio cos kolo 8 tyg temu.na podworku mamy trawnik wypalony do ziemi , 2 brzozy maja juz calkowicie zolte liscie .Napewn nie jest to panika , ale naprawde jest bardzo sucho , osobiscie takiej suszy jeszcze nie doswiadczylam odkad tu mieszkam a krotko to nie jest .lipiec to raczej miesiac dosc deszczowy, Za niedostosowanie sie do zakazu grylowania grozi grzywna , wczoraj byl przypadek ze grylowanie zakonczylo si eprzyjazdem policji i wiadrem wody na gryl z cala zawartoscia Na naszym podworku musze powiedziec ze dostosowuja sie do zakazu - Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 23 Lipca 2018 Pawel w naszym regionie jest calkowity zakaz grylowania , nawet w miejscach do tego przeznaczonych ...takiej suszy jeszcze nie bylo a do tego temperatury od conajmniej 27+do 35 przez ostatnie 2 tyg , deszcz padal ostatnio cos kolo 8 tyg temu.na podworku mamy trawnik wypalony do ziemi , 2 brzozy maja juz calkowicie zolte liscie .Napewn nie jest to panika , ale naprawde jest bardzo sucho , osobiscie takiej suszy jeszcze nie doswiadczylam odkad tu mieszkam a krotko to nie jest .lipiec to raczej miesiac dosc deszczowy, Za niedostosowanie sie do zakazu grylowania grozi grzywna , wczoraj byl przypadek ze grylowanie zakonczylo si eprzyjazdem policji i wiadrem wody na gryl z cala zawartoscia Na naszym podworku musze powiedziec ze dostosowuja sie do zakazu -Trawnik sie podlewa .ja tak robie na dzialce :)ale nie martw sie strazacy nasi juz sa u was .bedzie grubo.moze 500 plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.