Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

[Część V][Rok 1953][Technologia ryb] Suszenie ryb


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26296 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 sty 2017 - 16:09

Załączony plik  Depositphotos_136076470_original.jpg   113,83 KB   0 Ilość pobrań

 

Rozdział IV. SUSZENIE RYB

1. Uwagi ogólne

Suszarnie do chłodnego suszenia ryb; Suszarnie do gorącego suszenia ryb; Suszarnie próżniowe;

2. Chłodne suszenie ryb

Temperatura powietrza; Szybkość ruchu powietrza; Wilgotność względna powietrza; Produkcja sztokfisza; Produkcja klipfisza;

3. Gorące suszenie ryb

4. Suszenie mielonego mięsa ryb

5. Suszenie ryb w próżni

6. Suszenie ryb promieniami podczerwonymi

7. Wialenie ryb

 

 

Załączony plik  01_000147.jpg   195,29 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  02_000148.jpg   201,03 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  03_000149.jpg   181,81 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  04_000150.jpg   190,4 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  05_000151.jpg   241,66 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  06_000152.jpg   248,82 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  07_000153.jpg   246,37 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  08_000154.jpg   194,69 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  09_000155.jpg   202,18 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  10_000156.jpg   217,14 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  11_000157.jpg   187,17 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  12_000158.jpg   226,69 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  13_000159.jpg   217,6 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  14_000160.jpg   249,15 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  15_000161.jpg   253,48 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  16_000162.jpg   182,72 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  17_000163.jpg   260,35 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  18_000164.jpg   220,25 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  19_000165.jpg   238,55 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  20_000166.jpg   219,61 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  21_000167.jpg   241,5 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  22_000168.jpg   215,02 KB   0 Ilość pobrań

Załączony plik  23_000169.jpg   210,9 KB   0 Ilość pobrań

 

Załączony plik  Depositphotos_129381108_original.jpg   74,63 KB   0 Ilość pobrań


Użytkownik Maxell edytował ten post 06 lut 2017 - 18:02


#2 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26296 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 28 sty 2017 - 17:01

Na następne rozdziały książki, które będę wstawiał, proszę uważać, gdyż są naprawdę wartościowe i rozwiązują większość problemów związanych z soleniem, wędzeniem, marynowaniem i konserwowaniem ryb.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych