EAnna Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 7 Lutego 2019 Nie wiem czyt te proporcje były ok ale dobre było. O.K. - zależy, w jakim aspekcie.Nie napisałeś, ile tej mieszani daje na 1kg mięsa. Zapewne tyle, aby po wymoczeniu (kilka godzin) było dostatecznie słone i Wam smakowało.Fajny przepis - nie powiem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 8 Lutego 2019 Skoro już tak ruszyliście temat to prosiłbym o doradzenie Z całego serca doradzam: https://wedlinydomowe.pl/peklowanie/peklowanie-poradyi tematy pokrewne.A na oko to niech skontaktuje się z okulistąSorki, ale będąc tu na forum kilka dni wystarczy aby zweryfikować swoje poglądy na temat podstaw. Później można je zagłębiać, weryfikować itdA Ty po 10 latach zadajesz takie pytanie? Naprawdę to jest na poważnie? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 8 Lutego 2019 A na oko to niech skontaktuje się z okulistą Ale wolny kraj Natomiast staramy sie by zasady peklowania były jasne i wyrób bezpieczny - Jak wiesz baaardzo wiele osób wie lepiej i jego prawda jest najmojsza ( bez względu na mały czy duży kieliszek a czasami nawet bez) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 8 Lutego 2019 Muski, ja rozumiem osoby które % mieszają sól i peklosól (sam to do niedawna praktykowałem), rozumiem naprawdę dużo. Ale w tym ptasim móżdżku nie mieści mi się miara szklanek dla kogoś kto teoretycznie 10lat czyta to forum. Matrix. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Muski, ja rozumiem osoby które % mieszają sól i peklosól (sam to do niedawna praktykowałem), rozumiem naprawdę dużo. Ale w tym ptasim móżdżku nie mieści mi się miara szklanek dla kogoś kto teoretycznie 10lat czyta to forum. Matrix. Napisałem to jako ciekawostkę a nie przepis, więc nie napinaj się bo bez dyskusji nigdy ludzkość by nic nie wynalazła.Dyskusja otwiera możliwości różnych kombinacji ale każdy z tych kombinujących może się mylić lub wynaleźć coś dobrego, tak powstawały wynalazki. Twardo stąpali dawni "naukowcy" którzy sądzili że słońce lata na około ziemi. To jest tylko dyskusja a nie przepis polecany więc dyskutujmy bez zbędnej napinki. Edytowane 8 Lutego 2019 przez darbarian Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 11 Lutego 2019 Nie wiem czyt te proporcje były ok ale dobre było. Wiesz, jeśli tak by zakończył nowicjusz, to jeszcze bym zrozumiał. Napisałem to jako ciekawostkę a nie przepis Odniosłem inne wrażenie. Dyskusja otwiera możliwości różnych kombinacji ale każdy z tych kombinujących może się mylić lub wynaleźć coś dobrego, tak powstawały wynalazki. Twardo stąpali dawni "naukowcy" którzy sądzili że słońce lata na około ziemi. To jest tylko dyskusja a nie przepis polecany więc dyskutujmy bez zbędnej napinki. Co do reszty , masz rację. Dyskutować, rozważać, wymyślać można i trzeba.Jeśli chodzi o tą Twoją propozycję, to dla mnie jest hmm - zbyt odważna.To tak jak słyszałem kiedyś że grzyby trujące są jadalne (nie mam na myśli tylko jeden raz w życiu) tylko trzeba je kilkukrotnie dłuugo gotować.I wiesz co, w takich sytuacjach nie zamierzam być drugim Kopernikiem Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 14 Lutego 2019 Wiadomo że wiele rzeczy nie poprawimy ale także nie wiemy ile da się poprawić z tego co już wiemy Dlatego ludzie są tak niesamowici bo mimo gotowych rzeczy cały cas starają się je modernizować, ulepszać, poprawiać. To samo tyczy się jedzenia oczywiście w pewnych granicach. Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.