Skocz do zawartości

[Ciekawostka] Peklowanie - "high level"


Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Nie wiem czyt te proporcje były ok ale dobre było.

O.K. - zależy, w jakim aspekcie.

Nie napisałeś, ile tej mieszani daje na 1kg mięsa. 

Zapewne tyle, aby po wymoczeniu (kilka godzin) było dostatecznie słone i Wam smakowało.

Fajny przepis - nie powiem  :facepalm:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Skoro już tak ruszyliście temat to prosiłbym o doradzenie

Z całego serca doradzam: https://wedlinydomowe.pl/peklowanie/peklowanie-porady

i tematy pokrewne.

A na oko to niech skontaktuje się z okulistą

Sorki, ale będąc tu na forum kilka dni wystarczy aby zweryfikować swoje poglądy na temat podstaw. Później można je zagłębiać, weryfikować itd

A Ty po 10 latach zadajesz takie pytanie? Naprawdę to jest na poważnie? :facepalm:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

A na oko to niech skontaktuje się z okulistą
:thumbsup: Ale wolny kraj  ;) Natomiast staramy sie by zasady peklowania były jasne i wyrób bezpieczny - Jak wiesz baaardzo wiele osób wie lepiej i jego prawda jest  najmojsza ;) ( bez względu na mały czy duży kieliszek a czasami nawet bez) ;)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muski, ja rozumiem osoby które % mieszają sól i peklosól (sam to do niedawna praktykowałem), rozumiem naprawdę dużo. Ale w tym ptasim móżdżku nie mieści mi się miara szklanek dla kogoś kto teoretycznie 10lat czyta to forum. Matrix. :facepalm:  

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muski, ja rozumiem osoby które % mieszają sól i peklosól (sam to do niedawna praktykowałem), rozumiem naprawdę dużo. Ale w tym ptasim móżdżku nie mieści mi się miara szklanek dla kogoś kto teoretycznie 10lat czyta to forum. Matrix. :facepalm:  

 

Napisałem to jako ciekawostkę a nie przepis, więc nie napinaj się bo bez dyskusji nigdy ludzkość by nic nie wynalazła.Dyskusja otwiera możliwości różnych kombinacji ale każdy z tych kombinujących może się mylić lub wynaleźć coś dobrego, tak powstawały wynalazki. Twardo stąpali dawni "naukowcy" którzy sądzili że słońce lata na około ziemi. To jest tylko dyskusja a nie przepis polecany więc dyskutujmy bez zbędnej napinki.

Edytowane przez darbarian

Moje dłubanki

 

http://mekeke1969.wordpress.com/

Kocham Was mordeczki Wy moje :)

 

Znaczki WB

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie wiem czyt te proporcje były ok ale dobre było. :)

Wiesz, jeśli tak by zakończył nowicjusz, to jeszcze bym zrozumiał.

 

 

Napisałem to jako ciekawostkę a nie przepis

Odniosłem inne wrażenie.

 

 

Dyskusja otwiera możliwości różnych kombinacji ale każdy z tych kombinujących może się mylić lub wynaleźć coś dobrego, tak powstawały wynalazki. Twardo stąpali dawni "naukowcy" którzy sądzili że słońce lata na około ziemi. To jest tylko dyskusja a nie przepis polecany więc dyskutujmy bez zbędnej napinki.

Co do reszty , masz rację. Dyskutować, rozważać, wymyślać można i trzeba.

Jeśli chodzi o tą Twoją propozycję, to dla mnie jest hmm - zbyt odważna.

To tak jak słyszałem kiedyś że grzyby trujące są jadalne (nie mam na myśli tylko jeden raz w życiu) tylko trzeba je kilkukrotnie dłuugo gotować.

I wiesz co, w takich sytuacjach nie zamierzam być drugim Kopernikiem ;)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiadomo że wiele rzeczy nie poprawimy ale także nie wiemy ile da się poprawić z tego co już wiemy  :)

Dlatego ludzie są tak niesamowici bo mimo gotowych rzeczy cały cas starają się je modernizować, ulepszać, poprawiać. To samo tyczy się jedzenia oczywiście w pewnych granicach. ;)

Moje dłubanki

 

http://mekeke1969.wordpress.com/

Kocham Was mordeczki Wy moje :)

 

Znaczki WB

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.