Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Zgaduj Zgadula


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 10 lut 2017 - 17:24

Proponuję małą zabawę - zagadkę.Zgadnijcie jakie kiełbasy z prezentowanego poniżej materiału wykonam.?

 

Załączony plik  DSC00730.jpg   163,88 KB   8 Ilość pobrań

 

Od góry od lewej I wp, obok III wp

Na dole od lewej II a wp, obok II b wp.



#2 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3412 postów
  • MiejscowośćNadarzyn

Napisano 10 lut 2017 - 17:28

Kabanosy Iwp +IIB i  chłopską IIa  +IIIwp :thumbsup:  ;)


Użytkownik Muski edytował ten post 10 lut 2017 - 17:28


#3 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 10 lut 2017 - 17:30

Kabanosy Iwp +IIB

 

To bym mógłbym zrobić , ale nie. :)

 

chłopską IIa  +IIIwp

 

Oj to była sztywna palką. :D  



#4 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1771 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 10 lut 2017 - 17:34

Wiem wiem kiełbasa wieprzowa :D :D



#5 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3412 postów
  • MiejscowośćNadarzyn

Napisano 10 lut 2017 - 17:34

Oj to była sztywna palką.
taka gipsem troche chuda ;)  :thumbsup: 

#6 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1906 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 10 lut 2017 - 17:43

Kiełbasę Dziadka?



#7 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 12657 postów

Napisano 10 lut 2017 - 17:56

Kiełbasy, czy kiełbasę...bo to spora różnica.  :D



#8 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 10 lut 2017 - 18:22

Zgadnijcie jakie kiełbasy
 

#9 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 24307 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 10 lut 2017 - 18:25

W przerwie reklamowej zapytam nieśmiało - jak przedstawia się sprawa salcesonu dla początkujących? :D



#10 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 5420 postów

Napisano 10 lut 2017 - 18:36

Szynkowa?

#11 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4095 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 10 lut 2017 - 19:42

Prosze zdradzic chociaz rodzaje sitek ktorych uzyjesz, no i czy Produktem bedzie jeden rodzaj kielbasy.?

#12 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1906 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 10 lut 2017 - 20:10

Wszystkie, oprócz kiełbasy zawierające wołowinę, oczywiście jeżeli paletą mięs można dowolnie dysponować :tongue: ,



#13 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 10 lut 2017 - 20:15

W przerwie reklamowej zapytam nieśmiało - jak przedstawia się sprawa salcesonu dla początkujących?

 

Materiał zgromadzony, ale najpierw obiecałem sąsiadowi przerobić dzika i sarnę bo nie ma bidny co jeść :D .Następny będzie salceson bo i mnie się kończy. :)

 

 

 

Prosze zdradzic chociaz rodzaje sitek ktorych uzyjesz, no i czy Produktem bedzie jeden rodzaj kielbasy.?

 

Proszę bardzo .Zaczniemy od najmniejszego.Sitko 2, 6, 10 , 20 , szarpak i nóż dwuskrzydłowy.Będą dwie kiełbasy

 

 

 

Szynkowa?

 

:no:  


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 10 lut 2017 - 20:15


#14 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1906 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 10 lut 2017 - 20:16

Do d - 4 taka zagadka!

Około 50% przepisów na kiełbasy można by podstawić pod ten asortyment mięs.



#15 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 10 lut 2017 - 20:25

Do d - 4 taka zagadka!

 

Wszystkie zagadki są do d jak się nie zna odpowiedzi  :D .Rozmiar  użytych sitek powinien Wam pomóc. Dodam, że jedna to klasyk i z tą nie powinno być kłopotu.Z drugą może być bo przepis jest autorski.Ale jak zgadniecie tą jedną to uznam, że zagadka została rozwiązana.Składu przypraw nie podam bo by było za łatwo. :)



#16 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4095 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 10 lut 2017 - 20:25

Cos czuje ze Arek ukreci jako jedna z kielbas, surowa polska a druga, jakas w grubszej oslonce.. 👔👔👔

#17 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 10 lut 2017 - 20:38

Cos czuje ze Arek ukreci jako jedna z kielbas, surowa polska a druga, jakas w grubszej oslonce..

 

Blisko, coraz bliżej. :D  



#18 Einshell

Einshell

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1928 postów
  • MiejscowośćJaworzno

Napisano 11 lut 2017 - 00:05

''Palcówa'' albo ''Swojska'' i ścinkowa... :rolleyes:



#19 Gregtom

Gregtom

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 4095 postów
  • MiejscowośćDortmund-Rawicz

Napisano 11 lut 2017 - 00:43

''Palcówa'' albo ''Swojska'' i ścinkowa... :rolleyes:


Aniu, ale palcowka tak bez sloninki.? 🌼🌼🌼

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 Sla100

Sla100

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 421 postów
  • MiejscowośćGdynia

Napisano 11 lut 2017 - 00:49

Ja stawiam na Krakowska i kabanosy






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych