arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Lutego 2017 Proponuję małą zabawę - zagadkę.Zgadnijcie jakie kiełbasy z prezentowanego poniżej materiału wykonam.? Od góry od lewej I wp, obok III wpNa dole od lewej II a wp, obok II b wp. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Kabanosy Iwp +IIB i chłopską IIa +IIIwp Edytowane 10 Lutego 2017 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Lutego 2017 Kabanosy Iwp +IIB To bym mógłbym zrobić , ale nie. chłopską IIa +IIIwp Oj to była sztywna palką. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Lutego 2017 Wiem wiem kiełbasa wieprzowa :D Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Lutego 2017 Oj to była sztywna palką. taka gipsem troche chuda Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Lutego 2017 Kiełbasę Dziadka? Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Lutego 2017 Kiełbasy, czy kiełbasę...bo to spora różnica. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgadnijcie jakie kiełbasy Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Lutego 2017 W przerwie reklamowej zapytam nieśmiało - jak przedstawia się sprawa salcesonu dla początkujących? „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Lutego 2017 Szynkowa? W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Lutego 2017 Prosze zdradzic chociaz rodzaje sitek ktorych uzyjesz, no i czy Produktem bedzie jeden rodzaj kielbasy.? Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Lutego 2017 Wszystkie, oprócz kiełbasy zawierające wołowinę, oczywiście jeżeli paletą mięs można dowolnie dysponować , Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) W przerwie reklamowej zapytam nieśmiało - jak przedstawia się sprawa salcesonu dla początkujących? Materiał zgromadzony, ale najpierw obiecałem sąsiadowi przerobić dzika i sarnę bo nie ma bidny co jeść .Następny będzie salceson bo i mnie się kończy. Prosze zdradzic chociaz rodzaje sitek ktorych uzyjesz, no i czy Produktem bedzie jeden rodzaj kielbasy.? Proszę bardzo .Zaczniemy od najmniejszego.Sitko 2, 6, 10 , 20 , szarpak i nóż dwuskrzydłowy.Będą dwie kiełbasy Szynkowa? Edytowane 10 Lutego 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Lutego 2017 Do d - 4 taka zagadka!Około 50% przepisów na kiełbasy można by podstawić pod ten asortyment mięs. Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Lutego 2017 Do d - 4 taka zagadka! Wszystkie zagadki są do d jak się nie zna odpowiedzi .Rozmiar użytych sitek powinien Wam pomóc. Dodam, że jedna to klasyk i z tą nie powinno być kłopotu.Z drugą może być bo przepis jest autorski.Ale jak zgadniecie tą jedną to uznam, że zagadka została rozwiązana.Składu przypraw nie podam bo by było za łatwo. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Lutego 2017 Cos czuje ze Arek ukreci jako jedna z kielbas, surowa polska a druga, jakas w grubszej oslonce.. ???????????? Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Lutego 2017 Cos czuje ze Arek ukreci jako jedna z kielbas, surowa polska a druga, jakas w grubszej oslonce.. Blisko, coraz bliżej. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Lutego 2017 ''Palcówa'' albo ''Swojska'' i ścinkowa... Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Lutego 2017 ''Palcówa'' albo ''Swojska'' i ścinkowa... Aniu, ale palcowka tak bez sloninki.? ???????????? Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Lutego 2017 Ja stawiam na Krakowska i kabanosy „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja stawiam na Krakowska i kabanosyNa Krakowska nie mielil by klasy I wp. na wielkim sitku, ktorych wielkosci juz zdradzil. Przynajmniej tak mysle..Kabanosy juz szybciej jak pisales Sla 100.. ☺ Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja stawiam na Krakowska Dobrze stawiasz.Będzie krakowska parzona a z reszty co zostanie jakaś cienka . [Dodano: 11 lut 2017 - 07:19] Na Krakowska nie mielil by klasy I wp. na wielkim sitku, Mielił mielił.Szarpak i nóż dwuskrzydłowy i po sprawie. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 11 Lutego 2017 Przy tak postawionym pytaniu i odpowiedzi, chyba wszyscy mają rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 11 Lutego 2017 Skoro jest 3 ka wieprzowa ,to powinna być żywiecka.[Dodano: 11 lut 2017 - 15:58]Pomyłka,żywiecka zawiera wołowinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 11 Lutego 2017 Temat już zamknięty ponieważ odpowiedź już padła. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi