Muski Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Małgo wymysł na obiad - dorada na pomidorach4 doradypo oczyszczeniu nacięte co ok 2 cmpo obu stronachdo marynaty/ sosu2 cytryny i czosnek ( finalnie dodany 4 ząbki - 1 na doradę)oczywiście sam sok z cytrynpęczek kolendry i koperku posiekany do blendera wrzucamy do blendera pisiekane wstępnie : koperek, kolendrę, kmin rzymski i paprykę słodką ( po czubatej łyżeczce)dodajemy czosnek , łyżeczke czubatą ostrej papryki lub chili (sambal lub harisa) sok z cytryny ok 1,5 łyżki oliwy z oliwek na rybęblendujemyrybę obtaczamy pastą wciskając w nacięciaPamiętamy o posoleniu ryby[Dodano: 11 lut 2017 - 18:29]Małgosia dokładnie smaruje doradę z obu stronobtoczone do pojemnikaw folięi w naszym przypadku na 4 godziny do chłodnego garażu (ale można od razu do piekarnika)przygotowane pomidory do obrania (nie koniecznie)[Dodano: 11 lut 2017 - 18:37]na blache układamy pokrojone pomidorkirybki na pomidorkiwkładamy do nagrzanego piekarnika na 190 st C na 30 min. Wyjęta z piekarnikai na stółjeszcze jakieś sałatki z marchewki , osobno z kopru włoskiegoi pieczone frytki z batatówSmacznego - POLECAM Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zapomniałem dopisać - pokrojone bataty posypane pieprzem, solą i troche oleju ryżowego (odrobina co by nie przywarły do blachy) i pieczone w piekarniku Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Lutego 2017 No i zgłodniałem Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Marca 2019 A że rybka smaczna - powtóreczka Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Marca 2019 Rybkę obowiązkowo muszę wypróbować ,bo doradę bardzo lubimy .[bataty -niekoniecznie ] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Marca 2019 doradę bardzo lubimy .[bataty -niekoniecznie ] Wczorajsza była bez - no i kwestia czy lubicie kumin ? W pierwszym poście dałem tak krok po kroku - zawsze łatwiej - a dodatki ? sama z tymi pomidorkami jest świetna Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Marca 2019 Kumin jak kumin,ale kolendre też niekoniecznie Najbardziej zaintrygowały mnie pomidorki Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Marca 2019 Kumin lubim :-) kminek tyz chociaz to dwa rozne smaki ..dorade tez b nie jest az tak oscista ..chociaz ja z ryb to najlepiej sledzik i wegorz ale ten tylko smazony za wedzonym nie przepadam ja czasem dorsza filet robie tak na pomidorkachi jeszcze daje cienko poszatkowany koper wloski. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Marca 2019 A że rybka smaczna - powtóreczka A u nas dzisiaj rosołek na bażancie i wołowinie (szponder).Rosół taki jak lubię czyli tłuściutki i o intensywnym smaku.Bażant gotowany już nie koniecznie.Suchy i po obraniu z kości pójdzie do pasztetu. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) @Muski, widze ze my podobne smaki mamy U nas dzis obiad na szybko , tacos Edytowane 23 Marca 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Marca 2019 Bażant gotowany już nie koniecznie.Suchy i po obraniu z kości pójdzie do pasztetu. I to jest jego najlepsze miejsce - a taki rosołek miodzio Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.