Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Efekty nauki od podstaw w Wędzarniczej Braci


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 24 lut 2017 - 08:21

Po wielu dziesiątkach spędzonych godzin przed komputerem wyniki są 100% dobre (wg znajomych), nauczyłem się wielu a nawet wszystkiego tu, na http://wedlinydomowe.pl (każdemu polecam).

Zaczynałem od kwaśnych, okopconych kiełbas, a nawet wyrzuconego mięsa, 5 termometrów i godzin przed wędzarnią. Teraz mam jeden termometr i oko, znam własną wędzarnię potrafię kontrolować ogień i dym.

Nie będę wymieniać nazw uczestników od których brałem nauki ale wszystko z tego forum - bardzo dziękuję wszystkim kolegom z Wędzarniczej Braci za to ze istnieją i nigdy się im nie nudzi odpowiadać na te same pytania - ja osobiście wole rozmawiać nie pisać (slaby z polskiego), myślę ze się spotkamy na którymś zlocie, osobiście.

Jak wiecie mieszkam we Francji - inne mięso, inne smaki i przyzwyczajenia ale smakuje wszystko co wyprodukuje, jedli Francuzi, portugesi a nawet anglik się znalazł - ogólnie b.dobre, zwłaszcza rodacy mieszkający z okolicy. Mamy niedaleko sklep polski, Polacy którzy się znają, wola kupić coś u mnie bo wiedza ze jest swojskie, a oto moje ostatnie produkty;

 

Załączone pliki



#2 targal

targal

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 120 postów
  • MiejscowośćTarnowskie Góry

Napisano 24 lut 2017 - 08:35

I tak trzymaj. Wyroby ładne oraz co ważne smakują.

Ale pamiętajmy, że nie możemy spocząć na laurach. Ja też zacząłem dymić niedawno i próbuję opanowąc sztukę wędzenia a do ćwierć-Mistrza jeszcze baaaardzo daleka droga. Ważne, że złapaliśmy bakcyla.

Pozdrawiam



#3 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6803 postów

Napisano 24 lut 2017 - 09:10

wyniki są 100% dobre
Jestem pewien . że nie tylko Ty - sam bardzo wiele zawdzięczam SiBom z Forum - :thumbsup: ​ I kultywuj  te nasze produkty :D  :thumbsup:  :clap: 

#4 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12568 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 24 lut 2017 - 09:23

a oto moje ostatnie produkty;

 

 

Super robota :thumbsup: :clap:  duży asortyment :thumbsup:  z pokazanych zdjęć........ pięknie to wygląda  i jak pisałeś również smakuje w obsadzie międzynarodowej .    :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: :clap:

 

 

 Gorąco pozdrawiam



#5 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2742 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 24 lut 2017 - 09:35

wszystkim kolegom

i  koleżankom

 

z Wędzarniczej Braci

teraz opis jest tak samo cudny jak wyroby  :laugh:


Użytkownik EAnna edytował ten post 25 lut 2017 - 18:56
lit.


#6 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 24 lut 2017 - 09:37

Ale pamiętajmy, że nie możemy spocząć na laurach.

...nie, nie własnie rozpaliłem wędzarnię i "do szkoły", mam 7 szynek i wojskowa kiełbasę z 1957 do dowędzenia (bardzo dobra),

dziękuje za mile słowa  ;)



#7 Marian Ciunel

Marian Ciunel

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 98 postów
  • MiejscowośćOlsztyn

Napisano 24 lut 2017 - 11:05

Widać że nauka nie poszła w las !



#8 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6469 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 24 lut 2017 - 18:11

Po wielu dziesiątkach spędzonych godzin przed komputerem wyniki są 100% dobre (wg znajomych), nauczyłem się wielu a nawet wszystkiego tu,

 

Piękne efekty Twojej nauki.... wiedzy tutaj dostatek.  Można?? .. można :clap: :clap:



#9 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12568 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 24 lut 2017 - 19:02

wiedzy tutaj dostatek. Można?? .. można :clap: :clap:

 

 

Halinko, wiem to po sobie ;) 

 

 

Pozdrawiam



#10 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2422 postów

Napisano 25 lut 2017 - 13:20

Po wielu dziesiątkach spędzonych godzin przed komputerem
Przechodzisz to samo co ja :) kiedyś .Faktycznie na forum jest wszystko ,tylko czytać ,robić wędliny i wyciągać wnioski .Wyroby fajne ,tylko tak dalej :thumbsup:

#11 DonLeo007

DonLeo007

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 76 postów

Napisano 27 kwi 2017 - 22:23

Witam ponownie po długiej przerwie, ale studiowałem Sery wędzone, zrobiłem dwa, ok. kilograma i dałem spróbować rożnym narodowościom (Portugalczykom,arabom i francuzom i oczywiście naszym rodakom tez).opinia naprawdę pozytywna, większe zainteresowanie jest wędzonym serem ( przepis wg Tier) niż szynka lub kiełbasa.  I znowu dzięki temu forum i stronie jestem wdzięczny za naukę.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#12 Mesch

Mesch

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 414 postów
  • MiejscowośćEijsden

Napisano 28 kwi 2017 - 07:44

Zgadzam się z tobą bo forum jest bankiem wiedzy  ;) 

Masz fotki tych serków?

 

Pozdrowienia






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych