DonLeo007 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Lutego 2017 Po wielu dziesiątkach spędzonych godzin przed komputerem wyniki są 100% dobre (wg znajomych), nauczyłem się wielu a nawet wszystkiego tu, na http://wedlinydomowe.pl (każdemu polecam).Zaczynałem od kwaśnych, okopconych kiełbas, a nawet wyrzuconego mięsa, 5 termometrów i godzin przed wędzarnią. Teraz mam jeden termometr i oko, znam własną wędzarnię potrafię kontrolować ogień i dym.Nie będę wymieniać nazw uczestników od których brałem nauki ale wszystko z tego forum - bardzo dziękuję wszystkim kolegom z Wędzarniczej Braci za to ze istnieją i nigdy się im nie nudzi odpowiadać na te same pytania - ja osobiście wole rozmawiać nie pisać (slaby z polskiego), myślę ze się spotkamy na którymś zlocie, osobiście.Jak wiecie mieszkam we Francji - inne mięso, inne smaki i przyzwyczajenia ale smakuje wszystko co wyprodukuje, jedli Francuzi, portugesi a nawet anglik się znalazł - ogólnie b.dobre, zwłaszcza rodacy mieszkający z okolicy. Mamy niedaleko sklep polski, Polacy którzy się znają, wola kupić coś u mnie bo wiedza ze jest swojskie, a oto moje ostatnie produkty; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
targal Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Lutego 2017 I tak trzymaj. Wyroby ładne oraz co ważne smakują.Ale pamiętajmy, że nie możemy spocząć na laurach. Ja też zacząłem dymić niedawno i próbuję opanowąc sztukę wędzenia a do ćwierć-Mistrza jeszcze baaaardzo daleka droga. Ważne, że złapaliśmy bakcyla.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Lutego 2017 wyniki są 100% dobre Jestem pewien . że nie tylko Ty - sam bardzo wiele zawdzięczam SiBom z Forum - I kultywuj te nasze produkty Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Lutego 2017 a oto moje ostatnie produkty; Super robota duży asortyment z pokazanych zdjęć........ pięknie to wygląda i jak pisałeś również smakuje w obsadzie międzynarodowej . :thumbsup: :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) wszystkim kolegomi koleżankom z Wędzarniczej Braciteraz opis jest tak samo cudny jak wyroby Edytowane 25 Lutego 2017 przez EAnna lit. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Lutego 2017 Ale pamiętajmy, że nie możemy spocząć na laurach. ...nie, nie własnie rozpaliłem wędzarnię i "do szkoły", mam 7 szynek i wojskowa kiełbasę z 1957 do dowędzenia (bardzo dobra),dziękuje za mile słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian Ciunel Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Lutego 2017 Widać że nauka nie poszła w las ! Cytuj Maryś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 24 Lutego 2017 Po wielu dziesiątkach spędzonych godzin przed komputerem wyniki są 100% dobre (wg znajomych), nauczyłem się wielu a nawet wszystkiego tu, Piękne efekty Twojej nauki.... wiedzy tutaj dostatek. Można?? .. można :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Lutego 2017 wiedzy tutaj dostatek. Można?? .. można :clap: Halinko, wiem to po sobie Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Lutego 2017 Po wielu dziesiątkach spędzonych godzin przed komputerem Przechodzisz to samo co ja kiedyś .Faktycznie na forum jest wszystko ,tylko czytać ,robić wędliny i wyciągać wnioski .Wyroby fajne ,tylko tak dalej Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam ponownie po długiej przerwie, ale studiowałem Sery wędzone, zrobiłem dwa, ok. kilograma i dałem spróbować rożnym narodowościom (Portugalczykom,arabom i francuzom i oczywiście naszym rodakom tez).opinia naprawdę pozytywna, większe zainteresowanie jest wędzonym serem ( przepis wg Tier) niż szynka lub kiełbasa. I znowu dzięki temu forum i stronie jestem wdzięczny za naukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgadzam się z tobą bo forum jest bankiem wiedzy Masz fotki tych serków? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.