Skocz do zawartości

Mańkowe wyroby


Maniek96

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

I tak smakuje
:thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

zdjecia przekrojonej kielbasy
gdzie kupiłeś ? :D  ;)  :facepalm:  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Obiecane zdjecia przekrojonej kielbasy ☺

 

 

Z fotek widać że kiełbasa udana :thumbsup:  . Przypuszczam jakie są w niej przyprawy i ich ilości , więc śmiało piszę że zapewne bardzo smaczna :D

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

zdjecia przekrojonej kielbasy
gdzie kupiłeś ? :D  ;)  :facepalm:  :thumbsup: 

 

w Mańkowej kuchni ;):D

[Dodano: 05 lip 2017 - 14:00]

Daj spróbować

Podaj adres to wyśle albo jeszcze lepiej  wpadnij na degustacje :)

[Dodano: 05 lip 2017 - 14:02]

 

 

 

Z fotek widać że kiełbasa udana :thumbsup:  . Przypuszczam jakie są w niej przyprawy i ich ilości , więc śmiało piszę że zapewne bardzo smaczna :D

 

 

Gorąco pozdrawiam

 

Andrzeju powiem nieskromnie taka sama jak nasza wspólna robiona na święta :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Andrzeju powiem nieskromnie taka sama jak nasza wspólna robiona na święta :D

 

 

 No to teraz czas na ulepszanie i nowe smaki :D

 

 

Pozdrawiam

 

 

właśnie zapeklowalem mięsko na kabanosy w piatek wyzwanie

tak miało być

[Dodano: 05 lip 2017 - 20:47]

Bardzo ładna w przekroju kiełbasa , możesz zdradzić skład .Pozdrawiam

 

II klasyfikowana kupiona od zaprzyjaźnionego zakładu masarskiego jakieś 11,5 kg

podgardle jakieś 2 kg

III klasyfikowana zakupiona tak samo jak II jakieś 1,2 kg

pieprz 3,5g/kg

majeranek 1,5g/kg

czosnek 4g/kg ( świeży )

peklowane 18g/kg z czego 25% peklosoli - 75% soli kamiennej

no i woda jakieś 1,2 l do całości farszu

ot i cała kiełbasa :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

są pierwsze kabanosy
:thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oj poczynasz sobie swawolnie.....i tak trzymaj, wyroby bardzo ładne robisz.

A co do Twojej kiełbasy, to na jakich sitkach mielisz te klasy mięsne?

 

Pozdrowionka

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
i czas zabrać się do roboty :D

 Miejsce  , które mile wspominam . :D

 

To trochę mięsiwa uzbierałeś . Życzę udanych wędzonek . :thumbsup::clap:

 

Pozdrawiam

Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pokazywanie takich ilości surowca może spowodować kłopoty.  Róbmy swoje w zaciszu, oszczędnie pokazując to na forum.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pokazywanie takich ilości surowca może spowodować kłopoty.

 

 

:thumbsup:  :)  Słuszna uwaga  , jednak radość wykonania swoich wyrobów ,  czasami przesłania  możliwości  powstawania  kłopotów . :D

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

nic nie robiłem
:D  :thumbsup:  :yes: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.