Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Flaki i flaczki na różne smaczki

flaki flaki inaczej flaczki ostre flaczki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#101 jumbo

jumbo

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3293 postów
  • MiejscowośćRybnik

Napisano 11 lut 2018 - 19:30

...elektra - czy w tym waszym (jeszcze) muzułmańskim kraju już nie rozróżniają sarkazmu....?.... :facepalm:



#102 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 11 lut 2018 - 19:48

Napisano dziś, 11:28 electra, dnia 11 Lut 2018 - 21:23, napisał:   jumbo, dnia 11 Lut 2018 - 07:56, napisał: Przy okazji zadam takie pytanie - ile Wam zostaje po ugotowaniu, oczyszczeniu i pokrojeniu już na gotowo z 5 kg surowego flaka...? mialam dokladnie 4 kg , pokrojonego juz ugotowanego flaczka tylko taki zeby wrzucic do rosolu zostalo 3.4 kg       CUD   ...albo rzeźbisz w rzeczywistości...

 

 Czasem niektorzy zostawiaja odrobine twradsze flaki przed gotowaniem samej juz zupy i dlatego jest tak mala utrata wagi.

 

 

mialam dokladnie 4 kg , pokrojonego juz ugotowanego flaczka tylko taki zeby wrzucic do rosolu zostalo 3.4 kg
 

 

 BArdziej powiedz ile juz samych flakow masz , wtedy bedzie bardziej realnie pokazana utrata wagi.



#103 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 11 lut 2018 - 20:02

Flakow surowych mialam 4 kg , te w garnku sa takie jak kupilam wycielam 2 malutkie kawalki tluszczu.

po ugotowaniu i pokrojeniu ( flaki ugotowane do miekkosci .tata nie lubi twardych wiec sa bardzo miekkie )

zapakowalm prozniowo , wczesniej zwazylam calosc ,bo sama nie wierzylam ze tak malo zniknelo stad wiem ze bylo 3.4kg . 

Na fotce zwazylam juz zapakowane prozniowo , do kazdej paczki z 4 dodalam po 100 ml wywaru z parzenia Załączony plik  20180211_114215 (576x1024).jpg   151,3 KB   3 Ilość pobrań



#104 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2249 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 12 lut 2018 - 00:20

Czy to ważne ile ubyło :question: ważne żeby wszystkim smakowało  :) 



#105 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5574 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 12 lut 2018 - 07:02

Czy to ważne ile ubyło :question: ważne żeby wszystkim smakowało :)

Dokladnie☺i ze moge kupic i zrobic...i do tego jeszcze taniej niz jakies 25-30 lat temu☺

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

#106 gruby7074

gruby7074

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 561 postów
  • MiejscowośćKrośniewice

Napisano 12 lut 2018 - 10:53

Fajne przepisy,zdjęcia też,ale ja zastanawiam się gdzie u nas można kupić taki 'kołdun' na flaki?



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#107 MariuszB

MariuszB

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2249 postów
  • MiejscowośćZachodniopomorskie Zdroje

Napisano 12 lut 2018 - 17:39

Nie wiem jak u Ciebie, ale ja u siebie po prostu idę do małego prywatnego sklepu mięsnego i zamawiam całe żołądki, czasami jadę do prywatnej ubojni, zamawiam i na drugi dzień odbieram, ewentualnie za parę dni jak mniej biją zwierząt .






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych