Perszing37 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Skleiły nie miały innego wyjścia hehehe [Dodano: 06 kwi 2017 - 18:31]Zielona poświata od lampy, która waliła światłem w tą oczojebitną dechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Na lenia wedzilem to lepiej się nie przykładaj widać że leniwce są super Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Nie ma jak to leniuchowac! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Co do koloru wędzonek , to chyba na tym forum zabronione jest używanie bejcy do drewna ? . Prześliczne urody wędzoneczki (prawie jak moje ) Super aż miło popatrzeć Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 "Prawie jak moje"binio1111 podziwiem twoją skromnosć. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 hehehhe pytanie czy prawie oznacza, że moje ładniejsze czy Twoje ???? Ale to i tak mało istotne bo liczy się zadowolenie z dobrze wykonanej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) HIHI no przecież to "prawie jak moje" było z przekorą i przymrużeniem oka . Wiadomo , że Twoje . Ja dopiero raczkuję w temcie Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Chorizo bardzo mi chodzi po głowie ostatnio. Twoja to bajka, mam nadzieję że tak smakuje jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 To chyba o sudżuku piszesz. Jeżeli to ta kiełba ze słoninką. To inne mięso i bez papryki wędzonej. Chorizo uwielbiam. Chyba poczynię znowu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Niech się mury pną do góry najgorsze za nami - teraz skoro już wszystko zakotwione a szkielet prawie gotowy to będzie tylko z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ta magnolia bije tą wędzarnie " na łeb "A poważnie dawaj ,dawaj do góry! Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Bo wędzarnia się musi ładnie komponować i dostała miejsce obok mojego ulubionego drzewka Delegacja kumpla nie pozwoli iść dalej. Po Świętach c.d.n..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ostatnie wędzenie w starej wędzarni. Służyła mi dzielnie ponad chyba 3 lata. Bez modyfikacji by dawno na szrocie wylądowała. Dziś malowanie prawie samym bukiem i olchą - bardzo przyjemny kolor wpadający w żółć. Indyki, sklejane kurczaki, dwa pięknie poprzerastane tłuszczykiem schabole i 3 szyneczki......Aaaaaa jeszcze skrojony 3 miesięczny ser twardy dojrzewający poczyniony z Wojciech Błaszków oraz zakwas na barszcz biały.....[Dodano: 11 kwi 2017 - 20:04] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 :clap: Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 aż fajnie popatrzeć na takie cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zawsze chodziło mi po głowie robienie serów, no ale niestety, Nie mam piwnicy, a tym bardziej ziemianki . Warunki terenowe nie pozwoliły (straszenie podmokłe tereny ) Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie musisz mieć. Jak chcesz się zagłębić to tu masz mój wątek serowy : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/ Ale czytania na kilka wieczorów zimowych hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Lubie poczytać , dzięki Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Budowa się nieco ruszyła. Niestety tylko po kilka godzin w 3 popołudnia...Ale ważne , że do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 5 Maja 2017 ZIELEPUSZEK - 3 kg z 25 litrów białego złota. Do tego 480 g ricotty także miętowo zielonej. Wszystko barwione naturalnie. Jak się wytworzy skórka w ciągu najbliższego tygodnia to zielony stanie się bardziej intensywny. Generalnie jest to GOUDA No i UTOPENCE niestety na parówkach kupnych.....za 5 dni będą w punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 9 Maja 2017 Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną. Wydajność piękna - 2,4 kg. A dodatkowo 680 g ricotty z której żona machnie dziś sernik. Ricotta inna bo bardziej wytrawna (czyli mniej słodka niż z serwatki krowiej). Ser też inaczej pachnie - tak delikatnie. Następną goudę kozią zrobię z szafranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 9 Maja 2017 Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną Ser wygląda rewelacyjnie ale ja niestety nie jestem smakoszem wyrobów z koziego mleka, zabija mnie ten posmak Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 9 Maja 2017 Zaufaj mi że z dobrego mleka posmaku nie ma. Moja żona sklepowych kozich nie tknie a moje i od znajomej od której mleko brałem to wpiernicza. Znajoma robi rewelacyjny jogurt i ser capri z ziołami z niego. Kupuję notorycznie bo pyszne. To bujda że kozie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 9 Maja 2017 zadne sery nie smierdza nawet te dunskie co mowia ze sa nie do zniesienia:-)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.