Skocz do zawartości

Perszing piecze, wędzi, gotuje i jak zwykle kombinuje !


Perszing37

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 860
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Na lenia wedzilem
to lepiej się nie przykładaj ;)  :thumbsup:  :clap: widać że leniwce są super :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostatnie wędzenie w starej wędzarni. Służyła mi dzielnie ponad chyba 3 lata. Bez modyfikacji by dawno na szrocie wylądowała. Dziś malowanie prawie samym bukiem i olchą - bardzo przyjemny kolor wpadający w żółć. Indyki, sklejane kurczaki, dwa pięknie poprzerastane tłuszczykiem schabole i 3 szyneczki......Aaaaaa jeszcze skrojony 3 miesięczny ser twardy dojrzewający poczyniony z Wojciech Błaszków oraz zakwas na barszcz biały.....

post-67697-0-14515100-1491933805_thumb.jpgpost-67697-0-05044600-1491933806_thumb.jpgpost-67697-0-92000600-1491933806_thumb.jpgpost-67697-0-93136800-1491933807_thumb.jpgpost-67697-0-93764600-1491933808_thumb.jpgpost-67697-0-88624000-1491933809_thumb.jpgpost-67697-0-74923600-1491933810_thumb.jpgpost-67697-0-63759100-1491933811_thumb.jpgpost-67697-0-95480800-1491933817_thumb.jpg


[Dodano: 11 kwi 2017 - 20:04]

post-67697-0-97028600-1491933875_thumb.jpgpost-67697-0-97551100-1491933876_thumb.jpgpost-67697-0-71955500-1491933877_thumb.jpgpost-67697-0-49669200-1491933878_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

ZIELEPUSZEK - 3 kg z 25 litrów białego złota. Do tego 480 g ricotty także miętowo zielonej. Wszystko barwione naturalnie. Jak się wytworzy skórka w ciągu najbliższego tygodnia to zielony stanie się bardziej intensywny. Generalnie jest to GOUDA :) No i UTOPENCE niestety na parówkach kupnych.....za 5 dni będą w punkt :)

 

 

post-67697-0-56698200-1494003032_thumb.jpgpost-67697-0-32824100-1494003033_thumb.jpgpost-67697-0-10320700-1494003034_thumb.jpgpost-67697-0-80741500-1494003034_thumb.jpgpost-67697-0-16974200-1494003045_thumb.jpgpost-67697-0-92842500-1494003045_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną. Wydajność piękna - 2,4 kg. A dodatkowo 680 g ricotty z której żona machnie dziś sernik. Ricotta inna bo bardziej wytrawna (czyli mniej słodka niż z serwatki krowiej). Ser też inaczej pachnie - tak delikatnie. Następną goudę kozią zrobię z szafranem.

 

post-67697-0-82960200-1494336636_thumb.jpgpost-67697-0-17849800-1494336650_thumb.jpgpost-67697-0-34892600-1494336661_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną

 

Ser wygląda rewelacyjnie ale ja niestety nie jestem smakoszem wyrobów z koziego mleka, zabija mnie ten posmak :facepalm:  :rolleyes: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaufaj mi że z dobrego mleka posmaku nie ma. Moja żona sklepowych kozich nie tknie a moje i od znajomej od której mleko brałem to wpiernicza. Znajoma robi rewelacyjny jogurt i ser capri z ziołami z niego. Kupuję notorycznie bo pyszne. To bujda że kozie śmierdzi :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zadne sery nie smierdza :tongue:  nawet te dunskie co mowia ze sa nie do zniesienia:-))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.