Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Perszing piecze, wędzi, gotuje i jak zwykle kombinuje !

Perszing piecze wędzi

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
851 odpowiedzi w tym temacie

#61 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7088 postów

Napisano 31 mar 2017 - 21:22

Broń Boże bez przekładni bo Ci ręka odpadnie a napęd do 20-27kg łatwo dorobic

#62 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 31 mar 2017 - 21:47

Dzięki :) tak myślałem...

#63 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 02 kwi 2017 - 21:28

Żonie się nudziło i machnęła taki torcik na biszkopcie kakaowym.... całkiem niezły....a ja dziś pocisnąłem żabnicę od kolegi z kutra i morza PN - czerwone curry i mleczko kokosowe - miodzio. Ryba brzydka jak UJ ale w smaku miodzio. A na koniec Old Milwaukee Rye - bardzo intensywny chlebek z melasą i kminkiem......oraz chlebek Ukraiński (mój ulubieniec) ......

 

Załączony plik  DSC_4556.JPG   54,13 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4560.JPG   61,48 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4565.JPG   72,82 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4568.JPG   67,1 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4569.JPG   65,11 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4591.JPG   61,7 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4597.JPG   45,13 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4598.JPG   40,25 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4603.JPG   69,69 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4606.JPG   63,28 KB   8 Ilość pobrań



#64 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2298 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 03 kwi 2017 - 05:50

Tylko bic brawa i podziwiac :thumbsup: :clap: :clap: :clap:



#65 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 03 kwi 2017 - 06:32

Perszing, tak z ciekawości chciałem przejrzeć na szybko Twój wątek i wiesz co?  Muszę tu dłużej posiedzieć :clap: :thumbsup: . Szacun, masz chłopie talenta.



#66 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 03 kwi 2017 - 06:51

A dziękuję :) Kuchnia została moją pasją....zawsze była ale obecnie jest coraz mocniej :)



#67 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6122 postów

Napisano 03 kwi 2017 - 08:25

2,5 miesięczna GOUDA z chilli (Paweljack daj jej jeszcze z 3-4 tygodnie)

Dałem jej trochę więcej nawet i muszę powiedzieć, że to wyższa półka serowa. Goście, którzy również próbowali, byli zachwyceni. Gratulacje, świetny wyrób.



#68 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 03 kwi 2017 - 08:34

O kurde beleks :) a to świetna wiadomość :) DZIĘKI PAWEŁ :)


[Dodano: 03 kwi 2017 - 09:34]

Łoto ONA na początku swojej drogi :)

 

Załączony plik  DSC_3953.JPG   36,55 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_3952.JPG   40,94 KB   8 Ilość pobrań



#69 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 05 kwi 2017 - 16:48

Nie dość, że jestem w cholerę chory (angina) to dziś jeszcze strasznie wilgotno było. Chyba z 1,5 h osuszania - masakra. Wędziłem też ze 2 h dłużej niż zwykle. Ale efekt fajny - jestem zadowolony. Ser dla siostry kumpla już sobie zaczyna dojrzewać po soleniu....te w małych siatkach to polędwiczki z indyka (po 2 szt. - rozbite lekko i powinny ładnie skleić)....

 

Załączony plik  DSC_4611.JPG   59,66 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4613.JPG   69,78 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4615.JPG   83,92 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4616.JPG   88,26 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4617.JPG   80,7 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4618.JPG   90,12 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4620.JPG   67,69 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4621.JPG   59,45 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4622.JPG   62,24 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4626.JPG   49,99 KB   9 Ilość pobrań



#70 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6567 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 05 kwi 2017 - 18:21

O kurde.... wyroby przecudnej urody :clap: :clap: :clap:



#71 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27397 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 05 kwi 2017 - 18:27

No i to jest właśnie to! :D :clap: :clap: :clap:  Kolego.



#72 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 05 kwi 2017 - 18:35

hehehh dziękuję :) czyli co ? trzeba chorować przy wędzeniu i pogoda ma być do bani z tego co widać heheheh

Ale naprawdę dziś nie czerpałem przyjemności z tego procesu.....choroba może zabić wszelkie pozytywne uczucia.....a przeca ja tak to lovam :)



#73 Opat

Opat

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • MiejscowośćGdańsk

Napisano 06 kwi 2017 - 00:08

Wyroby jak malowane !

Jeśli mogę spytać jakim drewnem wędzone ? i jaka temperatura ?

Bo wygląda jak robione na zimno ????

 

Gratuluję i pozdrawiam

Radek


Użytkownik Opat edytował ten post 06 kwi 2017 - 00:08


#74 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 06 kwi 2017 - 07:07

Na lenia wedzilem : osuszanie paleniem w palenisku dębiną. Kopcenie w dymogeneratorze: mieszanka buk, olcha , wiśnia. Grzalka sterowana 40-45 C.

Użytkownik Perszing37 edytował ten post 06 kwi 2017 - 07:08


#75 SIVON

SIVON

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1511 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 06 kwi 2017 - 10:09

No Tomek pięknie to wszystko uwędzone, wędzonki jak malowane, wielkie brawa. Co do polędwiczek z indyka, powinny się skleić ładnie w tej siatce, ja kiedyś też zrobiłem taką wędlinkę z indyka.



#76 Perszing37

Perszing37

    Weteran

  • **VIP**
  • 2724 postów

Napisano 06 kwi 2017 - 17:31

Skleiły :) nie miały innego wyjścia hehehe

 

Załączony plik  DSC_4627.JPG   45,15 KB   10 Ilość pobrańZałączony plik  DSC_4629.JPG   46,14 KB   10 Ilość pobrań


[Dodano: 06 kwi 2017 - 18:31]

Zielona poświata od lampy, która waliła światłem w tą oczojebitną dechę :)



#77 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7088 postów

Napisano 06 kwi 2017 - 17:38

Na lenia wedzilem
to lepiej się nie przykładaj ;)  :thumbsup:  :clap: widać że leniwce są super :thumbsup: 

#78 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6925 postów

Napisano 06 kwi 2017 - 17:52

Nie ma jak to leniuchowac!

#79 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 08 kwi 2017 - 10:04

Co do koloru wędzonek , to chyba na tym forum zabronione jest używanie bejcy do drewna ? :D ;) . Prześliczne urody wędzoneczki :clap: (prawie jak moje  ;)) Super aż miło popatrzeć  :clap: 



#80 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6925 postów

Napisano 08 kwi 2017 - 10:13

"Prawie jak moje"binio1111 podziwiem twoją skromnosć.





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Perszing, piecze, wędzi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych