Perszing37 Posted April 6, 2017 Author Report Share #76 Posted April 6, 2017 Skleiły nie miały innego wyjścia hehehe [Dodano: 06 kwi 2017 - 18:31]Zielona poświata od lampy, która waliła światłem w tą oczojebitną dechę Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546665 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted April 6, 2017 Report Share #77 Posted April 6, 2017 Na lenia wedzilem to lepiej się nie przykładaj widać że leniwce są super Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546666 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted April 6, 2017 Report Share #78 Posted April 6, 2017 Nie ma jak to leniuchowac! Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546668 Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted April 8, 2017 Report Share #79 Posted April 8, 2017 Co do koloru wędzonek , to chyba na tym forum zabronione jest używanie bejcy do drewna ? . Prześliczne urody wędzoneczki (prawie jak moje ) Super aż miło popatrzeć Quote Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546865 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted April 8, 2017 Report Share #80 Posted April 8, 2017 "Prawie jak moje"binio1111 podziwiem twoją skromnosć. Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546867 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 8, 2017 Author Report Share #81 Posted April 8, 2017 hehehhe pytanie czy prawie oznacza, że moje ładniejsze czy Twoje ???? Ale to i tak mało istotne bo liczy się zadowolenie z dobrze wykonanej roboty Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546874 Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted April 8, 2017 Report Share #82 Posted April 8, 2017 (edited) HIHI no przecież to "prawie jak moje" było z przekorą i przymrużeniem oka . Wiadomo , że Twoje . Ja dopiero raczkuję w temcie Edited April 8, 2017 by binio1111 Quote Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546900 Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted April 8, 2017 Report Share #83 Posted April 8, 2017 Chorizo bardzo mi chodzi po głowie ostatnio. Twoja to bajka, mam nadzieję że tak smakuje jak wygląda. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546902 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 9, 2017 Author Report Share #84 Posted April 9, 2017 To chyba o sudżuku piszesz. Jeżeli to ta kiełba ze słoninką. To inne mięso i bez papryki wędzonej. Chorizo uwielbiam. Chyba poczynię znowu.... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547057 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 10, 2017 Author Report Share #85 Posted April 10, 2017 Niech się mury pną do góry najgorsze za nami - teraz skoro już wszystko zakotwione a szkielet prawie gotowy to będzie tylko z górki. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547322 Share on other sites More sharing options...
beatag Posted April 10, 2017 Report Share #86 Posted April 10, 2017 Ta magnolia bije tą wędzarnie " na łeb "A poważnie dawaj ,dawaj do góry! Quote beata Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547326 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 10, 2017 Author Report Share #87 Posted April 10, 2017 Bo wędzarnia się musi ładnie komponować i dostała miejsce obok mojego ulubionego drzewka Delegacja kumpla nie pozwoli iść dalej. Po Świętach c.d.n..... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547327 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 11, 2017 Author Report Share #88 Posted April 11, 2017 Ostatnie wędzenie w starej wędzarni. Służyła mi dzielnie ponad chyba 3 lata. Bez modyfikacji by dawno na szrocie wylądowała. Dziś malowanie prawie samym bukiem i olchą - bardzo przyjemny kolor wpadający w żółć. Indyki, sklejane kurczaki, dwa pięknie poprzerastane tłuszczykiem schabole i 3 szyneczki......Aaaaaa jeszcze skrojony 3 miesięczny ser twardy dojrzewający poczyniony z Wojciech Błaszków oraz zakwas na barszcz biały.....[Dodano: 11 kwi 2017 - 20:04] Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547442 Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted April 11, 2017 Report Share #89 Posted April 11, 2017 :clap: Quote Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547447 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted April 11, 2017 Report Share #90 Posted April 11, 2017 Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547455 Share on other sites More sharing options...
Mesch Posted April 11, 2017 Report Share #91 Posted April 11, 2017 aż fajnie popatrzeć na takie cacka Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547461 Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted April 12, 2017 Report Share #92 Posted April 12, 2017 Zawsze chodziło mi po głowie robienie serów, no ale niestety, Nie mam piwnicy, a tym bardziej ziemianki . Warunki terenowe nie pozwoliły (straszenie podmokłe tereny ) Quote Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547527 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 12, 2017 Author Report Share #93 Posted April 12, 2017 Nie musisz mieć. Jak chcesz się zagłębić to tu masz mój wątek serowy : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/ Ale czytania na kilka wieczorów zimowych hehehehe Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547573 Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted April 12, 2017 Report Share #94 Posted April 12, 2017 Lubie poczytać , dzięki Quote Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547665 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted April 25, 2017 Author Report Share #95 Posted April 25, 2017 Budowa się nieco ruszyła. Niestety tylko po kilka godzin w 3 popołudnia...Ale ważne , że do przodu Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-549354 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted May 5, 2017 Author Report Share #96 Posted May 5, 2017 ZIELEPUSZEK - 3 kg z 25 litrów białego złota. Do tego 480 g ricotty także miętowo zielonej. Wszystko barwione naturalnie. Jak się wytworzy skórka w ciągu najbliższego tygodnia to zielony stanie się bardziej intensywny. Generalnie jest to GOUDA No i UTOPENCE niestety na parówkach kupnych.....za 5 dni będą w punkt Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550380 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted May 9, 2017 Author Report Share #97 Posted May 9, 2017 Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną. Wydajność piękna - 2,4 kg. A dodatkowo 680 g ricotty z której żona machnie dziś sernik. Ricotta inna bo bardziej wytrawna (czyli mniej słodka niż z serwatki krowiej). Ser też inaczej pachnie - tak delikatnie. Następną goudę kozią zrobię z szafranem. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550935 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 9, 2017 Report Share #98 Posted May 9, 2017 Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną Ser wygląda rewelacyjnie ale ja niestety nie jestem smakoszem wyrobów z koziego mleka, zabija mnie ten posmak Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550940 Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted May 9, 2017 Author Report Share #99 Posted May 9, 2017 Zaufaj mi że z dobrego mleka posmaku nie ma. Moja żona sklepowych kozich nie tknie a moje i od znajomej od której mleko brałem to wpiernicza. Znajoma robi rewelacyjny jogurt i ser capri z ziołami z niego. Kupuję notorycznie bo pyszne. To bujda że kozie śmierdzi Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550947 Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 9, 2017 Report Share #100 Posted May 9, 2017 zadne sery nie smierdza nawet te dunskie co mowia ze sa nie do zniesienia:-)) Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550949 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.