Woytas Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zapomniałem dodać że dynia obrana i "wypatroszona" na surowo. Przy odrobinie wprawy i pokrojeniu na wąskie paski obiera się całkiem przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Nie samym dymem człowiek żyje. Szybka mielonka z szynkowara. Dla wygody krojenia przekrojona na pół)1 kg łopatki1,8 % peklosoli 50/50 z solą1,5g pieprzu1,5 g majerankuszczypta suszonego mielonego chilli Bardzo przyjemne w smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Ładna.Dodał bym jeszcze 10-15 % wody i 4 % maki ziemniaczanej.Spowoduje to że nie będzie taka zbita. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Grudnia 2017 4 % maki ziemniaczanej Czy coś jest lepiej w wyrobie jak dasz 4 % kartoflanki? Kiedyś pisałeś o 3% mąki i ja tak robię do dziś + 15% wody. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Czym więcej mąki tym więcej można dać wody.Dawka jest od 3- 4 %. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Ładna mieloneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Mąka to w chlebie jest wystarczająca . A poważnie - zawsze robiłem bez - przy okazji spróbuję jak wyjdzie mąką . . No a mieloneczka całkiem całkiem Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Czy coś jest lepiej w wyrobie jak dasz 4 % kartoflanki? Wojtek rób tak jak robiłeś ....... Twój wyrób sprawdzony .... nawet p. burmistrz mlaskał . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Czym więcej mąki tym więcej można dać wody.Dawka jest od 3- 4 %. Dzięki [Dodano: 10 gru 2017 - 06:31] nawet p. burmistrz mlaskał Jak mu smakowało to i mlaskał :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dziękuję za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Ładnie wygląda ta mielonka. Na jakim sitku mieliłeś mięso ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Ładnie wygląda ta mielonka. Na jakim sitku mieliłeś mięso ?Całość na sitku fi 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Wczoraj trochę świątecznego dymienia. Szynka, polędwica i polędwiczki. Do tego przy okazji boczek na późniejsze wykorzystanie do potraw.Szynkę i polędwice sparzyłem, polędwiczki oczywiście "żywe". Szynki i polędwicy w przekroju nie mam, na razie poszły w całości w vacum. Edytowane 18 Grudnia 2017 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ładny boczek, taki bym chciał zrobić. Jak długo w dymie i w jakiej temperaturze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Około 5 h. Temperatura 50-60 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Ładnie wędzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wczoraj trochę świątecznego dymienia. Wyroby super uwędzone ...... wzór dla tych co mówią że w wędzarni kanałowej nie idzie porządnie wędzić wyrobów . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Kolorek wzorcowy Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dzięki, staram się i cały czas uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Wędzenie planuję w lutym, ale nie samym dymem człowiek żyje. Dzisiaj na obiad skrzydełka marynowane marynowane w sosie BBQ z suszoną śliwką i zawinięte w plaster boczku. Na deser ciasto bez dodatku cukru z jabłkami, suszonymi śliwkami bananem i orzechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Na deser ciasto bez dodatku cukru z jabłkami, suszonymi śliwkami bananem i orzechami. JAkbys tak przepis wrzucil Ciekawe w opisie i wygladzie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Proszę bardzoSkładniki : 3 kwaśne jabłka1 bananok 100 g suszonych śliwek ok 10 orzechów włoskichpłaska łyżeczka sodyłyżeczka przyprawy do piernikówłyżeczka dosyć czubata kakao 2 jajkapół szklanki mąki pełnoziarnistej (dowolnej) pół szklanki drobnych płatków np. jaglanych, quinoa lub innychPrzygotowanie : Jabłka obrać, drobno pokroić i usunąć gniazda nasienne, umieścić w dużej misce, dodać do nich rozgniecionego banana, drobno pokrojone śliwki i orzechy, dodajemy również sodę, jajka, przyprawę do pierników oraz kakao, mieszamy dodajemy mąkę i płatki, masę możemy lekko ubić tłuczkiem do ziemniaków, żeby była bardziej spójna, masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy ok 45-60 minut w temperaturze 180 stopni , sprawdzając patyczkiem czy ciasto się upiekło, ciasto wyjmujemy z blaszki dopiero jak całkowicie ostygnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 29 Stycznia 2018 ciasto bez dodatku cukru z jabłkami Bardzo smakowicie wygląda. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Wczorajsza szynka drobiowa z szynkowaru. Dla wygody w krojeniu przekrojony wzdłuż na pół.500 g filetu z kurczaka500 g zmielonych udek z kurczaka ( pozbawionych kości i skóry)17 g soli peklowej (pół na pół z solą morską)100 ml wody2 łyżeczki żelatyny1/2 łyżeczki cukru pudru1/2 łyżeczki białego pieprzu1/2 łyżeczki czerwonej czubrycy (może być ostra)3 ząbki czosnku Edytowane 13 Lutego 2018 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.