Woytas Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Moje marcowe wędzenie. Drewno to jabłoń i śliwa, oraz pod koniec dodałem drewno z jałowca. 5 godz. temp. dymu 50-60°C.Parzyłem tylko szynki i kiełbasę. Dodam że przepis na kiełb. szynkową pochodzi z tego forum z wątku Pawła.Jest pyszna. Te trochę wcześniejsze boczek oraz comber z sarny. Edytowane 17 Marca 2017 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) B. przyzwoite te efekty, podobają mi się. Kiełba w przekroju..... obfita Woytas Edytowane 18 Marca 2017 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Marca 2017 No i ślicznie! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Marca 2017 Ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Marca 2017 Dziękuję milo mi że się podobają, zwłaszcza że w temacie wędzenia cały czas raczkuję i cięgle się uczę. A tak wyglądają w przekroju, dodatkowo jeszcze pierś z indyka z przyprawami, także z tego wędzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Wczoraj robiłem kiełbasę białą z przepisu http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=481&Itemid=4 Bardzo smaczna polecam ten przepis. Po parzeniu w 80 stopniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Smacznie tutaj u Ciebie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Ze tak powiem MNIAM ????????☺ Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez Maniek96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Wczoraj robiłem kiełbasę białą z przepisu Czyli robiłeś na samej soli? Pozdrawiam świątecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wczoraj robiłem kiełbasę białą z przepisu Czyli robiłeś na samej soli? Pozdrawiam świątecznie Tak, sama sól.Również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Po parzeniu w 80 stopniach Kiełbasy cienkie parzy się w wodzie 72-75 C przez 20-25 min. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Wczoraj robiłem kiełbasę białą No i super - wszystko wygląda apetycznie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Jakiś czas temu andrzej k pokazał szynkę z tłuszczem wędzoną trzy dni. Efekt mnie oczarował, więc postanowiłem go sobie skopiować. Z racji tego że nie mogłem kupić takiej szynki postawiłem na polędwicę i mięsień trójgłowy z łopatki. Oto efekt trzech dni po 5h wędzenia w temp. 50-60 stopni C.Spróbowałem i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Mimo to poszło w vacum tak jak autor pisał na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Mimo to poszło w vacum tak jak autor pisał na kilka dni. W lodówce , zapakowane próżniowo , temperatura 4-6st możesz śmiało potrzymać miesiąc . Zobaczysz jaki będzie smak . Paluchy lizać Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Mimo to poszło w vacum tak jak autor pisał na kilka dni. W lodówce , zapakowane próżniowo , temperatura 4-6st możesz śmiało potrzymać miesiąc . Zobaczysz jaki będzie smak . Paluchy lizać Pozdrawiam Oczywiście że w lodówce. Dzięki za wstawienie tego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Woytas, podeslij mi te zdjęcia w oryginalnych wymiarach na pocztę: maxell11@wp.pl Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Woytas, podeslij mi te zdjęcia w oryginalnych wymiarach na pocztę: maxell11@wp.WPoszłoPoszło, a w jakim celu jeśli można wiedzieć?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 25 Czerwca 2017 (edytowane) a w jakim celu jeśli można wiedzieć?.Jasne, że można. Wyłącznie dla celów forumowych. Robisz bardzo ładne zdjęcia. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Postanowiłem wypróbować Kiełbasę kanapkową z przepisu paweljack. Wędzenie i parzenie wedle przepisu, tyle że część po parzeniu na pół godzinki wstawiłem ponownie do wędzarni. Wyrób przepyszny, wielkie gratulacje za przepis i podziękowania za podzielenie się nim. Pierwsze zdjęcie przed wędzeniem, drugie po parzeniu i ostatnie przekrój. W oczy się rzuca brak wprawy przy nadziewaniu (dziury). Cały czas się uczę, i mimo to smak nadrabia z nawiązką ten mankament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 wypróbować Kiełbasę kanapkowątak wsiąkamy w to hobby gratulacje Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Października 2017 Dzisiaj wędziłem kiełbasę z przepisu "Kiełbasa wiejska pieczona produkcji Pawła". Jedną część zrobiłem z przyprawami w/g przepisu do drugiej dodałem miel jałowiec 0,5g/kg i gorczycę. Coś mi się w sklepie pomieszało i zamiast tłuszczu kupiłem IIB więc zrobiłem niechcący chudszą wersję.Z racji niewielkiego doświadczenia nie dopiekałem w wędzarni, tylko parzyłem. Bardzo dobry przepis, godny polecenia. Rodzince smakuje, a sierściuch mało nie zwariował jak poczuł zapach. Oszczędzając miejsce w lodówce peklowałem w vacum. po wędzeniu po parzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 28 Października 2017 więc zrobiłem niechcący chudszą wersję Fajnie Ci wyszła Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 28 Października 2017 Zmieniać przepis to podstawa wędliniarstwa, rób jak ci wygodniej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Listopada 2017 Dziękuję za uznanie. Ostatnie przetwory tego roku. Dżem z dyni z cynamonem. Dla wygody przed obróbką term. dynia starta na grubych oczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Listopada 2017 przed obróbką term. dynia starta na grubych oczkach. Ok a nie lepiej ? podpiec w piekarniku całe ćwiartki ? skórka odchodzi migiem - i miazge otrzymasz też szybciutko Warto kiedyś spróbować Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.