Skocz do zawartości

Suszona wołowina - pleśń


katul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przepraszam, jesli watek poza tematem, lub powtórzony, ale nie bardzo miałem kiedy przejrzeć forum dokładnie, a wyszukiwarka nie pomogła mi z problemem.

Mianowicie - ususzyłem ostatnio 4 kg wołowiny, był to drugi raz ( za pierwszym było wszystko ok)
 

Zostało mi około 1 kg wysuszonej. Suszyłem 2 doby w temperaturze 55-60 st w suszarce.

po czym zapakowałem szczelnie do worków. W jednym wokru pojawiła sie pleśń, mały biały meszek.

W jednym z postów przeczytałem żeby białą sie nie przejmować, gorzej z czarną i zieloną. 

Co moge zrobić z tą wołowiną by była przydatna do jedzenia. Czy w ogóle coś można zrobić?
W ten weekend jade na wyprawę w góry i po to ją suszyłem. 

Dziekuję serdecznie za odpowiedzi

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Katul

Szkoda, że nie wstawiłeś zdjęć. Podałeś mało dokładny opis ( mały meszek ) zarażenia pleśnią. Możliwe, że masz wykwity drobinek soli albo małe kolonie pleśni. Nie udzielę żadnej rady, gdyż nie widzę obrazu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.