katul Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Marca 2017 Witam, przepraszam, jesli watek poza tematem, lub powtórzony, ale nie bardzo miałem kiedy przejrzeć forum dokładnie, a wyszukiwarka nie pomogła mi z problemem.Mianowicie - ususzyłem ostatnio 4 kg wołowiny, był to drugi raz ( za pierwszym było wszystko ok) Zostało mi około 1 kg wysuszonej. Suszyłem 2 doby w temperaturze 55-60 st w suszarce.po czym zapakowałem szczelnie do worków. W jednym wokru pojawiła sie pleśń, mały biały meszek.W jednym z postów przeczytałem żeby białą sie nie przejmować, gorzej z czarną i zieloną. Co moge zrobić z tą wołowiną by była przydatna do jedzenia. Czy w ogóle coś można zrobić?W ten weekend jade na wyprawę w góry i po to ją suszyłem. Dziekuję serdecznie za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Marca 2017 KatulSzkoda, że nie wstawiłeś zdjęć. Podałeś mało dokładny opis ( mały meszek ) zarażenia pleśnią. Możliwe, że masz wykwity drobinek soli albo małe kolonie pleśni. Nie udzielę żadnej rady, gdyż nie widzę obrazu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.