SZAMOT Posted October 31, 2009 Report Share #51 Posted October 31, 2009 Witam Czy ktoś widział podobne urządzenie do pakowania próżniowego (firmy Sinbo) jakie pokazywał Beiot na początku tematu ?Chyba bym się skusił ale nie wydam 2000-3000złMoże coś jakieś inne tak do 200-300zł Quote SZAMOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
demon_ Posted October 31, 2009 Report Share #52 Posted October 31, 2009 Co prawda nie kosztuje 300, ale może : http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=3050&cat=151 Quote Pozdrawiam 4 All Sebastian https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2412 http://nasza-klasa.pl/card/4444767/e4fc4e135a Wiem co jem !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAMOT Posted November 2, 2009 Report Share #53 Posted November 2, 2009 Dzięki ale 1000zł to wciąż trochę.Może uruchomimy akcje - regionalne pakowarki próżniowe (na wzór wędzarni regionalnych) ? ) Quote SZAMOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted November 2, 2009 Author Report Share #54 Posted November 2, 2009 Czy ktoś widział podobne urządzenie do pakowania próżniowego (firmy Sinbo) jakie pokazywał Beiot na początku tematu ?Sinbo używam do dzisiaj. Pakuję dość często i wszystko do lodówki i zamrażarki. Sprawuje sie dobrze, lecz nie radzi sobie zbyt dobrze z woreczkami takimi jak tu: http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=3051&cat=151 Gładkie woreczki zaciąga bez problemu. Namiar na dostawcę pakowarek Simbo. Od nich kupiłem: http://tech-prim.pl/index.html?p=ShowCategory&CatId=22 Pozdrawiam Robert Quote ale narobiłem dymu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAMOT Posted November 2, 2009 Report Share #55 Posted November 2, 2009 Dzięki Beiot -spróbuje zamówić dziś.A i jeszcze -czy generalnie możesz potwierdzić że przedłuża 2-3 krotnie termin przydatności do spożycia wyrobów przechowywanych w lodówce ? Quote SZAMOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszekw Posted July 17, 2011 Report Share #56 Posted July 17, 2011 Witam jestem tu nowy ,wczoraj pierwszy raz wędziłem ,schab ,polędwice i karczek wszystko SMACZNE ,ale mam pytanie bo trochę tego jest odnośnie przechowywania w lodówce żona zawinęła w folię spożywczą ja myślę że powinno mieć dostep powietrza co polecacie "macie doświadczenie"myślę że w folii może się ześlimaczyć , dzieki z góry za odpowiedz, zimą by nie było problemu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted July 17, 2011 Report Share #57 Posted July 17, 2011 możesz tak jak ja w biały papier zawinąć Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted July 17, 2011 Report Share #58 Posted July 17, 2011 W folię alu, papier pergaminowy, w folie spożywcza - tak "lepiąca" Quote Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszekw Posted July 17, 2011 Report Share #59 Posted July 17, 2011 Dzieki za wskazówki , będzie troche czasu to się pochwalę fotkami.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregtom Posted July 17, 2011 Report Share #60 Posted July 17, 2011 Ja proponuje Pakowarkę próżniową.. Kosztuje ok. 120-150 PLN (najtańsza) a o zapas woreczków to zwróć się do sklepu Miro.. Może będzie mógł Ci pomóc.. :wink: Nie jest to długotrwale rozwiązanie ale na pewno dłużej wędliny wytrzymają :smile: :smile: Quote Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan b Posted July 17, 2011 Report Share #61 Posted July 17, 2011 Witaj zbyszekw, następnym razem po wędzeniu nadwyżkę możesz zamrozić i po rozmrożeniu dopiero parzyć ,będą jak świeże . Pozdrawiam Quote Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 17, 2011 Report Share #62 Posted July 17, 2011 Zbyszku nie wiem ile to jest dużo, ale o ślimaczenie nie musisz się martwić.To nie wyrób sklepowy a "nasze" wędzonki wytrzymują spokojnie 2-3 tygodnie w lodówce.Będzie problem przy lodówce nowego typu czyli NO-FROST bo wyciąga wilgoć, ale przy starych normalnych lodówkach możesz spać spokojnie. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
kooalla Posted April 18, 2012 Report Share #63 Posted April 18, 2012 Odświeżam temat gdyż mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychają ale gorzej z innymi i tu mam pytanie co robicie z wyrobami? Pakujecie próżniowo czy w zwykłe pojemniczki? Jeszcze jedno pytanie czy w takiej lodówce mogą dojrzewać kiełbaski dojrzewające? Może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii.. Pozdrawiam z Centrum Polski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 18, 2012 Report Share #64 Posted April 18, 2012 Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć. Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
kooalla Posted April 18, 2012 Report Share #65 Posted April 18, 2012 Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć. tak właśnie myślałem a możesz napisać coś na temat wędlin dojrzewających? Zaszkodzi czy może pomorze przetrzymywanie w lodówce no-frost, dodam iż mam komorę 0 i mogę trzyma wędlinki w tej komorze.. Oprócz strychu to jedyne miejsce w którym mógłbym je trzymać.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted April 18, 2012 Report Share #66 Posted April 18, 2012 Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin.Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ? Quote www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 18, 2012 Report Share #67 Posted April 18, 2012 mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychająWg mnie zbyt szybko obsychają. Też mam taka lodówkę. Ja wieszam wędliny w garażu (jest komin wentylacyjny) i jeszcze podstawiam pojemniki z wodą. To do obsuszania kiełbas. Wg mnie do dojrzewania wymagana jest większa wilgotność. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
kooalla Posted April 18, 2012 Report Share #68 Posted April 18, 2012 Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin. Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ? Obawiam się że masz racje wyschnie na kość i tyle... W takim razie pozostaje mi tylko strych.. Dzięki za pomoc.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek Posted December 15, 2013 Report Share #69 Posted December 15, 2013 Witam,mam zamiar wysłać paczke na święta do Królowej a jako że bede wędzić pomyslalem że wrzucil bym szynkę i pewnie coć nie sparzane zapakowane próżniowo.Czy jest sens czy raczej to kiepski i ryzykowny pomysł.Wedzenie bedzie normalne ciepłe.O nalewki się nie martwie ale czy mieso ma szanse dotrzeć w kilka dni zdrowe a temp. przechowywania bedą pewnie zmienne.chociaż o tej porze jest chlodno a nie sądze aby magazyny i luki transportowe byly specjalnie ogrzewane.No i się zastanawiam czy to dobry pomysl z miesem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted December 16, 2013 Report Share #70 Posted December 16, 2013 (edited) Ja tydzień temu też wysyłałem paczkę do Lądka, ale wędzone polędwiczki zawinięte w papier. Pomimo 2 dniowego opóźnienia w doręczeniu paczki nic się nie stało. Jeżeli zapakujesz próżniowo to powinno dojść bezproblemowo. Z nalewkami uważaj bo angole potrafią zatrzymać paczkę. Mnie firma kurierska UK Express ostrzegła i nie włożyłem. Bardziej mi zależało żeby przesyłka z prezentami świątecznymi szybko dotarła. Paczka była u odbiorcy po 6 dniach. Edited December 16, 2013 by jagra Quote Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1978 Posted December 16, 2015 Report Share #71 Posted December 16, 2015 planuje w niedziele wędzenie szynek, schabów i boczkówmam mały dylemat jak przechowac po wędzeniu szynki dla znajomego bo dopiero przyjedzie w 1 dzień świąt.ja dla siebie z wędlinami to poradze cześć zamroże a reszte do lodówkiczy ewentualne zostawie szynki w lodówce nie wysuszy jej , czy może przetrzymać w folii czy zawiąć w jakiś materiał czy zamorzić?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 16, 2015 Report Share #72 Posted December 16, 2015 Ja bym przetrzymała w lodówce najlepiej zapakowane próżniowo. Quote "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1978 Posted December 16, 2015 Report Share #73 Posted December 16, 2015 nieposiaam takiego urządzenia do pakowaniaa zcy znacie może inne sposoby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted December 16, 2015 Report Share #74 Posted December 16, 2015 folią spożywczą szczelnie owiń i trzymaj w lodówce...owiń po wystudzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1978 Posted December 16, 2015 Report Share #75 Posted December 16, 2015 i powinno wytrzymac do 1 dnia świąt bez jakichkolwiek zmian smakowych i wyglądu?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.