Jump to content

Przechowywanie wyrobów


beiot

Recommended Posts

  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czy ktoś widział podobne urządzenie do pakowania próżniowego (firmy Sinbo) jakie pokazywał Beiot na początku tematu ?

Sinbo używam do dzisiaj. Pakuję dość często i wszystko do lodówki i zamrażarki.

Sprawuje sie dobrze, lecz nie radzi sobie zbyt dobrze z woreczkami takimi jak tu:

http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=3051&cat=151

 

Gładkie woreczki zaciąga bez problemu.

Namiar na dostawcę pakowarek Simbo. Od nich kupiłem:

http://tech-prim.pl/index.html?p=ShowCategory&CatId=22

 

Pozdrawiam

Robert

ale narobiłem dymu 🙂

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Witam jestem tu nowy ,wczoraj pierwszy raz wędziłem ,schab ,polędwice i karczek wszystko SMACZNE ,ale mam pytanie bo trochę tego jest odnośnie przechowywania w lodówce żona zawinęła w folię spożywczą ja myślę że powinno mieć dostep powietrza co polecacie "macie doświadczenie"myślę że w folii może się ześlimaczyć , dzieki z góry za odpowiedz, zimą by nie było problemu..
Link to comment
Share on other sites

Ja proponuje Pakowarkę próżniową.. Kosztuje ok. 120-150 PLN (najtańsza) a o zapas woreczków to zwróć się do sklepu Miro.. Może będzie mógł Ci pomóc..

 

:wink:

 

Nie jest to długotrwale rozwiązanie ale na pewno dłużej wędliny wytrzymają :smile: :smile:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Link to comment
Share on other sites

Zbyszku nie wiem ile to jest dużo, ale o ślimaczenie nie musisz się martwić.

To nie wyrób sklepowy a "nasze" wędzonki wytrzymują spokojnie 2-3 tygodnie w lodówce.

Będzie problem przy lodówce nowego typu czyli NO-FROST bo wyciąga wilgoć, ale przy starych normalnych lodówkach możesz spać spokojnie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Odświeżam temat gdyż mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychają ale gorzej z innymi i tu mam pytanie co robicie z wyrobami?

 

Pakujecie próżniowo czy w zwykłe pojemniczki?

 

Jeszcze jedno pytanie czy w takiej lodówce mogą dojrzewać kiełbaski dojrzewające?

 

Może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii..

 

Pozdrawiam z Centrum Polski :)

Link to comment
Share on other sites

Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Link to comment
Share on other sites

Zakupiłem plastikowe pojemniki i trzymam w nich wszystko z czego lodówka może wyssać wilgoć.

tak właśnie myślałem a możesz napisać coś na temat wędlin dojrzewających?

 

Zaszkodzi czy może pomorze przetrzymywanie w lodówce no-frost, dodam iż mam komorę 0 i mogę trzyma wędlinki w tej komorze..

 

Oprócz strychu to jedyne miejsce w którym mógłbym je trzymać..

Link to comment
Share on other sites

Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin.

Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Link to comment
Share on other sites

mam lodówkę właśnie No - Frost i do wędlin obsuszanych jest super ładnie obsychają

Wg mnie zbyt szybko obsychają. Też mam taka lodówkę.

Ja wieszam wędliny w garażu (jest komin wentylacyjny) i jeszcze podstawiam pojemniki z wodą. To do obsuszania kiełbas. Wg mnie do dojrzewania wymagana jest większa wilgotność.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

Obawiam się, że nasza lodówka nie nadaje się do takich wędlin.

Skoro masz zachować odpowiednią wilgotność to jak ?

Obawiam się że masz racje wyschnie na kość i tyle...

 

W takim razie pozostaje mi tylko strych..

 

Dzięki za pomoc..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Witam,mam zamiar wysłać paczke na święta do Królowej a jako że bede wędzić pomyslalem że wrzucil bym szynkę i pewnie coć nie sparzane zapakowane próżniowo.Czy jest sens czy raczej to kiepski i ryzykowny pomysł.Wedzenie bedzie normalne ciepłe.O nalewki się nie martwie ale czy mieso ma szanse dotrzeć w kilka dni zdrowe a temp. przechowywania bedą pewnie zmienne.chociaż o tej porze jest chlodno a nie sądze aby magazyny i luki transportowe byly specjalnie ogrzewane.No i się zastanawiam czy to dobry pomysl z miesem.

Link to comment
Share on other sites

Ja tydzień temu też wysyłałem paczkę do Lądka, ale wędzone polędwiczki zawinięte w papier. Pomimo 2 dniowego opóźnienia w doręczeniu paczki nic się nie stało. Jeżeli zapakujesz próżniowo to powinno dojść bezproblemowo. Z nalewkami uważaj bo angole potrafią zatrzymać paczkę. Mnie  firma kurierska UK Express ostrzegła i nie włożyłem. Bardziej mi zależało żeby przesyłka z prezentami świątecznymi szybko dotarła. Paczka była u odbiorcy po 6 dniach.   :D

Edited by jagra

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

planuje w niedziele wędzenie szynek, schabów i boczków

mam mały dylemat jak przechowac po wędzeniu szynki dla znajomego bo dopiero przyjedzie w 1 dzień świąt.

ja dla siebie  z wędlinami to poradze cześć zamroże a reszte do lodówki

czy ewentualne zostawie szynki w lodówce nie wysuszy jej , czy może przetrzymać w folii czy zawiąć w jakiś materiał czy zamorzić??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.