osid Posted July 5, 2015 Report Share #1 Posted July 5, 2015 Witam,tak jak w temacie, co polecacie na upały ? spora część z nas jeździ do prazy rano i wraca wieczorem, ja sam wyjeżdżam do pracy o 6 i wracam po 18, więc obiad jem w firmie, dysponuję mikrofalówką, ale kuchnia nie jest klimatyzowana, więc przy takich temp. za oknem (33* w cieniu) nawet mi się tam schodzić nie chce, nooo co najwyżej żeby podgrzać papu, macie jakieś sprawdzone przepisy na pełnowartościowe lekkie posiłki na takie upały ??ja sam jadę w lato na chłodnikach, kanapkach, i sałatkach na zimno z makaronem albo ziemniakami, ale chętnie poznam wasze zdanie i jeśli można przepisy, a chodzi o takie dania które nie angażują zbyt mocno piekarnika, kuchni i innych źródeł ciepła, tak aby nie "dogrzewać" dodatkowo mieszkania/domu. Ja dzisiaj np. zrobiłem klasyczny chłodnik z buraczków młodych i botwinki z ogródka, i teraz to sobie stygnie, jak ostygnie, dodam ogórka zielonego/wężowego (czyli taki zwykły ) startego na tarce, całą masę kopru świeżego, jogurt 25% i maślankę 75%,do tego jajo na twardo od kurek od sąsiada, i troszkę młodych ziemniaczków, co by było treściwsze, i to będzie mój obiad na 2 następne dni. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted July 5, 2015 Report Share #2 Posted July 5, 2015 Ja pamietam jak jeszcze pracowalam w biurze to najczesciej robilam sobie paj np z kurczakiem czy mieskiem mielonym czy jakis jarski z np feta,gotowy dzielilam na porcje do zamrazalki i po kawalku do pracy do tego jakas salatka czy ogorek lub sam pomidor ,sosik do salatki najprostrzy ,paj na kilka min do mikro zeby podgrzac i obiadek w pare chwil . Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted July 5, 2015 Report Share #3 Posted July 5, 2015 Problem polega na tym że w taki upał jedyne co wchodzi to zimne U mnie króluje chlodnik i owocowa Ewentualnie jakieś sałatki czy surówki ... wszystko z lodówki zadne mikrofale Tapniete z GT-I9500 Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted July 5, 2015 Report Share #4 Posted July 5, 2015 A ja polecam wam na upaly curry czy nawet zwykly kurczak ,ale w ostrych przyprawach. Zdziwicie sie jak bardzo wam taka potrawa bedzie smakowac w upal. Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszpak Posted July 6, 2015 Report Share #5 Posted July 6, 2015 U mnie bułka + kefir, no ale ja od 7:00 - 15:00, później obiad - też ostatnio coraz częściej zestaw ziemniaki+sadzone+maślanka/kefir. Quote Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted July 6, 2015 Report Share #6 Posted July 6, 2015 Zgadzam sie z toba Anno ja nawet salatki wszelkiego rodzaju robie extra HOT w lato Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kar_zaj Posted April 18, 2017 Report Share #7 Posted April 18, 2017 Ja akurat pracuję w urzędzie miasta. Praca raczej siedząca, przed komputerem. Ale w urzędach zwykle tak właśnie praca wygląda. Co zwykle jadacie w pracy? Kanapki? Pytam, bo zbliża się mały głód ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal278 Posted April 18, 2017 Report Share #8 Posted April 18, 2017 KURCZAK warzywa ryż. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Dobre, bo Polskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted April 19, 2017 Report Share #9 Posted April 19, 2017 U mnie to tak różnie- co stewardesa zapoda i takie przykładowe śniadanko , obiad , podwieczorek , kolacja i jak kto głodny to zawsze smalec z ogórasem można zajadać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek K Posted April 19, 2017 Report Share #10 Posted April 19, 2017 U mnie to tak różnie- co stewardesa zapoda i takie przykładowe śniadanko , obiad , podwieczorek , kolacja i jak kto głodny to zawsze smalec z ogórasem można zajadać U Henia bida,nie ma co jeść Czy Ty musisz denerwować głodnego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted April 19, 2017 Report Share #11 Posted April 19, 2017 Henio, a ja myslalam, ze w fabryce jestes, a ty sie gdzies wybrales? Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesch Posted April 19, 2017 Report Share #12 Posted April 19, 2017 Nie u każdego jak Henio pokazuje, nawet za granicom. U mnie chlebek z rzeczami co uwędziłem sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted April 20, 2017 Report Share #13 Posted April 20, 2017 a ja myslalam, ze w fabryce jestes, a ty sie gdzies wybrales? Jak się coś zrobi to trzeba przetestować . Mapa pokazuje gdzie- w lewym rogu to Hel . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted April 20, 2017 Report Share #14 Posted April 20, 2017 Nie u każdego jak Henio pokazuje, nawet za granicom. a jak jest za granicom ? czy tam u Was może dolary albo euro na drzewach rosną ? a co ludzie jedzą za granicom? bądź uprzejmy i nam trochę opowiedz Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted April 20, 2017 Report Share #15 Posted April 20, 2017 Henio, cyli fabryczna wycieczka Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted April 21, 2017 Report Share #16 Posted April 21, 2017 Ja w pracy nie jem tylko pracuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted April 21, 2017 Report Share #17 Posted April 21, 2017 pracy nie jem tylko pracuję To też Heniu nie je on degustuje. Quote Pozdrawiam Wirus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted April 24, 2017 Report Share #18 Posted April 24, 2017 ostatnio posmakował mi hummus a może spróbuj tego : http://czarygary.blogspot.com/2009/12/ciecierzyca-hummus.html Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakk Posted July 31, 2017 Report Share #19 Posted July 31, 2017 Jestem na diecie, wiec do pracy zabieram głównie owsiankę. Wcinam z malinami, truskawkami, bananami. Fajną opcją jest też dodanie miodu. Zjem z rana i do 15.00 spokojnie wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirus Posted July 31, 2017 Report Share #20 Posted July 31, 2017 Jestem na diecie Z tego krótkiego opisu wygląda na ... ... dietę węglowodanową - dla mnie nie do zaakceptowania . Quote Pozdrawiam Wirus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted July 31, 2017 Report Share #21 Posted July 31, 2017 JAk upaly to ja np. jem zolty ser z owocami. I pamietac trzeba abyscie pili. To ze jest chlodzenie w pracy to za malo dla organizmu. Woda ( nie kawa czy herbata) , powinno sie pic caly czas. Doslownie szklanke wody, i kiedy sie skonczy nalac kolejna szklanke. Wiele osob o tym zapomina bedac w chlodzonych pomieszczeniach, apozniej bol glowy, zmeczenie i brak energii.A to tylo odwodniony organizm. Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
annakk Posted August 8, 2017 Report Share #22 Posted August 8, 2017 W upały dobre są też chłodniki. Tanie i smaczne jedzenie. Chłodnik z ziemniakami - super sprawa i w 100% wege gdyby ktoś chciał odstwić na kilka dni spożywanie wędlin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted August 8, 2017 Report Share #23 Posted August 8, 2017 Chłodnik z ziemniakami - super sprawa Anna - z buraczkami w małą kosteczke i chrupkimi ogóreczkami też na drobno Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted August 8, 2017 Report Share #24 Posted August 8, 2017 Chłodnik z ziemniakami - Chłodnik - zimnyZiemniaki - ciepłe?Jak to się podaje? Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysio59 Posted August 8, 2017 Report Share #25 Posted August 8, 2017 36 na plusie ,a ja gorący rosołek-pół godzinki na jego odparowanie i mi tropik nie straszny. Quote Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts