janusz_p Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Chcę Wam pokazać moje ostatnie dzieło - szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442.Wygląda jak widać, smakuje świetnie (kiedyś jadłem coś podobnego w restauracji), konsystencja słaba - wolałbym się mniej napracować przy gryzieniu.Podpowiedzcie, jak to przechowywać - surowe mięso wędzone ciepłym dymem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Wygląda pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Wygląda ładnie a wędziłeś rzeczywiście 12-24 h? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Wygląda ładnie a wędziłeś rzeczywiście 12-24 h? Wędzone ciągle 14h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonowskiluka Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Wyglada przepieknie Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Sliczna, az jesc sie chce Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Aż serce się kraja żeby dojść do tych materiałów, skąd masz ten przepis?Bardzo ładny wyrób! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Piękny przekrój, na pewno pyszna. Daj koniecznie przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 skąd masz ten przepis? Daj koniecznie przepis. Kolega podał żródło w pierwszym zdaniu: szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Kolega podał żródło w pierwszym zdaniu: szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442.Morze zapytam inaczej, można znaleźć to na Forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Tak. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Tak.To na pewno gdzieś ten przepis znajdę, Dzięki. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Przepis tu.Sam długo szukałem przepisów branżowych, dla mnie nie było to oczywiste a wyszukiwarka niezbyt pomocna.Dzieki za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Półgęsek wędzony, wcześniej peklowany przez miesiąc, później parzony (nie odważyłem się zostawić surowego). Mięciutki o wyrazistym smaku. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 To ja życze smacznego! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Listopada 2017 Pierwsza kiełbasa: chłopska wg przepisu z forum, nabrałem ochoty na coś bardziej wymagającego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Listopada 2017 Pierwsza kiełbasa: chłopska wg przepisu z forum, nabrałem ochoty na coś bardziej wymagającego Bardzo ładna, działaj dalej Kolego... działaj .Apetyt rośnie w miarę jedzenia i umiejętności Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 7 Listopada 2017 nabrałem ochoty na coś bardziej wymagającego, Tak to działa ..... ale jeszcze możesz popracować i nauczyć się odkręcania . Sznurek kosztuje . i czas drogi ...... Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 7 Listopada 2017 W hobby czas i kasa nie gra roli.Frajda się liczy. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 8 Listopada 2017 Najważniejsza frajda, ale pewnych rzeczy można się nauczyć .Dzięki za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 8 Listopada 2017 Bardzo ładna tylko te sznurówki nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 8 Listopada 2017 Elegancko, poćwiczę, albo zacznę stosować żyłkę wędkarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafman Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 12 Listopada 2017 Bardzo ładne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Popracowałem nad wiązaniem trochę i wyszło mi taka myśliwska sucha pieczona wg PW 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Brawo, przepięknie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.