janusz_p Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Dla odmiany drób i to nie wędzony.Kawałki (3x3 cm) piersi indyczej peklowane 16g/kg przez 24 h. Po tym czasie intensywnie wymasowane do puszczenia kleju. Włożone do praski i odstawione na 24h. Parzone w wodzie o temp około 76° C do 72°C. Przyprawy to pieprz biały 2g/kg i delikatnie papryki wędzonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 10 Lutego 2019 Tusiaczkowe pastrami, genialny przepis, podziękowanie dla autora @tusiaczek. Po SV (30h)Uwędzonei gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 10 Lutego 2019 Widzę że pastrami robi się zaraźliwe , chyba też będę musiał zainfekować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Dawno nic nie pokazałem na forum, a co nieco zrobiłem. Tydzień temu ser typu Korycin, z mleka pasteryzowanego.Z etapów produkcji -po pokrojeniu w słupki.I po wstępnym odebraniu serwatki. Przy przekładaniu do formy był posolony oraz dołożyłem czarnuszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Tydzień temu ser typu Korycin, z mleka pasteryzowanego. Jeśli z mleka pasteryzowanego to powiem Ci ,że ser wyszedł pierwsza klasa Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) a co nieco zrobiłem Też mnie ciągnie do serów pewnie znowu jakieś z 60 litrów - dobrze Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Z etapów produkcji -po pokrojeniu w słupki. Pięknie pokrojony skrzep ser też prima sort Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Wędzarnie mam daleko, a coś robić mam ochotę. Wziąłem się za wypiek pieczywa i zaczyna mnie to wciągać. Chleb pain au levain wg Hamelmana powstał dziś i jest pyszny. Edytowane 27 Stycznia 2021 przez janusz_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Fajny swojski bochen Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Robię wypieki wg Hamelmana, na razie dokłądnie co do kropki, by się poduczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seed Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 22 Lutego 2021 Cześć,Janusz to jest apetyczne "szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442." Mam kilka pytań Czy jakieś odstępstwa od przepisu ? Z jakiej wołowiny korzystałeś, czy z udźca ?Jakie stężenie solanki ?Czy moczenie przeprowadzałeś jak w przepisie?Wkładałeś w pęcherz czy jakieś tekstylia ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Czesc, dziekiWszystko wg przepisuLigawa wolowa, ale tu bym zmieniłPeklowanie było dokładnie jak w przepisie, użyłem jedynie peklosoli.Wszystko wg przepisuKątnica wołowa Edytowane 26 Lutego 2021 przez janusz_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.