Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wólka Kosowska - kojarzona z lumpeks handlem i bałaganem ...ale kuchnia lokalna pyszota - jedyny problem trzeba poprosić o dania poza kartą.......dla tych co chcą smacznie.....Przystawka.... mieska chrupiąca skórka boczusia ....zapiekane jajka .. niestety widać mocno przegotowane przed pieczeniem....makrela zapiekana....orzeszki pieczone..... Zupa ślimakowa na zamówienie wcześniejsze córki......i galaretka 3D - dzieło sztuki - ręczna robota tez na zamówienie....... pączki wietnamskie przywiezione przez starszą wietnamkę na hulajnodze.......... Kawa wietnamska ........ robiona przez specjalistkę - też nie do dostania w barku - z dużą ilością lodu...cd..... nastąpi.......... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 I dziewczyny też fajne! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ach te dziewczyny [Dodano: 23 kwi 2017 - 13:17]To jest nas dwóch Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja tam z tego wszystkiego wybrałbym tylko dziewczyny Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja tam z tego wszystkiego wybrałbym tylko dziewczyny A ja galaretkę 3D... wygląda wyśmienicie.Pozostałe dania wyglądają smacznie , ale nie dla mnie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Halusia .........wyglada rewelacyjnie w smaku tylko słodka........tak sie złożyło, że jeden z naszych Braci tez miał okazję oglądać i spróbować Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) tak sie złożyło, że jeden z naszych Braci tez miał okazję oglądać i spróbować Tak, to byłem ja. Nawet udało się podejrzeć w małym procencie jak wykonuje się piękne dzieła kulinarne. Na You Tube jest sporo filmików jak takie dzieła wykonać. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Muski a gdzie pieczeń z psa? Przecież to prawdziwa specjalność kuchni wietnamskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 a gdzie pieczeń z psa? No cóż - zapewne też wiesz, że niewiele ras psów nadaje się do jedzenia - " przygotowanie psa" jest okrutne - polega na obiciu zwierzecia pałką aż spuchnie - w Polsce nikt z wietnamczyków tego nie robi ( być może gdzieś sie zdarzyć) poza tym jedzenie psów wynikało pierwotnie z Wielkiego Głodu - teraz nie ma takiej potrzeby - wiedzą doskonale co to jest prawo i mentalność a także nastawienie europejczyków do takiej potrawy . Musisz też wiedzieć , że chńczycy - jak sami mi mówili u nich się je to co rośnie i to co sie rusza . Wszystko jest kwestią przyzwyczajeń , tradycji i smaku. (Nie wrzucajmy obiegowych opinii do jednego kosza bo wyjdzie ,że Polacy to pijaki, kretacze i złodzieje - Co jak wiesz jest nieprawdą .) Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 dziewczyny też fajne tylko dziewczyny Ach te dziewczyny To Wam tylko baby w głowie . Jak się cenzury dowiedzą to macie . Jakby co to się nie znamy Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 :tongue: :) Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Wiosna w pełni, maj się zbliża, a wiadomo że "w maju my" . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 I w czerwcu i lipcu.... a nawet i w SierpCu... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 7 Lipca 2017 Kwiat bananowca..... na sałatkę z tych małych były by banany Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Lipca 2017 A co zrobiles z zewnetrzymi liscmi? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Właśnie te liście wykorzystuje się do sałatkikroi się drobniutkoOkazało się ,że nóż wykonany przez syna naszej wspólnej siostry jest świetny nie tylko do filetowania - jest używany na okrągło [Dodano: 08 lip 2017 - 14:55]troche innych dodatkówboczuś drobniutko pokrojonyi... trochę innych......a to wersja finalna Edytowane 8 Lipca 2017 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Lipca 2017 Och pomarzyc! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Na dodatek deserek Edytowane 8 Lipca 2017 przez chudziak Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Azja, to poezja smaku i stan umysłu. Super smakują jajka gotowane w moczu. Jajko gotuje się w moczu chłopców do lat 10 Na początku w skorupie, potem obiera i drugi raz gotuje. Przechowuje sie też w moczu. Im więcej nasiąknie, tym smaczniejsze. W Chinach można kupić na ulicy prosto z kociołka. Może warto wypróbować? Edytowane 11 Lipca 2017 przez Andyandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 11 Lipca 2017 Azja, to poezja smaku i stan umysłu Osobiście nie próbowłem i nie znam , ale jak twierdzisz ,że są super to zapewne Ci smakowały - Co kraj to obyczaj Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Zupa PhoRosołek na ogonach pyrkolony 5 godzin Pieczony kurczak z kapustką Pak Choi z dodatkiem pieczonego batata o t ak co by nie wyjść z wprawy Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Golonka po wietnamskuwyjęta kośćugotowana z przyprawami i zamarynowana 3 dni i tak wygląda do testów zrobiłem :2 golonki tylne, (każda osobno) wyjęta kość jak na foto- popieprzona pieprzem grubo mielonymzawinięta i ciasno zasznurowanado gotowania na 4 litry wody (tyle mi przykryło w garnku)dałem 150 ml ciemnego sosu sojowego,80 gram cukru trzcinowego,150 ml -octu ryżowego ,3 gwiazdki anyżu,1 długa (ok 17cm) kora cynamonu,2 łyżeczki pieprzu seczuańskiego ( nie ważyłem -1 czubata i 1 płaska),1 czubata łyżeczka pieprzu czarnego zwykłego1 czubata łyżeczka ziaren kolendry ,1 duża główka czosnku (przekroiłem w poprzek z łupinami),2 spore cebule (też przekroiłem na pół) nie wiem czemu obrałem.1 kawałek imbiru ok 7-8 cm rozkroiłem na 4 części i do gara.1 miarka soli 17 grgotowałem rosołowo 99 min i leżały jeszcze w gorącej wodzie z 10 min Po ostudzeniu włożyłem do lekkiej solanki czy tez można ją zwać marynaty? Do pojemnika wiaderka plastikowego 5 litrów włożyłem golonki zalewa :2,5 litra wody ( tak by pokryło golonki), 3 czubate łyżki soli kamiennej2 czubate łyżki cukru trzcinowego100 ml octu ryżowego i na 3 dni do lodówki wyjęta , osuszona w papierze kuchennym i na kratce z godzinęi krajalnica Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Stycznia 2018 poukładam zapiski Układaj Wakdziu układaj takie "słodycze" to akuratnio cosik dla Zbója :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 25 Stycznia 2018 to akuratnio cosik dla Zbója W czym marynowałeś? co by było klarownie - uzupełniłem zdjęcia o przepis - jest na pewno inny niż jesteśmy tradycyjnie przyzwyczajeni - ale experymenty Golonka smaczna - smak rzeczywiście taki wietnamski - anyż i kora cynamonu , czosnek , cebula - sos sojowy dały charakterystyczny typowy dla kuchni azjatyckiej smaczek - mnie bardzo pasuje Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Stycznia 2018 (edytowane) Wygląda super, pewnie też tak smakuje. Dla mnie największym wyzwaniem jest wyjęcie kości, tak aby mięso zostało w całości, tak jak na foto. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.